Web Analytics
Jump to content

Hvilken amp til strat


 Share

Recommended Posts

Hei?

Begynte å øve på gitar i høst og kjøpte etter anbefalig fra venn en american standard stratocaster. Han mente dette var et bra kjøp for å kunne spille mange typer musikk/stilarter. Jeg liker gitaren godt, men øver mest på en akustisk gitar foreløpig.

Skal kjøpe meg amp nå og ser at jeg er veldig opphengt i jazz/fusion musikk og at jeg ønsker en amp som også kan gi en bra "jazzlyd".

Vil det være mulig med denne gitaren?

Har i utgangspunktet tenkt å kjøpe en rørforsterker, en fender blues junior- også etter anbefaling fra min venn. Hva mener dere!

Hilsen Hans

Link to comment
Share on other sites

Alt kan i utgangspunktet spilles på hvilken som helst type gitar. Det første som slår meg når jazzlyd blir nevnt, er riktignok en semihollow gitar som f.eks. Gibson ES-125, men det er jo en helt annen sak. Vil tippe at du skal kunne skru lyd slik du vil ha den med en Blues Jr.

Link to comment
Share on other sites

Fin en amp med grei clean og reverb, så tar du og skrur toneknottene på 10 (eller 1?) så har du jazztone. Helst litt chorus også. Som Audun sa, så funker en Blues Jr. helt greit.

Ja, kanskje for deg. Men for dem som spiller den type musikk så er det kanskje ikke nok.

Selv jeg som ikke spiller så mye cleans, foretrekker en god amp med gode og reine cleans uten reverb og chorus.

Link to comment
Share on other sites

Fender høres lurt ut :)

Nå har ikke jeg testet Blues jr. så veldig mye, men en silverface fra 70-tallet f.eks. funker også kuler & krutt til cleanlyd.

SRV hadde ofte masse fine jazz-lyder med Strat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.