Web Analytics
Jump to content

Folkehøgskole!


idakarolines

Recommended Posts

Har inntrykk av at omtrent alle skoler har gode lærere, og har ennå ikke hørt om noen som har hatt et dårlig år på FHS uansett hvor de har vært. Hvor man skal dra er vel fort litt avhengig av hva slags musikk man vil drive med, hva slags instrument man spiller og hvor kristent man vil ha det.

Sånn på generell basis vet jeg at Trøndertun og Viken har blitt godt omtalt av gitarister med ganske streite pop/rock-interesser. Har også venner som har skrytt fælt av Tonheim, men de har drevet med hhv klassisk piano og fele, så jeg vet ikke hvordan tilbudet for en pop/rock-gitarist er der.

Ellers vil nok alle som svarer anbefale akkurat den skolen de har gått på, siden det antakeligvis har vært det beste året i deres liv og de hadde det knallbra der. Min anbefaling er å søke på nett på ulike folkehøgskoler, og se hvilken som har det tilbudet du synes passer deg og dine interesser best, og søke på et par av disse.

Link to comment
Share on other sites

Skogn folkehøgskole har en sinnsyk studietur, om det er viktig. (Jeg går der selv) Der vi drar til USA i 2,5 uke (ca 19-20 dager) og er innom Chicago -> St. Louis -> Nashville -> Memphis -> New Orleans -> Galveston -> Houston, der man er innom alt som er stort og viktig innen både musikkhistorien og amerikansk historie i denne delen av landet... Nevner i fleng; Sears Tower (Willis Tower) i Chicago, Millenium Park, Gateway Arche (St. Louis), Bluebird Cafe (Kafe der Garth Brooks og taylor swift ble oppdaget, svært høyt nivå på de som opptrer der) Grand Ole Opry, og så videre, og så videre. Elevene får også i stor grad være med å bestemme hva som skal besøkes.

Skogn har også nettopp hatt utskifting av litt lærere, og den nye læreren er absolutt en profesjonell kar, som kan mye både om jazz, klassisk, rock og så videre. Han liker absolutt alt av musikk, og er med på alt! Han har også store studiokunnskaper, og studioet er utstyrt med alt som trengs av opptaksutstyr. Dette halvåret skal vi på turne rundt om kring i midt-norge og jeg gleder meg noe sinnsykt!

Men som andre her sier, uansett hva du velger, blir du nok fornøyd! Jeg har derimot ett inntrykk av at Trøndertun og Manger bærer preg av mer profesjonalitet, og de jeg kjenner som har gått der, kjenner seg ikke igjen i min beskrivelse av ett folkehøgskoleår. De jobba mye mer intenst i studio enn vi gjør, og vi utøver musikken mer enn vi spiller inn den, for å si det slik. (Jeg har enda kun kanskje 60 minutter i studio i løpet av det første halvåret)

Vil du utvikle deg som musiker, og lære mer, om du kan mye fra før, velg Trøndertun eller Manger (Trøndertun har opptaksprøve)

Mens skogn har mer fokus på å ha det moro med musikken. Det er bl.a en i klassen min som gikk musikklinja i 3 år på VGS, og bestemte seg for å gå for en mindre kjent folkehøgskole fordi han ville ha mer fokus på det som er moro med musikk, istedet for den profesjonelle, teoretiske biten.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Kommer nok litt ann på i hvilken grad av seriøs skolegang du ønsker :P - Folkehøgskole generelt er jævlig fett, og egentlig litt sosialt utfordrende. Hvis det er i allerhøyeste grad av utvikling av deg selv som musiker og nada interesse i det sosiale er nok trøndertun og den slags folkehøgskoler greia. (Mener det er mye fokus på jazz og teori og sånn shait?) Mens skolen jeg gikk på (Buskerud FHS - Rock & Metal linje) var det lagt litt opp til deg selv i hvilken grad du ønsker å utvikle deg. Timene er mer innføring i hva du bør gjøre for å løse diverse oppgaver man får utdelt, tiden går som regel til spilling. 3 Greie øvingslokaler som er åpent til fritt bruk til kl 23:00 hver kveld. For ikke å snakke om læreren som er en sprø ungarer med ultra gebrokkent norsk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ærlig talt øvingslokalet er åpent til litt ut på kvelden på de fleste folkehøgskoler, men ja, det har vi på skogn også :-) Blir mye mer jamming og låtskrivningsmoro av egen vilje enn oppgaver på skolen vår, selv om vi har en del av det også :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gått bandlinja på Follo :) er absolutt å anbefale. veldig gode lærer og masse bra musikkutstyr, og alle bandromma hadde mulighet for opptak av bandøvinger osv..

Absolutt å anbefale, skriver under på dette. Har selv gått der, og det er store muligheter for utvikling som musiker, spesielt om du liker å spille i band 3-4 timer om dagen.

Lærerne tør jeg påstå er blant de beste i landet, i løpet av året jeg gikk der. Vi hadde Gildas Le Pap (Satyricon, Touché og Spiral Architect), Lars K Norberg (ex-Satyricon, Spiral Architect), David Husvik (Extol, Dr. Midnight and the Mercy Cult) og en rekke andre meget dyktige musikere. Vi hadde studietur til Los Angeles (fantastisk). Mye bra på den skolen, spesielt maten man får er eksepsjonell.

Link to comment
Share on other sites

Jeg går folkehøgskole i år, og jeg var 22 når jeg begynte i august, blir 23 nå i mars.

Men så er jeg den gamleste eleven på hele skolen også da.... Var derimot svært moro når vi var i USA, og jeg var den eneste som ifølge loven der borte kunne kjøpe øl :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.