Web Analytics
Jump to content

Gitar til 5000kr


Mortenolb
 Share

Recommended Posts

Hei!

Bandet mitt har fått sponset 5000kr fra Frifond, og for de så skal jeg kjøpe ny gitar til han ene gitaristen.(Han vet ikke at vi har fått penger, så skal overraske han .) Derfor lurer jeg på om noen har noen forslag? Maks 5000kr, siden det er de pengene vi har fått.

De kravene jeg har er:

Den skal sparke greit ifra med lyden(metal. så godt det går til den prisklassen, såklart.)

Ikke tremolo.

Aller helst 24 bånd.

Har jo tenkt litt på brukt, men siden dette er penger fra Frifond så må jeg sende inn rapport med kvittering og alt, så brukt må isåfall bli fra et utsalgssted da, eller noe?

Jeg tenkte litt på LTD H-251FM, men er litt usikker, har aldri prøvd den, men jeg har prøvd en LTD MH-250, som ser veldig lik ut, og den var utrolig god. Denne koster jo litt mindre, men er iallefall samme pickups, og liker lyden fra dem.

Mvh. Morten.

Link to comment
Share on other sites

Helt klart en fin gest, men tror du ikke det hadde vært best å la den som faktisk skal spille på gitaren få ha noe å si om gitarvalg.

Prøv hvertfall å fiske ut av han hvilken gitar han hadde valgt til den prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

En salgskontrakt fra en privat selger holder sikkert som dokumentasjon til frifond. Bare pass på å få med selgers fulle "navn og nummer"

Å kjøpe en gitar til en annen.. hmm.. Hva med å la gitaristen finne seg en gitar selv? som han også kan prøve. Å få noe man ikke liker eller ønsket seg er ofte jævlig irriterende.. En gitar er tross i alt et verktøy man primært må like å spille på - noe som krever at man får prøvd gitaren, eller en lignende modell om ikke annet.

Link to comment
Share on other sites

Mja, har en RG selv, og syns LTD er mer lettspilt. Såklart, er jo ikke meg gitaren er til, så skal se litt på noen RG'er, men de aller fleste har jo tremolo.

Forslag til noen websider utenom gitarhuset, sound1 og 4sound? :P

Takk for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at det er alltid er best å vite hva han vil ha selv, men han har til nå bare spilt på en halvveis ødelagt Ibanez GSA-60, og han er ganske nybegynner egentlig, men han lærer fort.

Dama hans skal prøve å fiske litt, men han kan ikke så veldig mye om gitarer. Derfor jeg også spør her, men personlig liker jeg halsen på en LTD bedre enn en RG, men, såklart, det er jo også litt vanesak, og han er ikke vant til så mye annet enn en tungspilt GSA-60. :P

Link to comment
Share on other sites

Kan også hende jeg tar han med en tur til en gitarbutikk for å se på gitarer, og ikke fortelle han om de 5000. Så kan han prøve litt forskjellig. ^^ Så kan jeg snakke litt med selgeren i butikken og si hva det går i. :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at han syns EC-1000 er fin, og det hadde egentlig vært ganske flott!

(Kommer til å stjele den selv, fordi det er den gitaren jeg har tenkt meg etterhvert xD)

Det hørtes vel forsåvidt ganske interessant ut!

Link to comment
Share on other sites

I den prisklassen der er det litt kilent. Man får en helt kurant gitar for fem tusen, men kjøper man brukt, får man en veldig mye bedre gitar for den samme summen, og man kan velge en som ser helt mint ut. Vanskelig.

Jeg tror faktisk jeg hadde forsøkt å finne en brukt en, da det blir litt mer gitar for pengene. Det gjelder jo egentlig alle gitarer, men akkurat på fem- hm, en S470, for eksempel? Ikke fast stol, men den beste og mest stabile flytende stolen som er til salgs for penger, etter min mening.

Skal han ha fast stol, er det jo veldig mye annet morsomt å velge i. Hva med å høre med Rocktrond om han har noe passende? De gitarene han selger ser jo flotte ut, uten at jeg har prøvd en. De på forumet som har testet, har jo bare kommet med lovord.

Link to comment
Share on other sites

Hovedgrunnen til at sier ikke tremolo, er fordi jeg har tremolo selv, og når man ikke er spesielt dreven på dette med å justere og slikt selv, blir det fort veldig kinkig og mye pes når man skal bytte strengetykkelse og ha annen tuning osv. etter mine egne erfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.