Web Analytics
Jump to content

Norsk/amerikansk spenning, koble om trafo?


oleb

Recommended Posts

Har, etter over ett år med leting, klart å finne en 65 Amps Soho på bruktmarkedet.

Problemet er at dette eksemplaret er importert fra USA og har dermed amerikansk strøm.

Selger hevder at dette ikke er noe problem, da trafoen er "koblet om" til å fungere på norsk spenning.

Prøvde å sende en mail til 65 amps, men de ville ikke gi en bekreftelse på dette (han snakket mer rundt grøten enn å svare meg direkte på spørsmålet mitt). Har snakket med folk som mener at man kan gjøre dette på mange av dagens amper.

Er dette trygt, eller bør jeg styre unna?

Link to comment
Share on other sites

Det kommer helt ann på hva slags trafo ampen er levert med.

Noen amerikanske produsenter, bruker egne trafoer på eksportampene, og har kun amerikansk spenning på de som selges i USA. (Fender f.eks)

Men hvis ampen blir levert med en trafo med muligheter for forskjellig spenning, er det bare å lodde om på trafoen.

Gamle engelskbygde amper som Marshall og Vox, hadde jo spenningsbryter, hvor du kunne stille ampen etter nettspenningen.

Det ble ikke godkjent i Sverige og Norge, så det ble fjernet på alle importerte amper, og det ble loddet en fast spenning til trafoen.

Link to comment
Share on other sites

Som jeg har nevnt i en annen tråd på forumet her, så er ledningene for å koble om til EU-strøm kappet i trafoene på amper som 65 sender ut til amerikanske forhandlere og disse trafoene er ikke å få i løs vekt. Det er da dessverre vanskelig å få disse til å virke 100% med en trafo som er wiret for andre spenninger og Hz.

Mvh. Arne - Vintagegitar.no AS

Link to comment
Share on other sites

Som jeg har nevnt i en annen tråd på forumet her, så er ledningene for å koble om til EU-strøm kappet i trafoene på amper som 65 sender ut til amerikanske forhandlere og disse trafoene er ikke å få i løs vekt. Det er da dessverre vanskelig å få disse til å virke 100% med en trafo som er wiret for andre spenninger og Hz.

Mvh. Arne - Vintagegitar.no AS

Hmm... Ok, mulig jeg styrer unna den da.

Ender nok sikkert opp hos deg, Arne, men foreløpig har jeg ikke råd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.