Web Analytics
Jump to content

Kan en 100w amp gå på et mindre kabinett enn det jeg kjøpte med?


scarcarous

Recommended Posts

Hallo!

Jeg har en sånn Marhsall 1959rr som er ganske loud, og det jeg lurte på var om en sånn type amp kan fungere på et 2x12 cab selv om jeg har brukt 4x12 cab?

Blir lyden lavere av den grunnen eller blir det det samme bare ikke like "stereo" om du vil :P

Oj, poster mye mer i dag enn vanlig :lol:

Mvh.

Oscar :)

EDIT: Funker den på et sånt her: http://www.bassexchange.com/catalog/images/Orange%20PPC112%20Tiny%20Terror%20set2.jpg

Eller vil jeg ødelegge ampen da?

Edited by OssyVezzy
Link to comment
Share on other sites

Det fungerer fint med et mindre kabinett. Bare sørg for at impedansen på kabinettet(16ohm på Orange kabinettet du linka til) stemmer med det du stiller inn forsterkern på(eventuelt jackutgangen for høytaler er merka med 16ohm).

Husk at 16ohm elementet ikke tåler 100W fra forsterkern over lengre tid. Jeg tror du hadde hatt mye mer godt av en hotplate eller lignende for å få ned lyden istedet for nytt kabinett.

Link to comment
Share on other sites

Det spiller ingen rolle med hverken antall høytalere, eller ohm,

for å bytte kabinett.

Det du bytter til, må tåle antall watt ut fra ampen din,

og derfor må kabinettet samlet tåle minst 100w output,

og kanskje mer, hvis du har tenkt til å kjøre på full guffe.

Link to comment
Share on other sites

Bare minner om at volumknappen på en forsterker ikke er noen form for "gass" der forsterkeren avgir full effekt når den står på "10" og halv effekt når den er på fem. For det første er inngangen fleksibel, slik at den er i stand til å motta ganske store forskjeller i signaler. Er signalet inn "hett", trenger man ikke å skru master på langt nær så høyt som hvis signalet inn er slapt.

Som et eksempel- sett volumet på gitaren din til "såvidt hørbart", og skru master til 10. Blir ikke sterk lyd, bare masse sus. Gjør man omvendt, vil man ikke kunne skru opp master til 100% før man plukker ut maks av forsterkeren.

Uten at jeg har forsket på det, vil jeg tro det går helt fint å få en gitarforsterker til å yte maks antall watt ut ved å ha mastervolume på fem eller litt høyere.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes mange varianter av det Castor, og det varierer fra modell til modell.

F.eks. vil "bright cappen" på en volumpot slippe gjennom mye av volumet i ampen ut i fra verdien på "bright cappen".

Dessuten er det greit å vite at en 100w Marshall fort kan ha en output på nærmere 200w på full guffe.

Link to comment
Share on other sites

Selvsagt er det forskjell fra modell til modell. Hvis en forsterker for eksempel har aktiv EQ, spiller det stor rolle, i forhold til en med passiv, og man setter "alt" på EQdelen til 2.

Videre har du også helt rett. Jeg bare forsøkte å forenkle litt. Har man skjønt prinsippet om at mastervolum ikke er en eksakt "wattinnstilling", er man langt på vei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.