Web Analytics
Jump to content

Preamp out på Peavey 6505+


Aleine
 Share

Recommended Posts

Jeg skal gjøre noen opptak og tengte jeg skulle bruke "preamp out" fra forsterkertoppen og rett inn i lydkortet. For å unngå støy i hele huset ved å mikke opp et kabinett.

Tanken min virket tilsynelatende bra...i ca 3-4min, så gikk sikringen på forsterkeren.

Noen som vet hvorfor dette skjer? Har lest igjennom manualen til forsterkeren, men fant ikke noe om dette.

På en marshall topp jeg har vet jeg at det er slik at man må ha kabinett tilkoblet for i det hele tatt å kunne skru på forsterkeren, men har ikke funnet noe som sier noe lignende om 6505 forsterkeren. Sikringen på forsterkeren har aldri gått når jeg har brukt den med kabinett.

Noen som har tips?

Link to comment
Share on other sites

Hej, det är inte så att om du kopplar in en kabel i preamp out så ger det automatiskt inget ljud genom kabinettet? I så fall kan du koppla in ett kabinett och använda preamp out utan att störa de andra i huset :) . Uansett, IKKE kör toppen utan ett kabinett tillkopplat, då tar du stora risker.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, så skal man ALLTID ha kabinett tilkoblet dersom forsterkeren er på.

Dette gjelder så og si alle rørforsterkere, ikke bare Marshall. Viss du kobler no til i effektsløyfen, så kan du jo bare skru av Master-volum. Da kommer det ikke lyd av kabinettet, men du får lyd via sløyfen fordi powerampen har volum.

Går ihvertfall på min amp. Men lyden ble veldig utydelig med for mye vreng uansett hva jeg skrudde.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar angående å ha kabinett tilkoblet. Merkelig det ikke er nemt i brukermanualen til 6505.

Og ja, jeg får lyd i kabinettet selv om jeg kobler til preamp out.

Mange måter å gjøre opptak på, jeg hadde planer om å bruke preampen i 6505`en og kabsimulering for å unngå "støy i huset".

Men det blir vel til at jeg må kjøpe meg en skikkelig micpreamp og mikke opp et kabinett. Eventuelt kan jeg jo kjøpe inn Guitar Rig 4, men da bør jeg også ha en skikkelig preamp.

Uansett hvordan man vrir og vender på det må jeg nok kjøpe en skikkelig preamp. Tenker jeg kjøper en API 512C, så får jeg eksperimentere videre når den kommer i hus.

Edit:

Så om noen vil kjøpe en Gibson flying V for å finansiere preamp er det bare å hyle ut :)

Edited by Aleine
Link to comment
Share on other sites

Har ikke spesielt troen på line6 pod. Tror jeg får spille inn i øvinglokalet å heller la kabinettet bråke så mye det bare vil :)

Har forsåvidt et steinberg lydkort som det funker rimelig godt å plugge mikrofonene jeg mikker opp med rett inni. Tenker å bruke en sennheizer md421 og en SM57.

Tror jeg går for en litt highend preamp som også kan brukes til vokal. Vil ha skikkelig kvalitet slik at det er ferdighetene som setter begrensning...hehe

Planen var å se om jeg får så god kvalitet i hjemmestudio at jeg kan bruke innspillingene til en EP.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.