Web Analytics
Jump to content

Rengjøring av gripebrett


amundsor

Recommended Posts

Heisann.

Har en Ibanez Prestige-gitar, og lurer litt på hva jeg egentlig kan bruke på gripebrettet uten å ødelegge det.

Jeg har kjøpt inn Dunlop Fretboard Ultimate Lemon Oil og har hatt på dette.

Men fortsatt er det igjen litt "rester" av diverse stoffer på gripebrettet, men dette kan man sikkert ikke slipe med hva som helst.

Hva er det jeg leter etter ?

Link to comment
Share on other sites

En av de beste og flotteste gripebrettrensere, kanskje også sammen med noe fuktighet/såpe, er brukte plastkort. Skrap litt med et slikt kort, klipp gjerne av den ene kortsiden slik at du får "skarpe hjørner", og sett i gang.

Driver man med gitarsnekring og gitarstell, samler man på utdaterte kort. De er velegnet til så mangt, "sikling" av gripebrett er et viktig bruksområde.

Link to comment
Share on other sites

Et utdatert plastkort av en eller annen type. Klipp av den ene kortsiden noen mm, slik at du får "skarpe hjørner". Så skraper du vekk den verste dritten med kortet. Er det ille, kan det lønne seg å fukte litt, ev bruke litt lighterbensin. Tørk over med litt tørkerull, gjerne med litt lighterbensin på. Vent en ti minutters tid, så oljer du litt sparsomt og polserer over med en myk klut. :)

:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg føler meg liksom litt tryggere med lighterbensin enn med Zalo. Zalo dunster ikke bort av seg selv, og skal i mitt hode "skylles bort", men det er trolig bare tull. Jeg tror det er mange veier til målet her, og forskjellene er minimale. Det er mer enn en måte å piske en hest på, og alle fører til at den løper fort.. :)

Gripebrett er tross alt et dødt trestykke, og ikke et "organisk" og pustende vesen som kan få mangelsykdommer og astma ved feil rensemiddel. Bare man ikke overdriver, verken i mengde eller hvor ofte man renser, går det aller meste aldeles greit.

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke påberope meg den store erfaringen da mine gitarer stort sett bare blir gått over med mikrofiberklut.

Men jeg vet at proffe med lang erfaring bruker Zalo og tannbørste og mener det funker best.

Så det er den behandlingen du risikerer at gitaren får når du betaler for det.

Link to comment
Share on other sites

Har en eller annen spritløsning jeg sprayer på for å løse opp fett og smuss, som jeg tørker av med en linklut. Om det er drøyt, bruker jeg zippobensin og brenner gripebrettet , før jeg vasker med nevnte sprit. Oljer inn med lemon oil etterpå, lar olja trekke mens jeg tar en sigg, og nærmest polerer gripebrettet etterpå med en tørr klut. Etter en slik behandling er som regel gitaren god som ny :) Har også en plastgreie som er dekka av en type filt eller noe slik, som er suveren å bruke for å komme til helt i båndene.

Tror det er nesten like mange måter å stelle gitarer som det er gitarister egentlig :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.