Web Analytics
Jump to content

Juks eller upgrade?


oldskoolstuff
 Share

Recommended Posts

Er det nokon som veit om dette kan forbedre/forandre lydbilde til det bedre eller er dette juks og fanteri?

Håpar linken virker:

http://cgi.ebay.com/Tone-Control-Upgrade-Kit-for-Ibanez-JEM-Prestige-RG_W0QQitemZ350155266795QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item5186e15aeb

Det er klart at forskellige kondensatorverdier vil gjøre en forandring på lyden, og hvordan volum- og tonekontroll vil virke.

Men om det er til det bedre er jeg ikke alltid sikker på. Tror nok også at de kondensatorene blir en del dyrere, enn det de koster i normalt innkjøp.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Vel jeg bør vil si noe ord her som gammal hi-fi ape, og som en av dem som har hørt forskjell på kondensatorer.

Først, det vanlige trisket fra mange av disse selgerne på eBay er å levere med kondensatoer med litt lavere verdi enn det som originalt står i gitaren din. Dette fordi mange flere da hører stor forskjell. Og siden dem har putta penger i dette for å få bedre lyd hører dem en bedre lyd.

Denne selgeren har valgt kodensatorer som er populære bland ampbyggere. Begge er av grei kvalitet og er like skjelde som avføringen din. Silver Mica brukes ofte i tonerkontroller i forsterkere da dem regnes å ha transperang lyd. OD 225 er den dyreste versjonen av de populære 715, 716 og 225 seriene. Regnes å favorisere den øvre del av frekvensområdet. Veldig popuær i røramp fordi dem er varmestabile og veldig rimelige. Pris fra smallbear eller banzai er betydelig lavere enn her.

Generelt vil man lettere høre forskjell på kondensatorkonstruksjon enn ulike merker kondesatorer. Miksen som selger her har hostet ihop er ikke helt bak mål men samme selger har listet Paper In Oil kondensatorer som generelt regnes som bedre velydene til audio.

Jeg har tatt inn et parti med Russiske PIO (Paper In Oil) med verdi 0,047uF egnet for gitarer med single coils med 250k potmete. Dette er den samme type kodensatoren som Luxe har kapslett inn i bumblebee retroene sine og som høster mange lovord på nettet. Har montert en av dem i en strat men ikke fått testet den skikkelig enda. Har noen flere enn jeg trenger så om andre har lyst å prøve send en PM så kan dem få seg god kondis til en rimelig penge 15,- og uten noe pes ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.