Web Analytics
Jump to content

Øvelsesidé


Faktor

Recommended Posts

Jeg begynte på tirsdag og erklærte den dagen for F-dur dagen, jeg skulle bare spille i Fdur, uansett.

Jeg gikk igjennom Fdur skalaen over hele gripebrettet, Fdur akkordskala på så mange plasser som mulig, Fdur arpeggioer og trente meg på å lokalisere Hb direkte på gripebrettet uten mellomledd (f.eks tenke H-og-så-en-halv-note-ned). Transponerte et par av standard låtene jeg kan til Fdur og spilte/improviserte. Kort sagt så gjorde jeg meg kjent med Fdur.

Nå er Fdur dagene for min del over, og Hb har offisielt begynt. Kanskje fortsetter jeg til Ab/Db dur før jeg hopper over Gb og går på H -> E -> A osv.

Merket faktisk fremgang bare på en og en halv dag! Dette kan anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Ah takk for at du minnet meg på at jeg også må øve på parallell mollartene! Holdt jeg på å glemme...

Men jeg og er avogtil litt fastlåst i moll. Det er irriterende å føle at uansett hva jeg prøver på blir det moll :/ blitt litt bedre med tiden nå da..

Link to comment
Share on other sites

ja, nå er jeg lei av å spille moll. Denne helgen skal jeg bare spille i dur!

Mandag blir legato dagen, da skal jeg bare spille med venstre hånden.

Tirsdag blir tappe-dagen, da skal jeg tappe alt jeg spiller

Onsdag blir arpeggio - dagen

forslag til flere dager?

Link to comment
Share on other sites

Torsdag: Akkorddagen?

Fredag: Transponeringsdagen? (må øve hjernen og ;) )

Lørdag: Syngedag?

Søndag: Rytmedagen?

Men jeg tror det er smart å være litt nøktern i begynnelsen. HAr ikke lyst til å lage et for avansert opplegg, bare for å ikke gidde og gjennomføre det på grunn av for mye stress.

Link to comment
Share on other sites

jeg har fingerspill ukene selv.. Spiller bare på den akustiske og driver å øver inn diverse fingerspillsanger. Mye amerikans folk/country-musikk. Fasinerende når man får alle fingrene til å fungere.

Tror jeg er allergisk mot plekter :P

Link to comment
Share on other sites

Hmm..det er ingen dum idé. I allefall bra for late gitarister som meg selv, som skjelden tvinger seg til å ta sånne øvelser.

Hmm..trur dagen i dag blir "Riff'e-dagen"

Enig, ned til Riff-sjappa en gang i uka og sikle på gitarer? :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.