Web Analytics
Jump to content

Mer vreng


GlobalRider
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Laney lt5 som jeg er veldig fornøyd med. Spiller med en strat.

Men av og til ønsker jeg meg mer vreng. Så jeg lurer på å skaffe meg en overdrive pedal. Men forsterkeren spiller allerede høyt så jeg høres godt utenfor husets vegger. Noe jeg ikke ønsker siden min gitarkarriere fortsatt er i startgropa.

Vil en overdrive pedal kunne gi meg mer vreng uten å måtte øke lydnivået betydelig eller vil også volumet øke drastisk når jeg skrur opp gain? Når jeg har volum bryteren for lavt så blir lyden ganske dau.

Link to comment
Share on other sites

Ikke annet enn at jeg har en Lionheart selv og er veldig fornøyd med Cool Cat Drive :) Den fungerer kanon til å booste inngangen og få mer hårete lyd, den gjør også noe veldig fint så det blir en "sparkly" Vox-aktig topp i lyden. Danelectro hadde OCD som utgangspunkt med Cool Cat Drive, så de låter veldig likt. Dano-en får du nok også en tusenlapp billigere enn OCD-en.

Men det kommer jo veldig an på hva slags lyd du er ute etter også, så prøv så mye forskjellig du kan :)

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Synes at alle vrengpedler jeg har prøvd på Lionheart har fungert bra. Har inntrykk av at det er en pedalvenlig amp. Prøv en Boss superoverdrive f.eks? Billigbillig! Når det er sagt så er jo ampvrengen bra i utgangspunktet, men er det egen gainkontroll på L5T?

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Når det er sagt så er jo ampvrengen bra i utgangspunktet, men er det egen gainkontroll på L5T?

Ja det er det. Men jeg føler at dersom jeg skrur opp gain til fullt så må jeg skru ned volumet ellers så blir det så vanvittig høyt. Og da ender jeg ofte opp med at jeg får for lite vreng i enkelte situasjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.