Web Analytics
Jump to content

Liten sak som fikset intonasjonen!


Ichi

Recommended Posts

Kjøpte meg en Epi LP for ikke så lenge siden, men uansett hvor mye jeg intonerte klarte jeg ikke å få den rein i grepa, den lå omtrent en kvarttone for høyt i de første to bånda og låt surt uansett hvordan jeg prøvde å plassere brusadlene. Typisk for feilplassert oversadel eller bånd.

Fant denne lille saken hos Gitarist som absolutt gjorde susen, null problem å få nærmest perfekt intonasjon etter å ha installert denne :

http://www.gitarist.no/products/sound-offset-spacer-eg1-elgitar

Var bare å skyve den på plass under strengene foran oversadelen, jeg måtte putte på et par tynne teipbiter for å få den høy nok. Jeg veit ikke hvilket materiale den er laga i, men antar at det er plast av et eller anna slag, muligens noe i nærheten av TUSQ sine saker. Blei i alle fall ikke hørbar forskjell i sustain eller tone etter installasjonen. Laga i Japan, så det skulle vel borge for god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd å informere om slikt i tidligere tråd angående sur gitar og intoneringsproblemer. Problemet kan også løses med vanlig bånd som man filer til og skyver inn mot nøtta. Det ble ikke kommentert så virket ikke som noen hadde tro på det. Men på noen gitarer er dette en veldig god løsning. Har ikke sett denne duppeditten før, men har laget slike selv, med earvananøtta som model.

Link to comment
Share on other sites

Joda, det funker. Det er ikke ofte man trenger så mye kompensasjon som en slik oversadel/ dings gir, som regel klarer man jo å kompensere ved brua. Har en del andre gitarer hvor det ikke har vært problemer med intonasjonen, men på Epien kan man nesten se at oversadelen/ første bånd er for langt bak/framme.

Ser at Earvananøtta har de tre nederste strengene motsatt vei av den jeg har, og logisk sett ville jo Earvananøtta gitt enda dårligere intonasjon da det var lav E, A og G som var mest ute å kjøre. Det er jo i grunnen typisk, så jeg synes ikke Earvana sine målinger er optimale. På kompensasjonsnøtta jeg har er lav E er dratt 2,5 mm lenger fram og G er 3 mm. De andre gitarene mine er jo kompensert omtrent slik ved brua. Ideelt sett burde man jo måle avvik i de første fem båndene når gitaren er intonert i 12. bånd og lage en kompensert nøtt ut fra skalalengden på hver streng, dette kan jo variere fra gitar til gitar.

Optimalt sett burde man lage en oversadel som er en miniversjon av brua hvor man kan justere høyde og sadelplassering på samme måte som ved brua, rart at ingen har tenkt på det. :) Muligens fordi det vil gi mindre sustain og kroppslyd?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan "innstillinger" det skulle vært på nøtta vil påvirkes av høyden på nøtta, strengehøyden og generelt oppsett. Jeg har selv modifisert earvananøtta til noe mindre utslag. Men nå har jeg ekstremt lav strengehøyde.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan vil en slik dingsboms som det her fungere på en Gibson RD stemt i drop c mon tro? Har justert og intonert meg blind på laveste C på den og den blir bare ikke bedre. Alle de andre strengene er så og si perfekt, men denne må jeg stemme en kvarttone lavere for at den skal høres bra ut når jeg slår løst. Innsikt om produkt og bedringer mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Ja, de båndene må jo virkelig være flotte når man skal bende...

produsenten sier at man ikke merker noen forskjell...bending ser jo ut til å bli rart...kanskje de ikke har tatt høyde for dette da:)

det er en kar på forumet som har flere truetemp gitarer/halser..husker bare ikke hvem.

han karen her sier at han kan forklare dette med bending. :

!

og det gjør han til de grader mot slutten av videoen sånn rundt 3:20

og her er en til som har mye fint å si om dette systemet..vet ikke om noen har hørt om han jeg:P

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

If it ain't broken don't fix it. Sliter faktisk med det motsatte problemet. Øra er vant til at gitaren låter "surt" så Suhr'en med Buzz Feiten låter helt "feil". Utrolig hva man vender seg til. Anyhow, ser for meg at refret er en bitch og hvor mange av dere har kompensert bassist.... just saying. Skal mye til å kompensere for en bassist dag, ha ha ha ha ha.............

Link to comment
Share on other sites

Tjukkere streng.

Jeg har .012-sett på nå og det har holdt i de fleste sammenhenger tidligere. Har det samme på telen min som er stemt ytterligere lengre ned i drop B. Telen holder seg nydelig etter litt justering, men RDen vil bare ikke føye seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.