Web Analytics
Jump to content

Hvilken amp til strat


Recommended Posts

Hei?

Begynte å øve på gitar i høst og kjøpte etter anbefalig fra venn en american standard stratocaster. Han mente dette var et bra kjøp for å kunne spille mange typer musikk/stilarter. Jeg liker gitaren godt, men øver mest på en akustisk gitar foreløpig.

Skal kjøpe meg amp nå og ser at jeg er veldig opphengt i jazz/fusion musikk og at jeg ønsker en amp som også kan gi en bra "jazzlyd".

Vil det være mulig med denne gitaren?

Har i utgangspunktet tenkt å kjøpe en rørforsterker, en fender blues junior- også etter anbefaling fra min venn. Hva mener dere!

Hilsen Hans

Link to comment
Share on other sites

Alt kan i utgangspunktet spilles på hvilken som helst type gitar. Det første som slår meg når jazzlyd blir nevnt, er riktignok en semihollow gitar som f.eks. Gibson ES-125, men det er jo en helt annen sak. Vil tippe at du skal kunne skru lyd slik du vil ha den med en Blues Jr.

Link to comment
Share on other sites

Fin en amp med grei clean og reverb, så tar du og skrur toneknottene på 10 (eller 1?) så har du jazztone. Helst litt chorus også. Som Audun sa, så funker en Blues Jr. helt greit.

Ja, kanskje for deg. Men for dem som spiller den type musikk så er det kanskje ikke nok.

Selv jeg som ikke spiller så mye cleans, foretrekker en god amp med gode og reine cleans uten reverb og chorus.

Link to comment
Share on other sites

Fender høres lurt ut :)

Nå har ikke jeg testet Blues jr. så veldig mye, men en silverface fra 70-tallet f.eks. funker også kuler & krutt til cleanlyd.

SRV hadde ofte masse fine jazz-lyder med Strat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.