Web Analytics
Jump to content

Preamp out på Peavey 6505+


Aleine

Recommended Posts

Jeg skal gjøre noen opptak og tengte jeg skulle bruke "preamp out" fra forsterkertoppen og rett inn i lydkortet. For å unngå støy i hele huset ved å mikke opp et kabinett.

Tanken min virket tilsynelatende bra...i ca 3-4min, så gikk sikringen på forsterkeren.

Noen som vet hvorfor dette skjer? Har lest igjennom manualen til forsterkeren, men fant ikke noe om dette.

På en marshall topp jeg har vet jeg at det er slik at man må ha kabinett tilkoblet for i det hele tatt å kunne skru på forsterkeren, men har ikke funnet noe som sier noe lignende om 6505 forsterkeren. Sikringen på forsterkeren har aldri gått når jeg har brukt den med kabinett.

Noen som har tips?

Link to comment
Share on other sites

Hej, det är inte så att om du kopplar in en kabel i preamp out så ger det automatiskt inget ljud genom kabinettet? I så fall kan du koppla in ett kabinett och använda preamp out utan att störa de andra i huset :) . Uansett, IKKE kör toppen utan ett kabinett tillkopplat, då tar du stora risker.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, så skal man ALLTID ha kabinett tilkoblet dersom forsterkeren er på.

Dette gjelder så og si alle rørforsterkere, ikke bare Marshall. Viss du kobler no til i effektsløyfen, så kan du jo bare skru av Master-volum. Da kommer det ikke lyd av kabinettet, men du får lyd via sløyfen fordi powerampen har volum.

Går ihvertfall på min amp. Men lyden ble veldig utydelig med for mye vreng uansett hva jeg skrudde.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar angående å ha kabinett tilkoblet. Merkelig det ikke er nemt i brukermanualen til 6505.

Og ja, jeg får lyd i kabinettet selv om jeg kobler til preamp out.

Mange måter å gjøre opptak på, jeg hadde planer om å bruke preampen i 6505`en og kabsimulering for å unngå "støy i huset".

Men det blir vel til at jeg må kjøpe meg en skikkelig micpreamp og mikke opp et kabinett. Eventuelt kan jeg jo kjøpe inn Guitar Rig 4, men da bør jeg også ha en skikkelig preamp.

Uansett hvordan man vrir og vender på det må jeg nok kjøpe en skikkelig preamp. Tenker jeg kjøper en API 512C, så får jeg eksperimentere videre når den kommer i hus.

Edit:

Så om noen vil kjøpe en Gibson flying V for å finansiere preamp er det bare å hyle ut :)

Edited by Aleine
Link to comment
Share on other sites

Har ikke spesielt troen på line6 pod. Tror jeg får spille inn i øvinglokalet å heller la kabinettet bråke så mye det bare vil :)

Har forsåvidt et steinberg lydkort som det funker rimelig godt å plugge mikrofonene jeg mikker opp med rett inni. Tenker å bruke en sennheizer md421 og en SM57.

Tror jeg går for en litt highend preamp som også kan brukes til vokal. Vil ha skikkelig kvalitet slik at det er ferdighetene som setter begrensning...hehe

Planen var å se om jeg får så god kvalitet i hjemmestudio at jeg kan bruke innspillingene til en EP.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.