Web Analytics
Jump to content

Pa monitorer


oystein1988
 Share

Recommended Posts

Hei!

Bandet vårt er på utkikk etter mer portabilitet da vi faktisk har mått latt vær å ta med monitorer til gigs da vi ikke har hatt plass.

Vi har to store Alto 12" 350w aktive topper som vi bruker som monitorer, men føler det er overkill og for stort å drasse på.

jeg har lest litt om disse http://www.thomann.de/intl/behringer_b208d_bk.htm og sett at dem speller høyt nok til å bruke som monitorer (og noen har til og med brukt 4 eller fler som PA ut sammen med subs).

Noen som har noen erfaringer med disse? Dem er jo på 200w hver, og burde ha nok trøkk til å levere vokal og noe gitar til oss på scenen som monitorer.

Tenkte å bytte ut våre to Alto 12" med fem slike, så alle får en monitor hver.

Hva tenker dere?

Link to comment
Share on other sites

Pieces of crap! Men det er min mening..

Kjøp noen mindre RCF monitorer så har dere noe som holder og låter fint.

Jeg er fan av å kjøpe kvalitet med engang istedenfor å gå innom sånne "nødløsninger".

F.eks vil ikke gitar låte spes fint i Behringerne.

De har også en tendens til å svikte (Billige komponenter) Mens RCF tåler mye.

Link to comment
Share on other sites

Vi prøvde oss på en Behringer B215D som virket nøyaktig et minutt :wacko: kjøpte denne på musicstore.com så nå er det papir mølle og stresset med og sende den i retur.

Men når det skal sies så har vi 2 12" monitorer fra behringer som har funket i et og et halvt år nå :)

Link to comment
Share on other sites

Vi prøvde oss på en Behringer B215D som virket nøyaktig et minutt :wacko: kjøpte denne på musicstore.com så nå er det papir mølle og stresset med og sende den i retur.

Men når det skal sies så har vi 2 12" monitorer fra behringer som har funket i et og et halvt år nå :)

Det er det som er greia.

De kan selvsagt funke i 50år, men usikkerheten og viten om at de kanskje svikter 5 minutter før konserten starter er liksom ikke så morro :)

Link to comment
Share on other sites

Vi kjører med 2 stk DAD 12' på 400 watt som monitorer på småjobber hvor vi bruker egen rigg. Kunne godt tenkt meg 2 til, men uansett så er det aldri tema å gå ned til dinky toys monitoring. Marginal monitoring er det verste som finnes! B)

Link to comment
Share on other sites

Tja. Den lokale delepushereh, som har eget verksted, hevder nå at det ikke er noe mere feil på Behringer enn på en rekke andre merker.

Ser ingen grunn til at han skulle lyve om det.

Jeg for min del siktet til min skepsis til monitoring med 8' og 170 watt. Har liten tru på at det gjør jobben.

Link to comment
Share on other sites

Jeg for min del siktet til min skepsis til monitoring med 8' og 170 watt. Har liten tru på at det gjør jobben.

Jeg syntes i mine øyne at det ikke er rart. Trenger forsåvidt ikke å flytte så mye luft for å ha vokal og gitar i en monitor. Regner med at dere ikke har både bassgitar og kickdrum i monitor også? :P

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

Vi kjøpte et par passive JBL monitorer, og hadde to aktive Behringer-kasser der diskanten i den ene var sprengt. Vi flyttet ampene over i JBL-kassene, slik at de ble aktive, og de spiller faktisk veldig fint, så ampene i Behringer-kassene skal det ikke være mye å si på. Bruker man stort sett vokal i frontmonitorer samt kanskje litt kassegitar og keyboards, er det ikke den voldsomme krafta som skal til.

Link to comment
Share on other sites

Litt på siden/OT, og i et *litt* annet prissjikt, men jeg så for en del år siden et band som spillte Neil Young covre i en medium klubb. Alle hadde hvert sitt Bose "tre" på scenen og et antall Bose subber i forhold til hvilket instrument de spillte (sponset av Bose og del av en promotion turne). Er ikke 100% sikker, men jeg tror ikke PA'en på huset var i bruk - så sånn jeg oppfattet det fungerte det som PA og som monitor. Lyden var ihvertfall råbra rundt i hver eneste krok i lokalet. Og de var igjennom hele Neilerspekteret fra det ømme akkustiske til det mer fuzzbefengte.

Link to comment
Share on other sites

æsj

tonematch - "mikserene" er noe møl. Vært bortpå en gang, aldri igjen.

Det er forøvrig ingenting spesielt med bosehøytalerene som gjør de bedre egnet til å settes bak bandet for å også fungere som monitorer. Det kan man like gjerne gjøre med andre høytalere, det handler bare om å vinkle vokalmikrofoner slik at de ikke peker direkte mot en høytaler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.