Web Analytics
Jump to content

Ny Telecaster, hvilken?


Co0O

Recommended Posts

Har tenkt å kjøpe meg en Tele som julepresang til meg selv, men usikker på hvilken. Og da mener jeg ikke en American Standard eller Select Carved Maple Top eller en Masterbuilt Custom Shop, men en Squier. Har for det meste spilt bass de siste 20 årene, har tre Precision basser og er gammel Fender-fan, så når jeg skal kjøpe meg en gitar igjen nå, blir det en Telecaster, punktum :-) Men altså, lavt budsjett, og dessuten bare for hjemmekos.

De jeg vurderer er Squier Standard, Squier CV 50's og Fender Modern Player. De koster hhv. cirka 2300, 3000 og 3600 hos 4sound - klarer ikke bestemme meg; er fristet til å betale 600 ekstra for Fender-spaghettilogoen på MP, selv om jeg har hørt så mye bra om CV-en. Begge er vel laget på samme fabrikken i Kina? Og kanskje Standard er grei nok? Har god erfaring med Squier-basser fra Indonesia.

Noen innspill?

Edit: Har selvsagt trålet Finn for slike, men finner bare MIA, MIM og Affinity. Så det må bli en ny en.

Edited by Co0O
Link to comment
Share on other sites

Skal en tur innom butikken, men jeg forventer meg ikke at de har alle tre der. I den grad man har anledning å teste og sammenligne selv, må det jo gjøres - kan være enorme forskjeller slik jeg har erfart, selv på MIAs. Men klarer nok å justere og inntonere den greitt selv. Så for å spissformulere spørsmålet: All tings being equal - er de dyrere Squierene verdt de ekstra kronene? Er de bedre bygget, har bedre pot-er, mic-er og annet hardware?

Edit: Heller mot CV-en, men så var det den logoen på MP da...

Edited by Co0O
Link to comment
Share on other sites

Har hatt en Squier Tele Standard i litt over et år, og den har elendig hals. Bånda er er svært følsomme for trykk, så den kan bare spilles med lett hånd eller tykke strenger. Sliter også med å få strengene ned i noe som ligner på standardhøyde uten skurr. I tillegg har den kropp av agathis, og det gir krisp men litt ullen lyd i bånn.

Har testa Squier CV 50's, og der får du mye for penga. Den ligger mye nærmere en klassisk tele i lyden enn Standarden. Den har gode pickuper som ikke trenger å byttes.

Så det hele koker ned til hvilken lyd du er ute etter.

Klassisk Tele - CV 50's

Allround tele til blues/ rock - Modern Player

Link to comment
Share on other sites

G&L Tribute er heilt genialt om eg skal dømme utifrå den Rampage-en eg har. Topp kvalitet og ekstremt billig. Meir fornøgd med den gitaren enn det eg har av Gibson, Taylor, Gretsch, Charvel osv.

Klarer ikkje heilt å skjønne korleis G&L USA kan vere verdt over dobbelt så mykje.

Link to comment
Share on other sites

G&L Tribute er heilt genialt om eg skal dømme utifrå den Rampage-en eg har. Topp kvalitet og ekstremt billig. Meir fornøgd med den gitaren enn det eg har av Gibson, Taylor, Gretsch, Charvel osv.

Klarer ikkje heilt å skjønne korleis G&L USA kan vere verdt over dobbelt så mykje.

Han kan kjøpe en ny G&L ASAT Tribute med norsk garanti for 4249 kr inkl frakt her:

http://www.idmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=1_11&products_id=8311

Jeg har US-utgaven, men de har samme pickuper og elektronikk.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
På grunn av sviktende gitarbudsjett i førjulstiden, lå jeg Tele-planen på hyllen, og kjøpte en USB Strat i stedet. Var vanskelig å finne detaljert info om den, og den selges kun fra Apple Store. Tenkte at what-the-heck, for 1490 kr inkl frakt, er det ikke så nøye. Til min store overraskelse var den faktisk veldig fin. Nøyaktig og solid bygget, ålreit lyd. Virker mer påkostet enn (de dyrere!!) Affinity-ene. Kjekk bonus med USB-tilkoblingen, som faktisk virker, også på Windows 7 x64.

Så nå sparer jeg heller opp til en Fender Tele, og koser meg med denne imens. Vurderer å kanskje kjøpe en brukt MIM Standard, og oppgradere pickups-ene. Har en MIM Precision Bass som jeg oppgraderte med American Vintage '62 pups. Det var så sykt vellykket at jeg kunne tenkt meg å gjøre noe lignende med en Tele :)

Edited by Co0O
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.