Web Analytics
Jump to content

Wet-dry / blend / mix-potmeter?


Recommended Posts

Jeg er glad i tube screamer, men noen ganger savner jeg muligheten for litt mer direktesignal i gitarlyden. Det finnes jo noen ts-kloner der ute med blend-pot, som voodoo lab sparkle drive, men jeg tenkte heller å pynte litt på den ts'en jeg allerede har.

Noen som sitter på et skjema eller lignende som forteller en hvordan en slik mod kan gjøres?

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke var at dette er sikkert enkelt med en 1M pot, hente signalet fra input og mikse det med poten ved output. Men det vil vel også utgjøre en feedback loop, så ved nærmere ettertanke må det nok gjøres noe mer. For eksempel sette inn en buffer i clean-signalveien. Så vidt jeg kan se har TS'en to ikke-inverterende transistortrinn og to inverterende IC trinn, så buffertrinnet bør vel da være ikke-inverterende for å matche polaritet på output.

Link to comment
Share on other sites

Hehe... Dere kan være så uenige med meg til dere blir like grønne i trynet som en middels god TS-klone. :)

En tube screamer syns jeg som regel låter knall med gain fra 'klokka 12' og videre mot høyre, men noen ganger savner jeg noe av 'spruten' som ligger i cleanlyden fra en skikkelig god amp, som jo blir noe borte når man lefler med alskens pedaler. Altså, greia er at jeg syns pedalen fargelegger originaltonen litt for mye og tenker at et blend-potmeter kan være spennende å sjekke ut. Tenk Xotic AC Booster (som jo ikke har et slikt potmeter, men som er 'dødstransparent'), eller Sparkle Drive som nevnt innledningsvis...

Burde jeg heller få tak i en AC Booster eller en Sparkle Drive? Joda. Enig, så enig, men hvorfor det når det er mye mer moro å se om man klarer å ro et ønske i land med å fikle litt med noe man allerede har?

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke var at dette er sikkert enkelt med en 1M pot, hente signalet fra input og mikse det med poten ved output. Men det vil vel også utgjøre en feedback loop, så ved nærmere ettertanke må det nok gjøres noe mer. For eksempel sette inn en buffer i clean-signalveien. Så vidt jeg kan se har TS'en to ikke-inverterende transistortrinn og to inverterende IC trinn, så buffertrinnet bør vel da være ikke-inverterende for å matche polaritet på output.

Du er inne på noe der. Linken som Lotzboy postet gør akkurat dette.

Du splitter signalet i to med to buffere og så inverterer sluttsignalet igjen med enda en buffer. Kort sagt, du trenger 3 stykk op-amper, et par 1M-ohm motstander, et par filterkondiker, så er du i mål. Legg merke til den lille kretsen under der som splitter signalet, denne skal sørge for forsyning og forspenning av signalveien sa kretsen ikke klipper:

http://www.runoffgro...tter-blend.html

Enkelt i prinsippet da. Hvis du er en smule kreativ, sa bygger du denne i en egen boks med 4-5 jacks og et par patchekabler dersom du ikke ønsker å modde inni TS'en din.

EDIT: Lurt a sjekke ut de andre linkene ogsa :P

http://seanm.ca/stomp/bblender.html

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Over avatarbildet mitt står det "musikkterapeut". Det burde si nok.

Om noen har lyst til å mate meg med teskje, gjør gjerne det. For de som ikke liker tanken på å mate en voksen mann, men heller vil ha æren i behold med loddebolten i hånda, så sender jeg gjerne pedalen avgårde om noen har lyst til å forsøke å modde pedalen min med noe slikt noe... Sjansen for at jeg roter det til er heller stor.

Link to comment
Share on other sites

Denne tråden mangler et skjema.

ts-808-schem-1024.jpg

Jeg forstår ikke alle disse kompliserte løsningsforslagene. :huh: Den originale TS-808 og TS9 har allerede alt som trengs, bortsett fra selve blend-potmeteret.

Det er fire gaintrinn, ingen av de inverterer:

 1. Transistorbuffer (emitterfølger) med gain like under 1
 2. Ikke-inverterende op-amp klipper
 3. Ikke-inverterende buffer til tonekontroll med gain nær 1 for de frevenser som ikke fanges av tonekontrollen
 4. Transistorbuffer (enda en emitterfølger) med gain like under 1

Da er det bare å koble seg til på bypass-linja for å hente clean-signalet, og etter LEVEL-kontrollen for å hente wet-signalet. Selve BLEND-poten vil bli en resistiv mikser, og dermed er man i mål.

Nodene man kobler til er den som heter "4" på printkortet, og til noden mellom C111, R118 og Q104.

Link to comment
Share on other sites

Nå vet ikke jeg helt hva de jFET-transistorene gjør, men hadde ikke det vært en idé å koble seg opp før Q101-bufferet, og sette inn et likt buffer i clean-signalveien for å splitte signalet 50/50, dvs likt? Hvis ikke så vil jo signalet splitte seg ganske ulikt pga impedansenivå. Og i tillegg så vil du uten buffer i clean-signalet skape en resistiv tilbakekobling fra level og tilbake til inngangen etter Q101-bufferet.

Og hvordan blir det da med Av/På siwtchingen dersom du implementerer en blend-pot i bypasslinja? Da må man jo også tenke på det.

Muligens jeg tenker helt feil her.. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.