Web Analytics
Jump to content

En enkel mikrofon. Sennheiser?


Troll

Recommended Posts

Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe meg en Behringer XM2000 eller XM1800 som en lekemikk. Men nå skal jeg ikke hjem før om 4 uker =(( så da roer jeg meg litt ned med å handle inn mikk. VEnter en uke eller to til.

Men er det noen som har erfarind med mikrofoner fra Sennheiser?

Noe ala Sennheiser E825 ? De er ikke så kjempedyre. Tenkte egentlig på en Behringer mikk da de er så billige, men Sennheiser E825 koster bare et par lapper mer.

Skal mest brukes til å mikke opp ampen min for å spille inn hjemme. Og muligens noe vokal viss jeg tør å prøve meg. =p

Men hovedpoenget er å leke seg og prøve å spille inn litt ordentlig lyd, og ikke bare spille inn via simmuleringer i Gearbox/Guitar Rig ol.

Noen synspunkt? Har mest lyst på en Shure SM57, men gidder ikke invistere penger i det.

Og for å spille inn på soverommet, må jeg pushe ampen min en del eller? Den låter bra på moderat volum, men spørs hvordan det blir når man spiller inn. Har phantom power og mye gainkontroller og sånn på lydkortet.

Tææækk

Link to comment
Share on other sites

Da jeg kjøpte settet mitt for et års tid siden, kostet en plastkoffert med tre 1800XM med mikkholdere i kurant kvalitet 299.- Husker ikke hvor jeg kjøpte dem, men det var på en norsk nettbutikk som ikke hadde fått med seg at importøren (dengang norsk musikk) hadde satt opp prisen betraktelig. Det blir under hundre kroner mikrofonen, inkludert koffert og mikrofonholder. Ikke verst. Skal som sagt se om jeg får spilt inn en liten snutt sammen med en SM58. :)

Link to comment
Share on other sites

Troll- til ære for deg skal jeg lage en blindtest mellom sm58 og Behringermikk til 99 kroner. Skal forsøke å fikse i løpet av uken.

Tusen takk! Hadde satt stor pris på det :D

hkh: Nei.. Har man lite penger så fortjener man vel ikke god lyd. Er ikke mange steder man finner en SM57 til 600kr. Isåfall kan du godt sende en likt eller noe sånt. Viss du mener å kjøpe brukt, så har jeg prøvd. Det er så og si umulig å få tak i en brukt da de blir solgt så fort.

Og Ebay gidder jeg ikke, for det er så mye kopier ute på bruktmarkedet.

Link to comment
Share on other sites

Ikke for å si noe stygt om behringer her, men litt av forskjellene fra de billigste mikrofonene generelt til de som fortsatt er grisebillige (1000,-) er:

Bedre headroom

Mindre egenstøy

Mer nøyaktig frekvensgjengivelse

osv

Nå er jo de aller fleste her gitarister, men hver gang jeg gjør lyd-tekniker-jobber frustererer jeg meg over 2 ting, og det er bassisten og vokalistens utstyr:

- Gitaristen bruker gjerne 30-50.000 på utstyr

- Trommeslageren bruker 15.000-60.000 på trommer

- Keyboardisten bruker 20.000,- på en synth og tilsvarende på stagepiano

- Bassisten har en knallbass og en super bassforsterker til rundt 20.000, men synes en DI-boks til 900,- blir for dyrt, så han ødelegger signalet med en søppel-di-boks, og bassen ender opp med å låte tynt, billig og rart pga egenstøy, faseproblemer og feil impedans

Vokalisten har aldri kjøpt noe annet enn øl i hele sitt liv, og synes at selv om resten av bandet har kjøpt prima utstyr så er en vokalmikrofon til 1000,- for mye, så han skal ha det billigste... Billig kan være bra, men 1000,- ER billig, og derfra til 500,- er det faktisk en verden av forskjell. Du trenger ikke en vokalmikrofon til budsjettet av en bruktbil, men i det minste en Shure SM58 eller en god Sennheiser.

Hvis noen er uenige i kvaliteten på DI-bokser og vokalmikrofoner er de hjertelig velkomne innom butikken eller leiligheten min for blindtester... :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Har ikke hatt nett på et par uker, skal sjekke det ut!

Bestilte nok (desverre?) en Sennheiser E825 S idag. Får heller gi den en sjanse og legge ut noen lydklipp her når jeg får den.

Btw.. Viss noen har en XLR-kabel dere ikke bruker, så kjøper jeg gjerne =)

Må ha noe å koble mikken opp mit lydkortet med.. =p

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.