Web Analytics
Jump to content

Mer vreng


GlobalRider

Recommended Posts

Jeg har en Laney lt5 som jeg er veldig fornøyd med. Spiller med en strat.

Men av og til ønsker jeg meg mer vreng. Så jeg lurer på å skaffe meg en overdrive pedal. Men forsterkeren spiller allerede høyt så jeg høres godt utenfor husets vegger. Noe jeg ikke ønsker siden min gitarkarriere fortsatt er i startgropa.

Vil en overdrive pedal kunne gi meg mer vreng uten å måtte øke lydnivået betydelig eller vil også volumet øke drastisk når jeg skrur opp gain? Når jeg har volum bryteren for lavt så blir lyden ganske dau.

Link to comment
Share on other sites

Ikke annet enn at jeg har en Lionheart selv og er veldig fornøyd med Cool Cat Drive :) Den fungerer kanon til å booste inngangen og få mer hårete lyd, den gjør også noe veldig fint så det blir en "sparkly" Vox-aktig topp i lyden. Danelectro hadde OCD som utgangspunkt med Cool Cat Drive, så de låter veldig likt. Dano-en får du nok også en tusenlapp billigere enn OCD-en.

Men det kommer jo veldig an på hva slags lyd du er ute etter også, så prøv så mye forskjellig du kan :)

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Synes at alle vrengpedler jeg har prøvd på Lionheart har fungert bra. Har inntrykk av at det er en pedalvenlig amp. Prøv en Boss superoverdrive f.eks? Billigbillig! Når det er sagt så er jo ampvrengen bra i utgangspunktet, men er det egen gainkontroll på L5T?

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Når det er sagt så er jo ampvrengen bra i utgangspunktet, men er det egen gainkontroll på L5T?

Ja det er det. Men jeg føler at dersom jeg skrur opp gain til fullt så må jeg skru ned volumet ellers så blir det så vanvittig høyt. Og da ender jeg ofte opp med at jeg får for lite vreng i enkelte situasjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.