Web Analytics
Jump to content

Gitarsoloer Online .....?


Tommern
 Share

Recommended Posts

Idéen med å levere online trommespor er jo glup.

Den må jo være like glup hva angår gitarsoloer ? Noen her burde vurdere samme konsept på snekring og levering av gitarsoloer.

Jeg for min del er straks pensjonist, og har noen tanker om å produsere en cd med eget materiale. Men jeg er frontmann, type rytmegitar og vokalist, og kommer til kort på gitarsoloer. Og så har jeg ingen rundt meg som har tid og kreativitet nok til å fylle det gapet.

Bare en tanke... <_<

Link to comment
Share on other sites

Er sikkert gjennomførbart med soloer også. Med reamping er det jo en relativt grei sak å få endret lyd til noe som passer, men for min del er jeg helt sikker på at omfanget av mine evner er for snevert til å kunne treffe blink hos alle de som ikke vil ha en solo i hårete glamstil.

Link to comment
Share on other sites

Enig, bare jeg går så å si alltid i "Gilmourfella" når jeg skal konstruere egne soloer. (Uten at jeg er i nærheten av kvaliteten til Gilmour). Skal jeg lage noe annet så blir det i beste fall krampaktig og uten flyt. Men det er jo helt sikkert gitarister som behersker flerfoldige sjangre da. :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde vært utrolig morsomt å prøve det her! Jeg kan mer enn gjerne gi det et forsøk hvertfall :)

Sender deg noen ord i morra :)

God ide, men for å være helt ærlig så er det vel ikke akuratt mangel på gitarister som spiller solo? :P

Kan hende det. Men de fleste jeg kjenner er busy med egne ting. Syntes idéen med Drums Online var artig, og kanskje kunne vært noe å bruke på gitarsoloer. Selv om mange kan spille, så handler det jo også om kreativitet :D

Link to comment
Share on other sites

Hva slags sjanger er du innenfor? Kunne vært moro å prøve seg, litt (ganske) avhengig av hva du er ute etter.

Det at jeg nevnte meg sjøl var egentlig bare som et eksempel. Jeg tenkte mer på at selve konseptet burde være interessant for noen sologitarister her. Altså å kunne levere gitarsoloer på komersiell basis :)

Når det er sagt, så kommer jeg sjøl til å være interessert i å få lagd noen solopartier til noen låter, etterhvert. Jeg har såvidt begynt å sysle med noen idéer. Har fått kontakt med en tekstforfatter i Canada, som leverte et lovende utkast til en tekst i går kveld. Sjanger blir fra akustisk rolig til klassisk rock. Omtrent i Sivert Høyem land. Jeg syntes forøvrig at mange av låtene hans savner noen distinkte gitarsoloer. Er ikke interessert i OL på gitar, men liker distinkte melodiøse soloer som trenger igjennom og bærer låta, hvis det er forståelig. Også fill'ins, tydelige men ikke forstyrrende.... Jeg tenker at jeg gir beskjed her på GN når jeg kommer dithen at dette er tema.

Men takk for utvist interesse til T-Bone og Truckstop Chuckie :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp. Artig at flere viser interesse for dette. Jeg har som nevnt såvidt begynt å tenke på dette, så det blir ikke med det første. Men tanken om å invitere til forslag er jo også morsom, så det kan det hende jeg gjør når jeg kommer dithen. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kunne sikkert prøvd meg, går stort sett for melodiske soloer som er en blanding av Neil Zaza, John Petrucci og Joe Satriani(der jeg selvsagt ikke er på teknisk nivå med noen av dem siden Neil Zaza er sinnsyk, John Petrucci er en gud og Joe Satriani trenger ikke engang forklaring, selvom JP er mer teknisk)..

ninja edit: istedenfor "jeg kunne sikkert prøvd meg"; JEG HAR VELDIG LYST TIL Å PRØVE :D

Edited by sverrejk
Link to comment
Share on other sites

Det kan faktisk funke veldig bra. Hør på "No I shot" fra soundclicklinken i signaturen min, der er det snille og uhyre dyktige Jussin som spiller gitarsolo. Jeg synes det ble veldig bra, selv om vi ikke var i nærheten av hverandre da det ble spilt inn.

Alt "telekrydderet" er det han som har laget, at det ble brukt helt som han hadde tenkt seg, er ikke sikkert. jeg plukket småbiter her og der og satte inn der jeg syns det passet.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg tur det kan funke på akkurat samme måte som med trommespor. Og forskjellige gitarsoloer, hvis man har flere å velge blant, vil vel sette like mye preg på ei låt som forskjellige trommespor.

Jeg skjønner at jeg må lære meg en masse greier her. Lage innspillinger, lydspor, sende og motta lyd, klippe lime.... jaggu godt en snart er pensjonist... :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.