Web Analytics
Jump to content

Preamp out på Peavey 6505+


Aleine
 Share

Recommended Posts

Jeg skal gjøre noen opptak og tengte jeg skulle bruke "preamp out" fra forsterkertoppen og rett inn i lydkortet. For å unngå støy i hele huset ved å mikke opp et kabinett.

Tanken min virket tilsynelatende bra...i ca 3-4min, så gikk sikringen på forsterkeren.

Noen som vet hvorfor dette skjer? Har lest igjennom manualen til forsterkeren, men fant ikke noe om dette.

På en marshall topp jeg har vet jeg at det er slik at man må ha kabinett tilkoblet for i det hele tatt å kunne skru på forsterkeren, men har ikke funnet noe som sier noe lignende om 6505 forsterkeren. Sikringen på forsterkeren har aldri gått når jeg har brukt den med kabinett.

Noen som har tips?

Link to comment
Share on other sites

Hej, det är inte så att om du kopplar in en kabel i preamp out så ger det automatiskt inget ljud genom kabinettet? I så fall kan du koppla in ett kabinett och använda preamp out utan att störa de andra i huset :) . Uansett, IKKE kör toppen utan ett kabinett tillkopplat, då tar du stora risker.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, så skal man ALLTID ha kabinett tilkoblet dersom forsterkeren er på.

Dette gjelder så og si alle rørforsterkere, ikke bare Marshall. Viss du kobler no til i effektsløyfen, så kan du jo bare skru av Master-volum. Da kommer det ikke lyd av kabinettet, men du får lyd via sløyfen fordi powerampen har volum.

Går ihvertfall på min amp. Men lyden ble veldig utydelig med for mye vreng uansett hva jeg skrudde.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar angående å ha kabinett tilkoblet. Merkelig det ikke er nemt i brukermanualen til 6505.

Og ja, jeg får lyd i kabinettet selv om jeg kobler til preamp out.

Mange måter å gjøre opptak på, jeg hadde planer om å bruke preampen i 6505`en og kabsimulering for å unngå "støy i huset".

Men det blir vel til at jeg må kjøpe meg en skikkelig micpreamp og mikke opp et kabinett. Eventuelt kan jeg jo kjøpe inn Guitar Rig 4, men da bør jeg også ha en skikkelig preamp.

Uansett hvordan man vrir og vender på det må jeg nok kjøpe en skikkelig preamp. Tenker jeg kjøper en API 512C, så får jeg eksperimentere videre når den kommer i hus.

Edit:

Så om noen vil kjøpe en Gibson flying V for å finansiere preamp er det bare å hyle ut :)

Edited by Aleine
Link to comment
Share on other sites

Har ikke spesielt troen på line6 pod. Tror jeg får spille inn i øvinglokalet å heller la kabinettet bråke så mye det bare vil :)

Har forsåvidt et steinberg lydkort som det funker rimelig godt å plugge mikrofonene jeg mikker opp med rett inni. Tenker å bruke en sennheizer md421 og en SM57.

Tror jeg går for en litt highend preamp som også kan brukes til vokal. Vil ha skikkelig kvalitet slik at det er ferdighetene som setter begrensning...hehe

Planen var å se om jeg får så god kvalitet i hjemmestudio at jeg kan bruke innspillingene til en EP.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.