Web Analytics
Jump to content

Potting av pickuper i Oslo


Recommended Posts

Jeg har en del pickuper jeg skulle ha pottet/vokset, men har ikke utstyr eller oversikt over hva jeg trenger. Har da selvfølgelig ikke gjort det før heller.

Det jeg tenkte er at det sikkert er andre også i samme situasjon, eller andre som har gjort slikt før. Vi kunne jo da slått oss sammen en kveld, satt over en kjele med voks, og gått til verks.

Jeg har vel 7-8 pickuper som burde vært en tur i kjelen.

Om det ikke er noen interesse:

Hva trenger jeg, og hvor kjøper jeg det?

Er vel parafinvoks, gjerne blandet med bivoks, varmet opp til rundt 50 grader i varmebad, om jeg har forstått det rett?

Link to comment
Share on other sites

Fin den Stewmac-artikkelen. De sier jo en bør holde seg unna komfyren. Og det er kanskje vanskelig å holde temperaturen jevn på 140 F = 60 C grader på en komfyr?

Om det er parafinvoks som brukes til å lage stearinlys av er det vel kanskje lettest å finne på panduro, eller en annen slik hobbybutikk?

Link to comment
Share on other sites

Før fikk man tak i såklat "syltevoks" i vanlige butikker, men det er nok ikke handlesvare lenger. Så Panduro er en god idé. Jeg hadde hivd i en plate bivoks også, nesten bare for luktens skyld. :)

<Husk at når Steve sier man bør holde seg unna komfyren, har det mye med at i USA har veldig mange gasskomfyrer. Her i Norge går det greit med de elektriske komfyrene vi har. Bruk et egnet termometer, og skru deg inn på rundt 60 grader. Det klarer du helt fint. Et vannbad gjør det lettere å kontrollere. Du kan alternativt bruke stekeovnen, men jeg ville ikke ha gjort det. Voks gasser litt på 60 grader, og du kan få en ubehagelig lukt i ovnen etterpå. Har du en gammel kokeplate og gjør dette utendørs, er det det beste.

Link to comment
Share on other sites

Jeg potter på komfyren. Vann begynner å ryke ved ca 60 grader, så jeg bruker det som mål for varme. Det tar ca en halvtime / trekvart for at voksen smelter ved en sånn temperatur. Og så har jeg mikkene oppi i 10-20minutter. Easy peasy, men det lukter helvette så vinduer må opp og ventilatoren på full juice

Link to comment
Share on other sites

Ta det med ro når du driver med dette. Ikke sett plata på fullt og pøs på. Bruker du vannbad, får du det ikke til, men husk at voks har et selvantennelsespunkt, og at hvis pickupene blir for varme, så kan de kortslutte. Vannbad, litt lav effekt og tålmodighet, så er dette relativt ufarlig.

Link to comment
Share on other sites

Her har du en fin tråd fra et annet forum som viser hvordan det gjøres og hva du trenger: http://forum.vintage...voks#msg_113385

PS. tror du må være medlem for og kunne lese tråden, men det går jo kjapt og fikse :)

Jeg er forfatteren av den tråden :)

Apropos lukt; Synes det lukter helt fortreffelig, ihvertfall med en liten bit bivoks oppi gryta

Link to comment
Share on other sites

Parafinvoks fra panduro, kjele med en kjele/karr oppi. Steketermometer, tolmodighet. Svak varme, vente på stabilitet når du har oppnådd riktig temp. Dyppe pickups, se etter bobler, vente 15min. Ta de ut og legg de på tørkepapir. Tørk av overflødig voks. Kjøl ned monter. No more 14 åring som ser justin beeber.

Jeg syntes faktisk jeg hører at pickupene blir mørkere hvis man blander i bivoks.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.