Web Analytics
Jump to content

DIY Les Paul prosjekt - Ny finish på gang


Recommended Posts

Hei godtfolk.

Da er jeg godt igang med planlegging av mitt gitarprosjekt. Planen er vel egentlig å lage den nogenlunde lik i 58 Gibson Les Paul, med egne modifikasjoner.

Jobber foreløpig med tegninger og mål. Vil ikke gjøre noe jeg kommer til å angre på her, så tar meg god tid til dette.

Utgangspunktet er å bruke et gammelt plommetre til bakstykke og hals som jeg har liggende. Rippet det forrige uke til 5x20cm plank.

Det er vel nå 3 år siden treet ble hugd, men det har ligget ute, så håper ikke det har tatt skade av det:s Noe som kan tyde på at det har tatt skade er at det allerede (etter 1uke) har begynt å sprekke så smått. Emnene ligger nå i garasje (sånn garasje som er "inni" huset"), der det skal være ganske gjevnt klima. Var ute idag og smurte trelim på endene, så får håpe det forhindrer videre sprekkdannelser.

Ellers så har jeg en nødplan. Sjekket pris på mahogny hos Oslo finérfabrikk, og prisen er overkommelig.

Toppen blir som tradisjonell arched Les Paul, altså i lønn.

Pickups har jeg ikke bestemt meg for enda (spiller blues og rock).

Bridge blir tune-o-matic

Bone nut

Tradisjonelle Gibson stemmeskruer (husker ikke navnet).

Kremfarget binding på kropp og hals.

Sikkert noe jeg har glemt her, men kommer nok på det underveis:)

Lager denne tråden først og fremst fordi jeg regner med det er en del ting jeg lurer på etterhvert. Og siden det er så mange guruer her inne, så tenkte jeg det var lurt. Og litt for min egen del, at jeg kan se tilbake når gitaren er ferdig:)

Dette er mitt første gitarprosjekt, men har jobbet mye med tre før, særlig trebåter og innredning til disse. Så vil si jeg har det grunnleggende inne.

Mitt første spm. er hvor magne prosent bør plomma ha før jeg begynner å jobbe med det, og når kan jeg ta det innomhus?

Den har en fuktighet på ca 25% nå(har sunket nesten 5% på en uke). Lønna har 12%, så den anser jeg som klar til bruk.

BTW, dette er inspirasjonstråden;) http://www.mylespaul...tml#post2678347

mvh

Lars

Edited by Mills Kaviar
Link to comment
Share on other sites

Da har jeg fått tegnet opp en skisse av profilen til gitaren. Fant ut av at jeg skal ha 15,8mm på det tykkeste på lønnetoppen, og 4,2˚ helling på halsen. På tegningen er det 17˚ helling på hodet. Tegningen er i full skala.

post-10124-0-20440600-1324851136_thumb.j

Edited by Mills Kaviar
Link to comment
Share on other sites

Da prøver vi på dette viset:) Har alltid vært fasinert av The Les Paul fra 70-tallet med woodbinding, og satser detfor på dette både på hals og kropp. Tror det kan bli dødslekkert:) Stewmac har overkommelige priser på dette 17,-for 80cm.

Angående plommetopp, så vet jeg ikke om jeg har nok plomme, men hadde jo vært litt tøft hvis det gir brukbar lyd. Er i kontakt med Husemoen på Lillehammer. Han skulle sjekke litt egenskaper til plomme, om det lot seg gjøre å lage en hals i det osv.

post-10124-0-92210800-1325018133_thumb.p

post-10124-0-93824000-1325018093_thumb.p

post-10124-0-71417500-1325018075_thumb.p

EDIT: Haha, se der kom fanene med på bilene også ja :P World´s biggest book :D

Edited by Mills Kaviar
Link to comment
Share on other sites

dette blir et kult prosjekt å følge! Jeg trur jeg hadde prøvd meg på mahognyhals, men det er sikkert bare fordi jeg er ultrakonservativ når det kommer til gitarer.

edit : jeg kan hoste opp 100% korrekt tegning av en 1958-LP om du ikke har dette

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg legger den ut her jeg, i tilfelle fler vil ha nytte av den.

Hmm, ser at det er 1959-modell. Noen som vet om det er noen signifikante forskjeller på en 58 og en 59?

Hvis vi skal ta utgangspunkt i Les Paul Historics som skal være noenlunde historisk korrekte, er det ingen forskjeller i dimensjoner og fysiske mål på en '58 og '59. Bortsett fra at halsen vel har en litt slankere profil på '59'ere.

Link to comment
Share on other sites

Hvis vi skal ta utgangspunkt i Les Paul Historics som skal være noenlunde historisk korrekte, er det ingen forskjeller i dimensjoner og fysiske mål på en '58 og '59. Bortsett fra at halsen vel har en litt slankere profil på '59'ere.

Tusen hjertelig:) Gjør alt lettere med eksakte mål.

Jeg legger den ut her jeg, i tilfelle fler vil ha nytte av den.

Hmm, ser at det er 1959-modell. Noen som vet om det er noen signifikante forskjeller på en 58 og en 59?

Er muig det er liltt forskjell på halsprofilen ja. Forskjell på headstocken og?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.