Web Analytics
Gå til innhold

dalarocker

Medlem
 • Innholdsteller

  146
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om dalarocker

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Brumunddal
 1. Kontakt har veldig bra strykersamples innebygd, selv Dave Pensado foretrekker Kontakt til stryk... Enten kjøper du det, eller så kontakter du noen som har det eller tilsvarende, og får de til å fikse det for deg!
 2. Men sitter/står du rettet mot høyttalerelementene når du spiller? Og i så fall - hvor nære elementene er du, og hvor høyt volum har du på ampen? Alt dette spiller inn, med tanke på at kombinasjonen høyt volum, bruk av gain og en gitar rettet mot høyttalerne ofte pleier å ende opp i ganske så mye feedback!
 3. http://www.ibanez.co.jp/anniversary/expansion.php?cat_id=270&now=6 ...og se hva jeg fant! Unødvendig mange innlegg fra min side her nå, men det får gå! Begynner jo tross alt å bli litt seint!
 4. Glemte helt et lite sekund at google er min venn, så din gitar er nok laget i november 2005, skal undersøke nærmere hvorvidt gitaren kom med den finishen på det tidspunktet!
 5. Men det er vel mulig at den har blitt levert i den fargen tidligere? Nå er ikke jeg kyndig nok (dvs jeg har ikke god nok hukommelse) til å si ut ifra serienummeret ditt åssen årsmodell du har, men hvis ingen andre hiver seg på banen først, skal jeg se gjennom mine egne ibanezer i morgen for å finne ut når din er fra...
 6. Hva er serienummeret? Kan ikke se noe i farta som tyder på at den ikke er ekte, sett bort ifra andre pickups og annen type tremolo. Personlig kan jeg jo delvis skjønne hvorfor noen har byttet pickupene på den, tremoloen derimot kan jeg ikke skjønne, men likevel er jo det også en smakssak.
 7. "Strengetreet" er noe man finner blant annet på strater, det sitter mellom oversadel og stemmeskruer og hjelper strengene til å holde seg på plass slik at de for eksempel ikke skal løsne fra sadelen.
 8. Alle mine gitarer (riktignok snakk om elgitarer) er satt opp etter den strengetykkelsen som sitter på, men hyppigheten jeg opplever, er rett og slett bare det at de gitarene som står en stund uten å bli brukt (5-10 dager ca), det er bare de det skjer med, så trådstarter, hvor lang tid går det mellom hver gang du bruker gitaren?
 9. Tja, etter hva jeg veit, så er det bare litt variasjoner i temperatur og luftfuktighet som gjør at strengene påvirkes nesten like mye som treverket, så hvis du holder øye med halsen, vil du jo fort se om den forandrer seg merkbart, og da er det jo å justere den eller levere den til noen som kan justere den for deg!
 10. Hvis det er en slags "vibrasjonslyd", så kan det vel være at stemmeskruens mutter ikke sitter helt godt nok, og vibrerer på grunn av det. (Veit ikke, siden jeg ikke er helt sikker på hva du mener, men verdt et forsøk)
 11. Det samme skjer med mine gitarer, de står i en garasje, bruker bare et par stykker som regel, og resten blir liggende, strengene stemmer seg høyere, men det er jo bare å stemme ned igjen og spille litt, så er det som om ingenting har skjedd!
 12. Med ms, mener jeg millisekunder, ja! Men det du nå snakker om, er panoreringa, jeg mener å faktisk flytte sporet sånn at de på en måte ikke spilles av helt samtidig. Du tenker sikkert at det vil ødelegge mye, men i mange tilfeller gir det vesentlig mer fylde, og det blir ikke mye mindre tight heller... Husker ikke helt hva funksjonen heter i reaper, har ikke brukt det på lenge, og har det ikke liggende på maskina, men kan se om jeg finner det ut i løpet av dagen... Klang er reverb. Ja, det er egen VST for det, men den som ligger i Reaper vil jeg som nevnt ikke anbefale, skaff deg en god klang som du bruker, juster den litt fram og tilbake og prøv deg fram, så finner du ut hvilken magi du faktisk kan gjøre med noe så enkelt som klang! Anbefaler forresten å legge inn klang som et eget send-spor i reaper, der du sender fra instrumentene til klangen, og justerer deretter.
 13. Siden du sier at du vil ha en mer "in-your-face lyd", vil jeg spørre om du har dubbet gitaren(e) her eller ikke, hvis ikke, dupliserer du det, og flytter/forskyver det 20ms til høyre som det heter i reaper, og kjør noe som kalles parallel compression spesielt på trommene. Først av alt ville jeg fått bassen på plass, for her mangler det noe, og jeg merker at du har prøvd (muligens ubevisst) å få mye basslyd i gitaren, så jeg ville fått inn bassen, økt litt på de høyere og midfrekvensene i gitar, samt dratt ned de lavere frekvensene, og lagt inn parallel compression på trommene, da vil de bli veldig "punchy", selv om jeg synes trommene er helt ok som de er. Edit: Støtter forresten forslaget om å bruke en god klang! Anbefaler ikke klangen som er innebygd i reaper, brukt den selv, og var IKKE fornøyd!!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.