Web Analytics
Jump to content

På tide med en ny blind- test?


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

For det første- jeg vet at dette er feilpostet, men det er faktisk med vilje. Jeg kommer til å flytte tråden når det passer meg.

For en god stund siden arrangerte jeg en blindtest mellom to delay- pedaler her på forumet. Testen forsvant i et "hack" som medførte at vi måtte resette forumet til et tidspunkt før jeg lagde den posten.

Denne gangen ønsker jeg å arrangere en blindtest på vrengpedaler. Det trenger jeg hjelp til. Jeg trenger å låne pedaler, både billige og dyre, la oss si fire stykker, og da pedaler som er spennende å teste opp mot hverandre.

Jeg ser for meg at det kan være morsomt å velge litt forskjellige pedaler, la oss si to billige, og to kostbare. Så kan vi se om "boutique" og for eksempel Behringer har så store forskjeller at det har noe å si. Hva med å få med Axe, for eksempel? (Debris??) :)

For at det skal være noen hensikt i dette, må det være pedaler som har omtrent samme funksjon. Det er liten vits i å teste en mild bluesvrengpedal mot en "Monster Metal Zone Extreme Edition"- boks.

Trenger innspill på to ting-

1- Hvilken kategori pedaler kunne det være spennende å bruke til en slik test?

2- Hvem kan tenke seg å låne ut pedalen sin til testen? Reglene er enkle- Du sender pedalen din til meg, og jeg returnerer den innen fire uker. Du betaler porto til meg, og høster ære og åtgaum, og jeg betaler returporto.

Hvis ingen, eller ganske få bryr seg, så gidder jeg ikke. Er dette spennende, så blir det liv. Rai rai. Det trenger vi.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at lyden fra denne type pedaler mest av alt er et resultat av alle elementer i lydkjeden.

Så hvordan ta bort disse elementene fra sammenligningen?

Jeg har ikke klart tenke ut et klokt oppsett enda, men leker med følgende idé.

Hva om man spiller inn ulike gitarer (sc og hb med ulike posisjoner)

Mater samme signalet til alle pedaler og spiller inn resultat fra utgang på pedalen direkte?

Dermed kan den som ønsker lytte til resultatet med sin amp ved å mate dette signalet til ampen sin.

Spørsmålet er om impedanseforskjeller og spilleteknikk likevel utgjør så stor forskjell at resultatet blir meningsløst?

Edited by huskerikke
Link to comment
Share on other sites

Ser poenget ditt, for all del. Så da blir konklusjonen at en slik test er umulig å gjennomføre, og doktrinen om at "jo dyrere og mer hypet pedal, jo bedre lyd" får stå uprøvd.

Jeg må innrømme at jeg ikke aner hva resultatet vil bli, men det kunne være morsomt å kjenne litt på det som alle vet, at "insert billigmerke" låter driiit, det vet alle, men "insert kostbar boks" gir gromlyd.

Er helt enig i at forskjellige forsterkere på forskjellige kanaler vil gi helt forskjellige resultater. Men er det så enkelt at gitarlyd er så spesielt at tesen om det dårligste ledd ikke teller? Altså- har man et svakt ledd i kjeden, så har man et svakt ledd i kjeden? "Garbage in, garbage out.." Setter man en billig plastboks foran verdens beste forsterker, så vil forsterkeren på magisk vis fikse problemet?

Vi kan godt kjøre en ny delay- test for min del, om det er mer relevant. Har fortsatt den Behringerboksen liggende. Trenger da å låne noen dyrere delay- bokser. Det bør ikke være veldig vanskelig å finne :)

Hovedpoenget mitt er to ting- utfordre noen etablerte "sannheter", og å lage litt liv på forumet. Ut over det har jeg ingen agenda.

Link to comment
Share on other sites

Har en rocktron rampage jeg gjerne sender deg, som du godt kan beholde til du trenger

en eller annen premie her på forumet. (hostfirehjulssykkelhost)

Vet ikke hvor spennende det er å ha den med i en eventuell test, men nå vet du det.

Og hvis du trenger en Nova Repeater sender jeg min avgårdet.

Edited by fleskefinn
Link to comment
Share on other sites

Kunne vært en morsom test, men kanskje litt begrenset hva konklusjonen blir?

Hvis Castor spiller inn med samme gitar, samme amp, med oppmikket amp, da får vi høre forskjellen på akkurat det oppsettet.

Av egen erfaring vet jeg at en effektpedal kan høres ræva ut med en amp, og helt konge med en annen..

Men jeg har ikke testet på denne måten, tror nok det kunne gitt et hint om hvordan pedalene er iallfall.

Vanskelig å komme med test-kandidater...

Men jeg kan bidra med bl.a en hjemmelaget MXR D+ klone og en Mad Professor Little Green Wonder, begge er overdrive pedaler, og begge er vel en Tubescreamer avart i forskjellig prisklasse.

Skrik ut hvis det kan brukes!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tre modda Boss-pedaler (SD-1, BD-2 og OD-3) + to Marshall (The Jackhammer og Bluesbreaker) og en GFS Bluesdrive Classic jeg kan stille til disp hvis det blir noe av. Delay er kjedelig... (men jeg har en Alesis Nanoverb "multiklang" maskin med en grei delay hvis interessant. Liten boks, men dog ikke en pedal selv om den kan slåes av og på med en fotbryter...)

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Jeg har tro på dette. Jeg har minst en pedal som er svært aktuell her, og er spent på resultatet. Jeg har full tiltro til CFs måte å løse dette på, det er da sannelig nok løse tråder mtp gitarutstyr... en bagatell er fantastisk betydningsfull mens en annen (teknisk beviselig) liten detalj er ubetydelig osv... Det får være grenser for hvilke krav man kan stille. Alvorlig talt; hvis det eneste problemet med en pedal i forhold til en annen er at man må stille litt om på EQ så er det spikking av fliser, hvis en pedal tilføyer støy&dritt så er det en annen sak.

CF - send meg adresse osv på PM, så sender jeg deg i hvert fall en Fuchs Valve Job :)

Edited by denyeverything
Link to comment
Share on other sites

Poenget mitt var ikke si at det var umulig.

Men at nytteverdien er mer begrenset for andre enn utøveren om vi

ikke klarer få kontroll over de variablene vi likevel vet vil

påvirke resultatet i stor grad - og som vi ikke lett kan tilpasse

i vårt eget oppsett. Ved å spille inn direktesignalet fra pedalen

har vi eliminert amp om ikke annet.

Hva med stereospor med ene kanalen direkte og andre med amp?

Om denne type test kan virke vil man se et dropp i antall

solgte enheter over tid siden vi slipper kjøpe og selge 20

ulike vreng-pedaler for å finne den som passer vårt oppsett.

Ikke for det... - om gitarister var i stand til å håndtere

en boks med 12 kontroller i stedet for 3 kunne dem kjøpt seg

en 808-klone med alle parametrene gjort variabel og det hadde

holdt med denne ene pedalen....

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke om det går som billig eller dyrt, men godt på undersida av 2000,- kunne jeg tenke meg å låne bort en MXR GT-OD og en Blackstar HT-Dual til en test av ganske gjennomsnittlig snille vrenger (fra blues til bra rockelyd). Har litt troa på dem, og spent på hva du har å si. Si ifra hvis du vil låne dem. Har også stort sett alt fra billige til dyre, så hvis du vil låne 4 (f.eks GT-OD, HT-Dual, Boss BD-2, TS808, Pork Loin, og noe billig ræl) så kan du få alt fra meg. :D

Gi meg i såfall beskjed på PM. Er ikke så flink til å få med meg alt i alle tråder. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.