Web Analytics
Jump to content

Korleis få gitar til å hres ut som bass? (oktav drop)


Recommended Posts

Hei. For øyeblikket eiger eg ikkje noko bass, så eg har brukt gitaren rett i lydkortet, og putta på ein bass amp vst og ein oktav drop vst. Programmet eg bruker heiter reaper. Problemet mitt er at det høyres staccato, tynt, og ikkje som ein bass i det heile tatt... Kan nokon gje meg tips om korleis eg kan få bedre bass lyd? Eg er eigentlig ganske fersk når det gjeld musikkproduksjon. :)

Link to comment
Share on other sites

Det blir ikke helt riktig nei...

Selv brukte jeg tidligere en "bass preset" på ett Boss GT6 brett jeg hadde.

Det hørtes ut som bass og gjorde jobben, men ikke noen god basslyd, men det er vel heller ikke å vente.

Det er vel derfor vi har basser og bassforsterkere ;)

Kanskje Line6 POD'er klarer det samme på en grei måte? Brukte Boss brett burde være greit å finne til grei penge også...

Link to comment
Share on other sites

Bruk ReaPitch (Innebygget effekt i Reaper).

Dra den øverste baren - Shift (Full Range) ned -12 semitones.

Så fyrer du på en bassamp, og det skal høres bedre ut.

Prøv det ;)

Sliter litt med å se hvordan du i noen som helst sammenheng kan anbefale de innebygde effektene i Reaper! Det er den største driten jeg noensinne har vært borti, med unntak av noen få gratis-saker funnet på tvilsomme nettsider. Ikke engang kompressoren, EQ'en eller Reverben som ligger inne i Reaper er brukelig. Kjøp ordentlige VST plugins eller en bass, så tenker jeg du skjønner hva jeg mener med at de innebygde effektene ikke gjør jobben.

Riktignok må jeg si med enig i at det muligens vil låta BEDRE, men langt, langt ifra BRA.

Link to comment
Share on other sites

De innebygde greiene i Reaper fungerer aldeles utmerket. Det du gjør er å spille på neck-pickup med tonen helt eller nesten helt av, og deretter komprimere resultatet ut av ville helvete. Så pitch shifter du ned en oktav. Så kjører du det igjennom en software bassamp, gjerne med litt vreng for å få tilbake litt overtoner. Og spiller som en bassist, dvs jevnt og godt. Du må kanskje EQ-e litt også. I sammenhengen kan det hende dette er greit nok.

Ellers vil jeg anbefale en rimelig bass til slikt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Griffin- jeg må innrømme at jeg synes at du glemte en ganske viktig faktor i det "å få det til å høres ut som en bass".

Gitarister har av en eller annen merkelig grunn lett for å glemme denne faktoren, da de tror de fikser det minst like bra selv.

Bassisten.

Noen spiller da bass også ;)

Men ja... for å få det til å høres ut som en bass så trenger en: Bass, bassforsterker og Bassist... Enig nu??? ^_^

Når det er sagt så tolket jeg det nok som han trenger noe til å simulere bass slik at evt. demotracks og ideer som han spiller inn ikke høres så voldsomt skarpt ut... til det trenger en faktisk ikke en bassist... men det blir jo bedre demotracks også med folk som vet hva de driver med og har riktig utstyr. Sånn må det vel nødvendigvis være :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle jo bare kverulere litt, da.

Problemet er jo at man kan få til en nogenlunde, litt ullen "bassgitarlyd" uten noe særlig anslag eller strengelyd. Det går jo greit, men det er jo ikke alle som er ute etter en sånn lyd der det høres ut som om bassisten spiller med polvotter.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.