Web Analytics
Jump to content

Øvelsesidé


Faktor
 Share

Recommended Posts

Jeg begynte på tirsdag og erklærte den dagen for F-dur dagen, jeg skulle bare spille i Fdur, uansett.

Jeg gikk igjennom Fdur skalaen over hele gripebrettet, Fdur akkordskala på så mange plasser som mulig, Fdur arpeggioer og trente meg på å lokalisere Hb direkte på gripebrettet uten mellomledd (f.eks tenke H-og-så-en-halv-note-ned). Transponerte et par av standard låtene jeg kan til Fdur og spilte/improviserte. Kort sagt så gjorde jeg meg kjent med Fdur.

Nå er Fdur dagene for min del over, og Hb har offisielt begynt. Kanskje fortsetter jeg til Ab/Db dur før jeg hopper over Gb og går på H -> E -> A osv.

Merket faktisk fremgang bare på en og en halv dag! Dette kan anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Ah takk for at du minnet meg på at jeg også må øve på parallell mollartene! Holdt jeg på å glemme...

Men jeg og er avogtil litt fastlåst i moll. Det er irriterende å føle at uansett hva jeg prøver på blir det moll :/ blitt litt bedre med tiden nå da..

Link to comment
Share on other sites

ja, nå er jeg lei av å spille moll. Denne helgen skal jeg bare spille i dur!

Mandag blir legato dagen, da skal jeg bare spille med venstre hånden.

Tirsdag blir tappe-dagen, da skal jeg tappe alt jeg spiller

Onsdag blir arpeggio - dagen

forslag til flere dager?

Link to comment
Share on other sites

Torsdag: Akkorddagen?

Fredag: Transponeringsdagen? (må øve hjernen og ;) )

Lørdag: Syngedag?

Søndag: Rytmedagen?

Men jeg tror det er smart å være litt nøktern i begynnelsen. HAr ikke lyst til å lage et for avansert opplegg, bare for å ikke gidde og gjennomføre det på grunn av for mye stress.

Link to comment
Share on other sites

jeg har fingerspill ukene selv.. Spiller bare på den akustiske og driver å øver inn diverse fingerspillsanger. Mye amerikans folk/country-musikk. Fasinerende når man får alle fingrene til å fungere.

Tror jeg er allergisk mot plekter :P

Link to comment
Share on other sites

Hmm..det er ingen dum idé. I allefall bra for late gitarister som meg selv, som skjelden tvinger seg til å ta sånne øvelser.

Hmm..trur dagen i dag blir "Riff'e-dagen"

Enig, ned til Riff-sjappa en gang i uka og sikle på gitarer? :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.