Web Analytics
Jump to content

Forsterker til hjemmebruk og band


ansi

Recommended Posts

Hei, er det noen som kan anbefale en amp under 6000, en som kan spille lavt nok i volum til ikke å få naboklage, men samtidig kan spille høyt nok til å spille sammen med trommer. Må kunne ta pedaler, og ikke ha noe innebygd digital modelerings crap. Rør er ikke en nødvendighet, men det er alltid fett. Bruksområde: øving hjemme og mulige små gigs:p

Link to comment
Share on other sites

Hva skal du spille med den? Trenger den å ha heftig hi-gain innebygget, eller får du det evt fra pedaler?

Lav-watts røramper som får gode skussmål;

Blackstar HT-5R (låter ganske heftig selv på lavt volum, men vet ikke om den har kraft nok til å konkurrere med trommer)

Ibanez TSA-15

Fender Super-Champ X2 (ja, den har modellering, men også rør i forsterkertrinnene og ser ut til å låte jævlig fett, så kan være verdt å sjekke ut)

Fender Blues Jr.

Link to comment
Share on other sites

Alt fra jazz til blues og relativt tung moderne rock. Trenger ikke nødvendigvis ekstrem innebygd gain da jeg har pedaler. Har hatt en blues jr. var ikke helt min greie, litt for lite naturlig overdrive. Forbilder lydmessig er vel jimmy page, paul gilbert, tool og tidlig dio.

Edited by ansi
Link to comment
Share on other sites

Hughes & Kettner statesman serien - kan være vanskelig å skaffe i Norge, men de låter bedre, og er mer allsidige enn veldig mye annet. Marshall Haze40 er også en fin amp. Har noen enkle digitale effekter, men disse kan kobles helt ut av kretsen.

Link to comment
Share on other sites

Personlig vil jeg si en Blackstar HT-20 kombo. Får du mer kraft og headroom enn i HT-5'ern, samtidig som det vil funke på lavt volum og med trommer. Jeg bruker en HT-40 med en meget hardtslående trommis med kanalvolum på 5 og master på maks, det er mer enn nok, og jeg har også fått 40'n til å spelle fint nok hjemme. Dog er jeg ikke helt sikker på prisen på denne i Norge da er jeg bor i det "store utland".

Link to comment
Share on other sites

Hughes & Kettner statesman serien - kan være vanskelig å skaffe i Norge, men de låter bedre, og er mer allsidige enn veldig mye annet.

Næhhh, thomann vettu! ;)

Vil anbefale deg å bestille en H&K statesman combo fra thomann. Funker hjemme, og til gigs. Ingen stygge effekter (kun reverb), og selvfølgelig en rørcombo. Den takler effekter minst like bra som en fender (bedre, mener jeg), og den har innebygd effects loop.

Link to comment
Share on other sites

Evt Orange Tiny/Dark/Dual Terror eller Vox Nighttrain?

Vox Night Train er en bra amp, men jeg for min del oppfattet den som veldig lite "pedal vennlig" da jeg hadde en (ser dette er ett av kravene). Mulig jeg er jækla dårlig til å justere slikt da:)

Link to comment
Share on other sites

Det er fetest med røramp ja ansi! Du trenger en som går fra 15+ watt (live/øving) og ned til 1 watt (hjemmebruk).

Man trenger ærlig talt ikke en forsterker som har noen form for "powerscaling" - selv spiller jeg på en 60w 2x12" combo hjemme. Så lenge forsterkeren har fornuftige tonekontroller og en bra vrengkanal eller i alle fall variabel gain fungerer mange større combo'er helt greit til hjemmeøving. Problemet kan være at de kan få en litt overdreven bass og/eller loudness effekt når man spiller lavt, men dette kan man som oftest justere med tonekontroller eller eventuelt benytte en eq pedal e.l.

Det er jo veldig populært med små wattsvake rørforsterkere for tiden, men mange av disse er enten typisk "one-trick-pony's" eller de fungerer bare med et større eksternt kabinett og med en veldig begrenset evne til å gi deg noe særlig clean-lyd i bandsammenheng.

Misforstå meg rett, disse småforsterkerne er ofte fine til hjemmebruk e.l. men skal man bruke de i bandsammenheng blir kompromissene og merkostnadene ofte så store at man like godt kunne kjøpt en større forsterker først som sist.

Men skal man handle en forsterker til 6k er jo rør omtrent det eneste alternativet. Nøyer man seg med transistorer/modeling får man f.eks en Fender Mustang med 12" høyttaler og masse krefter for bare noen tusenlapper.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.