Web Analytics
Jump to content

Om strømforsyning til effekter og sånt


Flyndre
 Share

Recommended Posts

Tenker å yte rørforsterkeren min rettferdighet og bytte ut multieffekten min med et enkelt pedaloppsett. I første omgang ser det ut til å bli Xotic EP Booster, Mad Professor Deep Blue Delay og Mad Professor Forest Green Compressor. Utelukker heller ikke at det kommer en eller to pedaler til etter hvert.

Så har jeg nå søkt litt rundt på forumet, men blir ikke særlig klokere. Noen mener Voodoo Lab PP2+ er det eneste som duger, andre sverger til clas ohlson-løsninger. Dette har jeg lite greie på, og hadde satt pris på om noen kunne prøvd seg på en liten forklaring. Har mulighet til å få kjøpt dette fra USA, men såvidt jeg har forstått så er i hvert fall PP2+ kun å oppdrive med feil spenningsnivå.

Takk :)

Link to comment
Share on other sites

Med de fleste pedaler vil en "veggvorte" med en forgreinerkabel fungere helt fint. Noen pedaler krever andre spenninger, noen har positiv jord og må derfor ha sin egen forsyning eller en forsyning som er beregnet på denne typen pedaler osv, osv.

Det er ingen fasit på hva som fungerer, men de fleste greier seg som sagt med en standard veggvorte.

Jeg anbefaler Visual Sound 1 spot som leverer masse strøm og som kan kjøpes med et kabelkit/forgreiner til en relativt rimelig penge.

Angående Voodoo Lab PP2 eksisterer det masse andre lignende greier som er minst like bra og som gir deg flere muligheter. Fordelen med slike forsyninger er i all hovedsak at man skjermer pedalene fra hverandre hva angår "støysmitte" da de har isolerte utganger, samt at de kan gi ulike spenninger etter behov.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du mater flere pedaler med samme stømforsyningskabel eller frogrenerkabel elle rlignende så lager du deg små jordsløyfer på pedalbrettet. Dette trenger ikke å være et hørbart problem men de er der selv om det ikke er hørbart. Det kommer som Greener sier helt an på hva slags pedaler du har. Dette unngår du med å bruke en strømforsyning med isolerte utganger. I tillegg får du ofte en smekker løsning med en kabel som forer hele brettet med strøm. Om det er verd det er helt opp til deg.

Har hatt problemer med å få tak i PP med 230V fra USA.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke skal ha flere meter med pedaler, så anbefaler jeg T-Rex Chameleon. Den er utrolig allsidig, leverer det du trenger fra 9 VDC til 18 VDC. Har sett nok av slike små plastikkdingser som knekker, like greit å kjøpe noe skikkelig i utgangspunktet, og spare seg en masse ergrelser. 1200 NOK for en varig løsning. :D

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Jeg bygde nettopp et relativt enkelt pedalbrett, og min løsning var helt klart denne: http://www.gitarhuse...pter-8x9v-2x18v

En helt grei multistrømforsyning med 8x9v og 2x18v innganger. Ufattelig enkelt og greit. Problemet er om jeg i fremtiden skal ha flere enn 8 pedaler, men pedalbrettet jeg lagde har bare plass til 8 så det passet ypperlig. Det jeg gjorde var å feste det under pedalbrettet på midten, og boret hull mellom to pedaler. Dermed får jeg plass til ledninger som går fra strømforsyninga til pedalene. Dette er et billig og klart valg, anbefales på det sterkeste!

PS: trenger du mer strøm er det bare å kjøpe en til.

MVH Adrian! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.