Web Analytics
Jump to content

Juks eller upgrade?


oldskoolstuff
 Share

Recommended Posts

Er det nokon som veit om dette kan forbedre/forandre lydbilde til det bedre eller er dette juks og fanteri?

Håpar linken virker:

http://cgi.ebay.com/Tone-Control-Upgrade-Kit-for-Ibanez-JEM-Prestige-RG_W0QQitemZ350155266795QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item5186e15aeb

Det er klart at forskellige kondensatorverdier vil gjøre en forandring på lyden, og hvordan volum- og tonekontroll vil virke.

Men om det er til det bedre er jeg ikke alltid sikker på. Tror nok også at de kondensatorene blir en del dyrere, enn det de koster i normalt innkjøp.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Vel jeg bør vil si noe ord her som gammal hi-fi ape, og som en av dem som har hørt forskjell på kondensatorer.

Først, det vanlige trisket fra mange av disse selgerne på eBay er å levere med kondensatoer med litt lavere verdi enn det som originalt står i gitaren din. Dette fordi mange flere da hører stor forskjell. Og siden dem har putta penger i dette for å få bedre lyd hører dem en bedre lyd.

Denne selgeren har valgt kodensatorer som er populære bland ampbyggere. Begge er av grei kvalitet og er like skjelde som avføringen din. Silver Mica brukes ofte i tonerkontroller i forsterkere da dem regnes å ha transperang lyd. OD 225 er den dyreste versjonen av de populære 715, 716 og 225 seriene. Regnes å favorisere den øvre del av frekvensområdet. Veldig popuær i røramp fordi dem er varmestabile og veldig rimelige. Pris fra smallbear eller banzai er betydelig lavere enn her.

Generelt vil man lettere høre forskjell på kondensatorkonstruksjon enn ulike merker kondesatorer. Miksen som selger her har hostet ihop er ikke helt bak mål men samme selger har listet Paper In Oil kondensatorer som generelt regnes som bedre velydene til audio.

Jeg har tatt inn et parti med Russiske PIO (Paper In Oil) med verdi 0,047uF egnet for gitarer med single coils med 250k potmete. Dette er den samme type kodensatoren som Luxe har kapslett inn i bumblebee retroene sine og som høster mange lovord på nettet. Har montert en av dem i en strat men ikke fått testet den skikkelig enda. Har noen flere enn jeg trenger så om andre har lyst å prøve send en PM så kan dem få seg god kondis til en rimelig penge 15,- og uten noe pes ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.