Web Analytics
Jump to content

Korleis få gitar til å hres ut som bass? (oktav drop)


 Share

Recommended Posts

Hei. For øyeblikket eiger eg ikkje noko bass, så eg har brukt gitaren rett i lydkortet, og putta på ein bass amp vst og ein oktav drop vst. Programmet eg bruker heiter reaper. Problemet mitt er at det høyres staccato, tynt, og ikkje som ein bass i det heile tatt... Kan nokon gje meg tips om korleis eg kan få bedre bass lyd? Eg er eigentlig ganske fersk når det gjeld musikkproduksjon. :)

Link to comment
Share on other sites

Det blir ikke helt riktig nei...

Selv brukte jeg tidligere en "bass preset" på ett Boss GT6 brett jeg hadde.

Det hørtes ut som bass og gjorde jobben, men ikke noen god basslyd, men det er vel heller ikke å vente.

Det er vel derfor vi har basser og bassforsterkere ;)

Kanskje Line6 POD'er klarer det samme på en grei måte? Brukte Boss brett burde være greit å finne til grei penge også...

Link to comment
Share on other sites

Bruk ReaPitch (Innebygget effekt i Reaper).

Dra den øverste baren - Shift (Full Range) ned -12 semitones.

Så fyrer du på en bassamp, og det skal høres bedre ut.

Prøv det ;)

Sliter litt med å se hvordan du i noen som helst sammenheng kan anbefale de innebygde effektene i Reaper! Det er den største driten jeg noensinne har vært borti, med unntak av noen få gratis-saker funnet på tvilsomme nettsider. Ikke engang kompressoren, EQ'en eller Reverben som ligger inne i Reaper er brukelig. Kjøp ordentlige VST plugins eller en bass, så tenker jeg du skjønner hva jeg mener med at de innebygde effektene ikke gjør jobben.

Riktignok må jeg si med enig i at det muligens vil låta BEDRE, men langt, langt ifra BRA.

Link to comment
Share on other sites

De innebygde greiene i Reaper fungerer aldeles utmerket. Det du gjør er å spille på neck-pickup med tonen helt eller nesten helt av, og deretter komprimere resultatet ut av ville helvete. Så pitch shifter du ned en oktav. Så kjører du det igjennom en software bassamp, gjerne med litt vreng for å få tilbake litt overtoner. Og spiller som en bassist, dvs jevnt og godt. Du må kanskje EQ-e litt også. I sammenhengen kan det hende dette er greit nok.

Ellers vil jeg anbefale en rimelig bass til slikt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Griffin- jeg må innrømme at jeg synes at du glemte en ganske viktig faktor i det "å få det til å høres ut som en bass".

Gitarister har av en eller annen merkelig grunn lett for å glemme denne faktoren, da de tror de fikser det minst like bra selv.

Bassisten.

Noen spiller da bass også ;)

Men ja... for å få det til å høres ut som en bass så trenger en: Bass, bassforsterker og Bassist... Enig nu??? ^_^

Når det er sagt så tolket jeg det nok som han trenger noe til å simulere bass slik at evt. demotracks og ideer som han spiller inn ikke høres så voldsomt skarpt ut... til det trenger en faktisk ikke en bassist... men det blir jo bedre demotracks også med folk som vet hva de driver med og har riktig utstyr. Sånn må det vel nødvendigvis være :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle jo bare kverulere litt, da.

Problemet er jo at man kan få til en nogenlunde, litt ullen "bassgitarlyd" uten noe særlig anslag eller strengelyd. Det går jo greit, men det er jo ikke alle som er ute etter en sånn lyd der det høres ut som om bassisten spiller med polvotter.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.