Web Analytics
Jump to content

Hvilken amp til strat


Recommended Posts

Hei?

Begynte å øve på gitar i høst og kjøpte etter anbefalig fra venn en american standard stratocaster. Han mente dette var et bra kjøp for å kunne spille mange typer musikk/stilarter. Jeg liker gitaren godt, men øver mest på en akustisk gitar foreløpig.

Skal kjøpe meg amp nå og ser at jeg er veldig opphengt i jazz/fusion musikk og at jeg ønsker en amp som også kan gi en bra "jazzlyd".

Vil det være mulig med denne gitaren?

Har i utgangspunktet tenkt å kjøpe en rørforsterker, en fender blues junior- også etter anbefaling fra min venn. Hva mener dere!

Hilsen Hans

Link to comment
Share on other sites

Alt kan i utgangspunktet spilles på hvilken som helst type gitar. Det første som slår meg når jazzlyd blir nevnt, er riktignok en semihollow gitar som f.eks. Gibson ES-125, men det er jo en helt annen sak. Vil tippe at du skal kunne skru lyd slik du vil ha den med en Blues Jr.

Link to comment
Share on other sites

Fin en amp med grei clean og reverb, så tar du og skrur toneknottene på 10 (eller 1?) så har du jazztone. Helst litt chorus også. Som Audun sa, så funker en Blues Jr. helt greit.

Ja, kanskje for deg. Men for dem som spiller den type musikk så er det kanskje ikke nok.

Selv jeg som ikke spiller så mye cleans, foretrekker en god amp med gode og reine cleans uten reverb og chorus.

Link to comment
Share on other sites

Fender høres lurt ut :)

Nå har ikke jeg testet Blues jr. så veldig mye, men en silverface fra 70-tallet f.eks. funker også kuler & krutt til cleanlyd.

SRV hadde ofte masse fine jazz-lyder med Strat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.