Web Analytics
Jump to content

Electronica - 98% ferdig mix


Stjerneskruen
 Share

Recommended Posts

Sist uke ble jeg inspirert av Mars-landingen og lagde denne låten her. Miksen er så og si ferdig men har gått litt blind her mot slutten så lurte på om noen kanskje har noen kommentarer?

Det er ingen mastering eller limiting, har kun normalized. Prøvd med SD FG-X limiteren men den skapte problemer. Tror det er noe trøbel med dynamikken i lead-synthen som skapte en stygg ugjevnhet. Skulle gjerne prøvd litt med en god linear pahse multiband kompressor på akkurat det sporet (tror faktisk det er synthpatchen problemet stammer fra) men har for øyeblikket ingen og vet ikke om jeg orker å tukle mer med det akkurat nå. En dyktig ME kan kanskje gjevne ut uten å skape problemer. De fleste sporene og gruppene er foreløpig komprimert med -1 til -2 i flere stadier. Waves API 2500 er flittig brukt. Desidert min favoritt-kompressor om dagen :)

Å få til det gyngende samspillet mellom trommer, bass og orgelet uten å skape pumping var ur-vanskelig, så jeg håper det fungerer som det skal. Trommene var heller ikke lett i og med at det er gjort med et par looper som i utgangspunktet hadde riktig feel men ikke helt riktig frekvensinnhold.

http://soundcloud.com/stjerneskruen/curiosity-mix-b-04c-mixdown

Mvh, Maria

Link to comment
Share on other sites

Største nedtrekket med låta her for min del er er trommene, både hvordan de høres ut lydmessig og hvordan beaten er lagt. Bakgrunnssynthen eller hva jeg skal kalle det, du hører på 0:35 og utover. Kombinasjonen av de to får det til å høres ut som kompet til et danseband.

På den positive siden: Introen, melodien på 0:50 og pianolinjen.

Det er i hvert fall hva jeg synes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tillater meg å være litt streng, siden jeg vet du er dyktig og ikke nybegynner.

Jeg holdt på med denne musikktypen med Amiga for en del år siden, og kjenner igjen stilen.

For det første, kjempetøff intro. Den puster, hveser og formelig ber takarmaturen om å slippe ned lysrørene fra soklene. Det er dynamikk og kos og gøy og moro, slik som jeg bare får til når jeg har faks og ikke helt vet hva jeg driver med. Så skjer det noe negativt.

Det låter "oppfylt", som at ting ikke har plass i lydbildet, den gode dype pustende bassen er borte, og det er bare en litt småtrist og ikke så veldig kul strøm av lyd.

Dette låter alt for glætt. Det er for mye pene lyder, for lite dynamikk, og for lite møkk, rett og slett.

Som Roar er inne på låter det danseband, og det er ikke noe feil i det, men det er kanskje ikke noe du er ute etter? Jeg vil vel ikke tro det?

Litt mer smell i starten på bass- sampelet hadde vært det første jeg hadde prøvd.

Uansett, mer pitchbend, mer filter, mer sweeps, mer multiekko, arpeggio, andre effekter og ikke minst mer luft!

Til inspirasjon,

Dette er utdatert og mer enn møkkete nok. :) Ikke alt er like bra, men innomellom her er det noe å lære. Så enkle og rå verktøy, og så kul lyd.

Link to comment
Share on other sites

Var vel innom mange editorer, deriblant fasttracker, men brukte også mye tid med Bars'n Pipes og MusicX.

Startet vel opp med Casten Obarskys "ultimate tracker" Han var vel den eneste amigaeieren som hadde sampler (Tilgang til Fairlight) , så alle låtene lignet jo hverandre de første åra, før flere fikk samplere, og trackerne fikk muligheter til filterering, arpeggioer, og så videre.

Så ble det noisetracker, Octamed og så videre i forskjellige mer eller mindre stabile versjoner, samt Fasttracker. som de fleste andre. :)

Husk at dette er knøttsmå samples, 8-bits, kun fire kanaler i pingpongsterero, mange av låtene er på 256 KB, inkludert samplene.

Et spor fra min tidligere samarbeidspartner Bjørn:

Han hadde sikkert gremmet seg over at jeg valgte dette, men det er litt artig, siden han har samplet stemmesyntesen til Amigaen og brukt det i sangen. På denne tiden var det jo stas hvis en PC hadde 16 farger på skjermen. De kunne bare si "pip".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.