Web Analytics
Gå til innhold
localhost8080

shreding?

Anbefalte innlegg

ok... nå har jeg spillt gitar i sikkert 4-5år.. på tide å lære seg å shredde :P prøvd masse, men det blir liksom bare grøtete...:s noen som kan gi meg noen tips... og nei, kan ikke en eneste skala... :twisted:

Gjør mitt beste! :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel.. det er vel vanligst å shredde med arpeggios, så jeg foreslår vel egentlig at du lærer deg det først:)

det er litt stress i begynnelsen, men det hjelper etter hvert;)

det er vel igrunn mine tipz :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må definere shredde, er det bare å spille fort?

Hva er målet ditt med andre ord? Hva vil du shredde over? Veldig forskjell på å shredde nyklassisk metall ala malmsteen og shredde progmetal og annet metal. Kanskje vil du shredde rock style ala satriani?

Du skal ha et godt øre for å ikke overleve uten å ha et bevisst forhold til en eneste skala. All respekt til deg hvis du greier det. Jeg greier det ikke.

Shredde definerende side: http://www.liquidnoterecords.co.uk/modern/shredeh.html

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ok. Kjøp metronome. Øv masse på det du vil bli rask på - fortere og fortere. Pass på at du spiller ordentlig og at alt blir like rent og tydelig. Derfor må du starte på en lav instilling på metronomen og sakte bevege oppover.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jepp! gå inn på metronomeonline.com så finner du mer ut av det der..:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hehe.. funker helt greit det, for en stund.. har ikke "ordentlig" metronom selv heller..:(

hehe.. må kjøpe meg en.. bruker bare metronomeonline foreløpig..;) hehe..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har den lilla Korg greien, og er rimelig fornøyd med den. Har sett et par bedre på Institutt for musikk her i bergen, men får ta det en har råd til. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

berrum > Vai

:lol:

Et fint sted å begynne er kanskje å lære seg litt vanskeligere og tekniske soloer. På den måten kommer du inn på teknikker og skalaer som du senere kan benytte i dine egne improvisasjoner og lignende. Samtidig er det meget smart å lære seg et par skalaer. Pentaton er vel stedet alle begynner, og deretter dur og moll.

Forøvrig kan du sjekke ut Petrucci's video/lærebok "Rock Discipline". En vanvittig bra bok med massevis av øvelser for trening av hurtighet, presisjon, og teknikk.

Husk for all del å ikke spille fort og sloppy. Som Faktor sier, bør man begynne sakte, sakte, og sette opp tempoet når licket sitter som låst. "Speeditis" er en stygg sykdom som gitarister med litt selvrespekt, neppe vil bli assosiert med ;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Shredding er oppskrytt...Ikke at det er dumt å kunne det, men å bruke det i soloer blir ofte dårlig....

Edit: Kanskje jeg sier det fordi jeg ikke kan det :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

'Shred' kan være både med og uten feel, musikalsk sett genialt eller helt ræva. Alt avhenger av hva du spiller, 'shred' betyr bare at det er fort.

Hvordan best å utvikle hurtighet på gitar:

1) ØV LANGSOMT, TIL METRONOM. Jo mer nøyaktig, jo bedre - kun MIDI-aktig presisjon i hver note er akseptabelt. Sett metronomen på 'giktbrudden skilpadde'-tempo (30-60 bpm) og spill så langsomt som du bare orker. Se til at hver note er perfekt (og at du 'kjenner' den), og at timing'en stemmer.

2) HOLD ØYE MED TEKNIKKEN. Bevegelsene du gjør når du spiller fort skal være mest mulig lik dem du gjør når du spiller sakte. Mange bruker store, overdrevne bevegelser når de spiller sakte - dårlig idé. Minst mulig bevegelse er optimalt i høy hastighet, og bør derfor også benyttes i saktere tempi. Pass alltid på å være så avslappet som mulig!

3) ØK HASTIGHET GRADVIS. For å kunne benytte samme teknikk i høy hastighet som i lav, er det viktig at man øker tempo svært gradvis. Øk aldri hastigheten med mer enn ett hakk på metronomen av gangen, og kun når du er fullstendig komfortabel med (les: 'kan spille feilfritt ved') det forrige tempoet.

4) VÆR TÅLMODIG, OG ØV TIL DU BLØR. Skal du bli en jævel på gitar, så må du være en jævel til å øve. Ting er ikke gratis her i verden, og teknikk må bare terpes. Likevel, vær tålmodig nok til ikke å la deg friste av høyere hastigheter og ty til slurv. En som kan spille feilfritt vil alltid være dobbelt så imponerende som en som kan spille slurv dobbelt så fort. Jo mer pirkete du er, jo bedre vil sluttresultatet være. (Til og med mange berømte 'shredders' kunne ha hatt godt av dette lille rådet - jeg hører mye slurv selv på kritikerroste plater.)

Ellers er det bare å tilegne seg all den informasjon som finnes om 'shred'-teknikker: Sweeping, alternate picking, economy picking, tapping, osv. - THE INTERNET IS YOUR FRIEND!

Good hunting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finn deg låter du liker som det er kule shreddepartier på.

Jeg synes det er drittkjedelig å spille rett fra øvelser.

Jeg har faktisk aldri brukt en metronom i hele mitt liv..:S

Har forresten et par tøffe øvelser jeg kan spille inn og tabbe imorgen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.