Web Analytics
Jump to content

Morgan El. gitar opppussingsprosjekt


Recommended Posts

Hei. Har en utslitt morgan strat 251 fra 2006. Den har skitdårlige pickups, elendige stemmeskruer osv. Det var min første el.gitar.

Er det vits å bruke penger på å bytte ut noen deler? Den er i OK stand, bortsett fra noe dårlig lodding, noen manglende skruer.

Gikk litt fort i svingene her, postet i feil kategori. Kan admin/mod flytte denne? :P

Edited by MacGyver
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tja, hvis du synes gitaren er god å spille på, samt at du synes den låter bra akustisk kan det jo være verdt en oppgradering i forhold til bruksverdi. Men, du får ikke igjen disse pengene om du selger den f.eks.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge treverket ikke er all verden vil heller aldri gitaren låte "bra"

veldig leit men sånn er det. Men igjen så er det jo din første el gitar!

Jeg hadde samme dilemma med min Epiphone Sg special, elendig hardware, elendige pickup, treverket var noe under middels, nå har jeg den første versjonen som er tyngre med tyngre treverk så redder inn litt der men uansett..

Jeg gikk uansett for å kjøre en upgrade på den. Det ble helt klart noe bedre lyd, men det som merkes mest er hvor bra den holder stemningen.

Jeg synes du skal gjøre det om du føler du virkelig har lyst til det, er jo alltids noe spesielt med den første gitaren. Men ikke kjøp det beste av det beste av pickups og hardware.. det er veldig bortkastet.

Deler som GFS og wilkinson vil holde i massevis, og da slipper du å sitte igjen med følelsen av at du har brukt mange tusen kr på noe som ikke føltes som det var verdt det.

Tror jeg kostet på min ca 1000kr og det syntes jeg ga mersmak da gitaren ble bedre, selv om ikke er i nærheten av en dyrere gitar, men akkurat nok til at beløpet ikke føltes bortkastet.

jeg tror du vil bli skuffet om du bruker 2000 på pickups, så enda flere tusen på hardware.. min mening

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Får ikke lyd i humbuckeren, jaja.. Gitaren låter greit. Eneste jeg kommer til å spandere på den er nye strenger.

Da tipper jeg at det er et loddepunkt som er løst. Vi har en Morgan Strat på skolen jeg jobber på, og den har jeg operert et par ganger for akkurat dét etter at noe hardhendte elever har klådd mer eller mindre hemningsløst på den. Men den holder fortsatt stand, seks år etter!

Link to comment
Share on other sites

Det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden. Men hvis du om ganske mange år finner igjen denne gitaren, så kan det tenkes den vekker gode minner. Eller ikke, det avhenger jo helt, det.

Det er ikke helt uvanlig at menn i ført- femtårene begynner å mimre, og gjerne vil ha tilbake det de hadde da de var i tenårene, eller det de drømte om dengang.

Siden det ikke er noe vits i å selge den i forhold til verdi, synes jeg du skal ha den liggende, uansett om du setter den i stand eller ikke. Det er enklere å kaste den om en del år enn å forsøke skaffe en akkurat maken når førtiårskrisa slår inn for fullt. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.