Web Analytics
Jump to content

Liten sak som fikset intonasjonen!


Ichi
 Share

Recommended Posts

Kjøpte meg en Epi LP for ikke så lenge siden, men uansett hvor mye jeg intonerte klarte jeg ikke å få den rein i grepa, den lå omtrent en kvarttone for høyt i de første to bånda og låt surt uansett hvordan jeg prøvde å plassere brusadlene. Typisk for feilplassert oversadel eller bånd.

Fant denne lille saken hos Gitarist som absolutt gjorde susen, null problem å få nærmest perfekt intonasjon etter å ha installert denne :

http://www.gitarist.no/products/sound-offset-spacer-eg1-elgitar

Var bare å skyve den på plass under strengene foran oversadelen, jeg måtte putte på et par tynne teipbiter for å få den høy nok. Jeg veit ikke hvilket materiale den er laga i, men antar at det er plast av et eller anna slag, muligens noe i nærheten av TUSQ sine saker. Blei i alle fall ikke hørbar forskjell i sustain eller tone etter installasjonen. Laga i Japan, så det skulle vel borge for god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd å informere om slikt i tidligere tråd angående sur gitar og intoneringsproblemer. Problemet kan også løses med vanlig bånd som man filer til og skyver inn mot nøtta. Det ble ikke kommentert så virket ikke som noen hadde tro på det. Men på noen gitarer er dette en veldig god løsning. Har ikke sett denne duppeditten før, men har laget slike selv, med earvananøtta som model.

Link to comment
Share on other sites

Joda, det funker. Det er ikke ofte man trenger så mye kompensasjon som en slik oversadel/ dings gir, som regel klarer man jo å kompensere ved brua. Har en del andre gitarer hvor det ikke har vært problemer med intonasjonen, men på Epien kan man nesten se at oversadelen/ første bånd er for langt bak/framme.

Ser at Earvananøtta har de tre nederste strengene motsatt vei av den jeg har, og logisk sett ville jo Earvananøtta gitt enda dårligere intonasjon da det var lav E, A og G som var mest ute å kjøre. Det er jo i grunnen typisk, så jeg synes ikke Earvana sine målinger er optimale. På kompensasjonsnøtta jeg har er lav E er dratt 2,5 mm lenger fram og G er 3 mm. De andre gitarene mine er jo kompensert omtrent slik ved brua. Ideelt sett burde man jo måle avvik i de første fem båndene når gitaren er intonert i 12. bånd og lage en kompensert nøtt ut fra skalalengden på hver streng, dette kan jo variere fra gitar til gitar.

Optimalt sett burde man lage en oversadel som er en miniversjon av brua hvor man kan justere høyde og sadelplassering på samme måte som ved brua, rart at ingen har tenkt på det. :) Muligens fordi det vil gi mindre sustain og kroppslyd?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan "innstillinger" det skulle vært på nøtta vil påvirkes av høyden på nøtta, strengehøyden og generelt oppsett. Jeg har selv modifisert earvananøtta til noe mindre utslag. Men nå har jeg ekstremt lav strengehøyde.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan vil en slik dingsboms som det her fungere på en Gibson RD stemt i drop c mon tro? Har justert og intonert meg blind på laveste C på den og den blir bare ikke bedre. Alle de andre strengene er så og si perfekt, men denne må jeg stemme en kvarttone lavere for at den skal høres bra ut når jeg slår løst. Innsikt om produkt og bedringer mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Ja, de båndene må jo virkelig være flotte når man skal bende...

produsenten sier at man ikke merker noen forskjell...bending ser jo ut til å bli rart...kanskje de ikke har tatt høyde for dette da:)

det er en kar på forumet som har flere truetemp gitarer/halser..husker bare ikke hvem.

han karen her sier at han kan forklare dette med bending. :

!

og det gjør han til de grader mot slutten av videoen sånn rundt 3:20

og her er en til som har mye fint å si om dette systemet..vet ikke om noen har hørt om han jeg:P

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

If it ain't broken don't fix it. Sliter faktisk med det motsatte problemet. Øra er vant til at gitaren låter "surt" så Suhr'en med Buzz Feiten låter helt "feil". Utrolig hva man vender seg til. Anyhow, ser for meg at refret er en bitch og hvor mange av dere har kompensert bassist.... just saying. Skal mye til å kompensere for en bassist dag, ha ha ha ha ha.............

Link to comment
Share on other sites

Tjukkere streng.

Jeg har .012-sett på nå og det har holdt i de fleste sammenhenger tidligere. Har det samme på telen min som er stemt ytterligere lengre ned i drop B. Telen holder seg nydelig etter litt justering, men RDen vil bare ikke føye seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.