Web Analytics
Jump to content

Fleabass, hvor kjøpe?


Axxis

Recommended Posts

Heisann.

Da har jeg kommet til en konklusjon om at jeg ønsker å kjøpe en Fleabass (type: http://fleabass.com/)

Har sett litt rundt på nettet, og ettersom jeg forstod, selges ikke disse i Norge(?)

Er det noen som vet om hvor man kan få disse fra?

Og evt. pris fra det stedet dere anbefaler.

Takk

. Axel

Link to comment
Share on other sites

De eneste positive tilbakemeldingene jeg har fått med meg om disse bassene er at de er godt oppsatt fra fabrikk, og at de er lettspilte. Skal visst være dårlig elektronikk, gripebrett og finish på de. Du finner nok langt bedre basser til billigere penge skal jeg tro kritikken ! Men om du er dead set på å finne deg en, er det vel bare å gå på ebay ?

Link to comment
Share on other sites

Det er mange som blir forvirret når man sier at det ikke er toll på ting. Det at man ikke skal betale toll (avgift på innførsel av varer) betyr jo ikke at man ikke skal betale avgift når man innfører en vare. ;)

Det er bare noen få varegrupper det er toll på (som. f.eks. biler, alkohol ol.)

Det man må betale for privatkjøp er:

1) For forsendelser der samlet vareverdi er under 200 kroner betales ingenting ved innførsel.

2) For forsendelser der samlet vareverdi er over 200 kroner betales 25% MVA på summen av vareverdi og frakt (fakturasummen), samt et ekspedisjonsgebyr for tollbehandlingen som ligger på ca 100 kroner dersom fakturasummen er under 1000 kroner og ca 200 kroner dersom fakturasummen er over 1000 kroner.

3) For bøker betales ikke MVA, og disse slipper gjennom uten MVA og ekspedisjonsgebyr uansett verdi.

Ved innførsel av gitarer gjelder altså 2).

Et eksempel: Man kjøper en gitar fra utlandet for 4000 kroner. Det tillegges 1000 kroner i frakt. Altså 5000 kroner i fakturasum. Da må man regne med å betale: 5000 kroner (fakturasummen) + 1250 kr (25% mva av fakturasummen) + 200 kr (gebyr) = 6450 kroner.

Det er altså viktig å få med seg at dersom man skal betale MVA, så skal fraktbeløpet inngå i MVA-grunnlaget.

Dersom det gjelder ytterligere regler, så er det fint om noen kan supplere.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

TAkk for den veldig utdradde måten å si NØYAKTIG DET SAMME SOM JEG SA.. Nei, Du skal ikke betale MVA av frakten.

I henhold til reglene skal du betale MVA av hele fakturabeløpet, inkludert frakt. Vareverdien alene skal kun benyttes for å finne ut om man kommer under 200-kronersgrensa (her er det mye forvirring, og det er derfor jeg valgte en detaljert beskrivelse av dette).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.