Web Analytics
Jump to content

Merkelig forespørsel - Space Echo!


Recommended Posts

Hei,

Jeg vurderer å kjøpe en Boss RE-20 Space Echo, og har i den anledning en litt utradisjonell forespørsel. Ettersom jeg har en barnslig glede av å leke at dette er en ekte Space Echo, har jeg lekt med tanken på å gjøre den litt mindre slik:

fig 1

27556.jpg

.. og litt mer slik:

fig 2

27557.jpg

--

Hvis vi deler pedalen opp i tre seksjoner (S1, S2, S3) blir det lettere å transkribere fra fantasi til klartekst.

fig 3

27558.jpg

Idéen går ut på å bygge pedalen inn i en tolex-kledd boks, omtrent som dette:

fig 4

27559.jpg

Hvor jeg plasserer S1 på baksiden, sammen med en bypass/on-off switch og en jack ut til en Boss FS-6 som styrer pedalen.

fig 5

27560.jpg

Til slutt vil jeg sette S3 på toppen, fremme:

fig 6

27561.jpg

--

Etter hva jeg har forstått består pedalen av to kretskort som ligger oppå hverandre. Jeg ser for meg at den enkleste måten å gjøre dette på blir å løsne potensiometrene fra kretskortet og lodde disse fast med ledninger, slit at man kan løfte av S2 og vri den 90 grader CCW. Her følger en illustrasjon av hvordan S3 blir flyttet:

(De sorte strekene skulle representere bevegelsen i S3, og vise banen denne ble flyttet i - men det ble visst bare rot!)

fig 7

27562.jpg

Deretter ser jeg for meg å ordne en bypass/on-off-bryter på baksiden for enkel betjening, samt en jack-ut hvor man kan koble til en footswitch (se figur 5). Jeg så i utgangspunktet for meg å gjøre dette selv, men forstod fort at jeg hadde tatt meg vann over hodet med tanke på egne kvalifikasjoner innen elektronikk og lignende. Derfor henvender jeg meg til dere i fortvilelsen med følgende spørsmål:

1. Er dette i det hele tatt gjennomførbart?

2. Hvor mye ville det kostet å få dette gjort, og hvem kunne isåfall påtatt seg et slikt oppdrag?

- Eksklusiv prisen for pedalen i seg selv. Jeg setter kvalitet høyt, og ser for meg en utførelse som ikke står tilbake for f.eks en reverbtank.

3. Er det noe som burde bli gjort på en annen måte?

- Løsninger, etc.

Til slutt håper jeg at det ikke ble for uforståelig skissert. Jeg sitter på jobb og har kun MS Paint tilgjengelig. På forhånd takk for alle svar :)

- GHalvorsen

Link to comment
Share on other sites

Originale båndekkoer går for mellom 3-5000 brukt i norge, avhengig av type, modell, hvilken stand den er i osv. Har kikka på endel forskjellige, og alle ligger i samma prisleie. Har selv en Dynachord Echocord 65, som jeg kjøpte av en kar som kjøpte den ny i butikk rundt 1962-64. Den trengte sårt en rens og bytte av bånd, men dette fikset jeg selv. Ga 700 kr for den...litt flaks må en ha innimellom :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg ville kjøpt en ekte båndekko. Av en eller annen grunn har ikke digitale- eller analoge transistorbaserte pedaler klart å tilnærme seg lyden spesielt bra i mine ører. Plugins på PCen og en del rackenheter høres gankse bra ut though.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville kjøpt en ekte båndekko. Av en eller annen grunn har ikke digitale- eller analoge transistorbaserte pedaler klart å tilnærme seg lyden spesielt bra i mine ører. Plugins på PCen og en del rackenheter høres gankse bra ut though.

Det er da ikke alt som er like gæernt. Empress Vintage Modified Super Delay, for eksempel, låter riktig så flott synes jeg:

--Gunnar

Edited by Fremmed
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg ville kjøpt en ekte båndekko. Av en eller annen grunn har ikke digitale- eller analoge transistorbaserte pedaler klart å tilnærme seg lyden spesielt bra i mine ører. Plugins på PCen og en del rackenheter høres gankse bra ut though.

Boss RE-20 benytter jo modelleringsteknologi, så den er rimelig close. Har ikke hatt æren av å spille gjennom en RE-201, men har hørt RE-20 skal være ca. 95% close. Den låter uansett dritfett, og - when the drummer kicks in... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

For å være en pedal som støyer mye i utgangspunktet, vil jeg fraråde å forlenge kablingen ytterligere.

Med så korte kabler, tviler jeg på at det har så mye å si.

Hvorfor skal du løsne potensiometerene?

Har ikke kikket inni en slik, men tipper det er jævla mye tettpakket elektronikk i form av så overflatemonterte komponenter og mye PCB inni den.. Noe som gjør jobben litt vrien. Men det er nok mulig .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.