Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Studio pick-up problem


skaarj

Recommended Posts

Alrighty. Kjøpte meg en Gibson Les Paul Studio (helt ny, ikke brukt) i USA, høsten 2009. Har brukt den der borte fram til februar i år, og den har fungert smertefritt. Tok den inn til Guitar Center for en gitar set-up, hvor de justerte trust-rod, fikset litt her og der for å intonere den til meg, og så videre. Gitaren var kjempebra etter dette, skikkelig digg å spille på.

Så i februar tok jeg med gitaren til Norge. Hadde den inn med på flyet, den var i en soft-case, men passet selvsagt på at den ikke fikk noen harde slag underveis. Kan selvsagt ha vært at den ble godt ristet, da vi hadde kraftig turbulens mellom Orlando og New York, men den lå i en soft-case hele tiden, så skulle ikke tro den fikk noen harde slag på turen.

Uansett for å komme til poenget, så skulle jeg da prøve gitaren min her i Norge. Nå som jeg prøver den, så merker jeg en markant lydforskjell. Klarte å finne ut at dette var fordi "rythm" pick-up´en ikke fungerer. Ergo brukes bare den andre pick-up´en, noe som selvsagt fører til at jeg bare får én lydvariant inn på forsterkeren, i stedet for de vanlige tre.

Merk; rythm pick-up´en er ikke helt død. Når jeg kobler gitaren til forsterkeren, så fungerer rythm hvis jeg bytter en fem-seks gang med switchen mellom midt-possisjon og rythm-possisjon. Men bytter jeg da vekk, så fungerer den ikke, og jeg må switche en nye fem-seks ganger for å få liv i den.

Har ikke tatt gitaren til noen proffesjonelle for å finne ut hva som kan være problemet, hadde bare lyst å vite hva folket her tror er galt. Hvor mye en eventuel reperasjon kan koste. Er helt blakk.

Og har ikke behandlet gitaren grovt, dette må ha skjedd under turbulens på flyet, hvis det ikke har skjedd "av seg selv". Noe som da er rart, da man skulle tro det var såpass kvalitet på varen.

På forhånd takk for all hjelp.

Edited by skaarj
Link to comment
Share on other sites

Ja, er bare pick-up gjør lydforskjell. Når rythm fungerer, så fungerer den solid. Men kommer meg aldri til mellom-possisjon på gitaren, ettersom rythm pick-up er problematisk av seg. Så når jeg har den i mellom-possisjon, så er lyden helt identisk til lyden i "lead" posisjon. Løs elektronik høres logisk ut, spørsmålet mitt er da "burde ikke en slik gitar tåle det?" og "hvor mye arbeid / penger er det for å fikse noe slikt?". Skulle helst fått ordnet det på egenhånd, da jeg er peise blakk.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er bare pick-up gjør lydforskjell. Når rythm fungerer, så fungerer den solid. Men kommer meg aldri til mellom-possisjon på gitaren, ettersom rythm pick-up er problematisk av seg. Så når jeg har den i mellom-possisjon, så er lyden helt identisk til lyden i "lead" posisjon. Løs elektronik høres logisk ut, spørsmålet mitt er da "burde ikke en slik gitar tåle det?" og "hvor mye arbeid / penger er det for å fikse noe slikt?". Skulle helst fått ordnet det på egenhånd, da jeg er peise blakk.

En løs lodding er fort gjort å sjekke, og reparere. Hvis du har en kompis eller bekjent som har litt peiling, er det fort gjort, og trenger kanskje ikke koste noe?

Link to comment
Share on other sites

Skru opp og sjekk, en skrutrekker har du vel hjemme?=) Jeg hadde vel sjekket pickupswitchen først, da det for meg virker som om det kan være noe kluss der.

Ikke alle har en loddebolt, men de aller fleste kjenner vel noen som har det? Eventuelt venner av venner. Mulig det kan være noe som er kortsluttet og som du bare kan ta en teipbit rundt. Da trenger du kun teip, heheh=)

Link to comment
Share on other sites

Okei.

Jeg tok en skrutrekker, og skrudde opp lokket bak pick-up switchen, og der inne var det noen kabler. Alt så ut som slik det skulle være, men viste jo at noe var galt. Tok å pirket litt med fingeren, dyttet litt på et par kabler, helt i blinde om hva jeg skulle oppnå. Virker som at loddingen mellom kablene og switchen må ha vært noe dårlig, for når jeg hadde "fingret" gitaren nok (phun intended), så fungerte den som normalt.

Yess, takk for hjelpen folkens, alt fungerer som det skal nå. Eneste jeg sitter igjen med, er en litt rar smak i munnen på at jeg egentlig ikke "fikset" noe, og at dette problemet kan oppstå når som helst. Får finne tak i den gode gamle loddebolten og lodde det fast litt bedre om det skulle oppstå på nytt.

Samt kanskje sette meg litt mer inn i hvordan elektronikken inni en gitar egentlig fungerer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
    • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
    • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
    • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.