Web Analytics
Jump to content

Om strømforsyning til effekter og sånt


Recommended Posts

Tenker å yte rørforsterkeren min rettferdighet og bytte ut multieffekten min med et enkelt pedaloppsett. I første omgang ser det ut til å bli Xotic EP Booster, Mad Professor Deep Blue Delay og Mad Professor Forest Green Compressor. Utelukker heller ikke at det kommer en eller to pedaler til etter hvert.

Så har jeg nå søkt litt rundt på forumet, men blir ikke særlig klokere. Noen mener Voodoo Lab PP2+ er det eneste som duger, andre sverger til clas ohlson-løsninger. Dette har jeg lite greie på, og hadde satt pris på om noen kunne prøvd seg på en liten forklaring. Har mulighet til å få kjøpt dette fra USA, men såvidt jeg har forstått så er i hvert fall PP2+ kun å oppdrive med feil spenningsnivå.

Takk :)

Link to comment
Share on other sites

Med de fleste pedaler vil en "veggvorte" med en forgreinerkabel fungere helt fint. Noen pedaler krever andre spenninger, noen har positiv jord og må derfor ha sin egen forsyning eller en forsyning som er beregnet på denne typen pedaler osv, osv.

Det er ingen fasit på hva som fungerer, men de fleste greier seg som sagt med en standard veggvorte.

Jeg anbefaler Visual Sound 1 spot som leverer masse strøm og som kan kjøpes med et kabelkit/forgreiner til en relativt rimelig penge.

Angående Voodoo Lab PP2 eksisterer det masse andre lignende greier som er minst like bra og som gir deg flere muligheter. Fordelen med slike forsyninger er i all hovedsak at man skjermer pedalene fra hverandre hva angår "støysmitte" da de har isolerte utganger, samt at de kan gi ulike spenninger etter behov.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du mater flere pedaler med samme stømforsyningskabel eller frogrenerkabel elle rlignende så lager du deg små jordsløyfer på pedalbrettet. Dette trenger ikke å være et hørbart problem men de er der selv om det ikke er hørbart. Det kommer som Greener sier helt an på hva slags pedaler du har. Dette unngår du med å bruke en strømforsyning med isolerte utganger. I tillegg får du ofte en smekker løsning med en kabel som forer hele brettet med strøm. Om det er verd det er helt opp til deg.

Har hatt problemer med å få tak i PP med 230V fra USA.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke skal ha flere meter med pedaler, så anbefaler jeg T-Rex Chameleon. Den er utrolig allsidig, leverer det du trenger fra 9 VDC til 18 VDC. Har sett nok av slike små plastikkdingser som knekker, like greit å kjøpe noe skikkelig i utgangspunktet, og spare seg en masse ergrelser. 1200 NOK for en varig løsning. :D

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Jeg bygde nettopp et relativt enkelt pedalbrett, og min løsning var helt klart denne: http://www.gitarhuse...pter-8x9v-2x18v

En helt grei multistrømforsyning med 8x9v og 2x18v innganger. Ufattelig enkelt og greit. Problemet er om jeg i fremtiden skal ha flere enn 8 pedaler, men pedalbrettet jeg lagde har bare plass til 8 så det passet ypperlig. Det jeg gjorde var å feste det under pedalbrettet på midten, og boret hull mellom to pedaler. Dermed får jeg plass til ledninger som går fra strømforsyninga til pedalene. Dette er et billig og klart valg, anbefales på det sterkeste!

PS: trenger du mer strøm er det bare å kjøpe en til.

MVH Adrian! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.