Web Analytics
Jump to content

Glade jul


KristianF

Recommended Posts

Halvbrisen på juleakevitt, da er det ekstra gøy med loopstation :)

Veldig uhøytidlig (filma med iPhone og greier), småsurt og shabby, men temmelig skøy likevel :)

Kunne vært gøy om noen hengte seg på og lagde en liten julesangsnutt og la ut her

Gitaren er en Squier Stratocaster, pedalene er Mad Professor Mighty Red Distortion, T-rex Replica, Boss RC2, ampen er en tredve år gammel transistor bassamp.

http://www.youtube.com/watch?v=o1tTTojpRCM

Link to comment
Share on other sites

Glade jul ja...

En tradisjon jeg har hatt de siste seks årene er å lage en julesang for hvert år. Stort sett blir det bare tull og tøys, både når det kommer til teksten og musikken. I år tok jeg en litt annen vending og presset ut en liten dose gravalvor i havet av gavepapir og ribbefett.

Som de fem forrige forsøkene ble dette hastverksarbeid med liten tid til miksing og justering. Nytt av året er også totaltforbud mot kvantifisering (og etter hvert også metronom når det spilles inn), så det ramler fint avgårde til tider. Vokalen er forresten spilt inn med iPhone da min Røde NT-1 plutselig tok kvelden, og dermed også dårlig med monitoring.

http://soundcloud.com/henningbh/om-kjaerligheten-r-r-alt-liv

'Nerd facts'. Spilt inn i Logic. Kassegitaren er en Gibson J-45, bassen - en Ibanez Jazz Bass-kopi, elgitaren er Gibson SG Standard i GuitarRig 4 med AC30 ampsimulering. Trommene tror jeg er GarageBand-plugin. Shakern spilte jeg inn selv og er en av hovedgrunnene til at kvantifisering av trommer viste seg å være helt på bærtur. Jeg syns allikevel, til tross for en del halting, at det funker greit nok. Tekstmessig blir det litt vel selvhøytidelig møl, men musikken er jeg relativt fornøyd med.

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

All grunn til å være fornøyd, dette var konge! :)

(Min egen video er jo et eksempel på hvordan en etter en stund hører seg blind om det er høyt nok og du er sliten nok i ørene, temmelig surt tidvis..)

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

Noen venner av meg laget denne versjonen av julesalmen Mitt Hjerte Alltid Vanker, den er laget til minne om en i klassen min som døde på Utøya, derfor de forskjellige delene, klikkedelen med strobelysene og synthbassen osv er liksom kampen hans, ogja, resten skjønner dere. Kuleste og fineste versjonen jeg vet om av denne sangen, anbefaler alle å høre hele sangen så dere får med dere klikkepartiet som starter å bygge seg opp fra 03.00, utrolig kult!

Link to comment
Share on other sites

Sterke saker, Stian. Et klart og tydelig eksempel på hvordan musikk kan virke samlende i tunge stunder (noe jeg vil anta skjedde her) og hvordan tilstander kan uttrykkes gjennom musikk. Tilstander som kanskje kan være vanskelig å få frem gjennom ord.

Fint og virkningsfullt arrangert.

Jepp, du har veldig rett i det! Var veldig fint :)

Arrangementet syntes jeg er kjempebra :D !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.