Web Analytics
Gå til innhold
oldskoolstuff

Juks eller upgrade?

Anbefalte innlegg

Er det nokon som veit om dette kan forbedre/forandre lydbilde til det bedre eller er dette juks og fanteri?

Håpar linken virker:

http://cgi.ebay.com/Tone-Control-Upgrade-Kit-for-Ibanez-JEM-Prestige-RG_W0QQitemZ350155266795QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item5186e15aeb

Det er klart at forskellige kondensatorverdier vil gjøre en forandring på lyden, og hvordan volum- og tonekontroll vil virke.

Men om det er til det bedre er jeg ikke alltid sikker på. Tror nok også at de kondensatorene blir en del dyrere, enn det de koster i normalt innkjøp.

Endret av GunnarpåMo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel jeg bør vil si noe ord her som gammal hi-fi ape, og som en av dem som har hørt forskjell på kondensatorer.

Først, det vanlige trisket fra mange av disse selgerne på eBay er å levere med kondensatoer med litt lavere verdi enn det som originalt står i gitaren din. Dette fordi mange flere da hører stor forskjell. Og siden dem har putta penger i dette for å få bedre lyd hører dem en bedre lyd.

Denne selgeren har valgt kodensatorer som er populære bland ampbyggere. Begge er av grei kvalitet og er like skjelde som avføringen din. Silver Mica brukes ofte i tonerkontroller i forsterkere da dem regnes å ha transperang lyd. OD 225 er den dyreste versjonen av de populære 715, 716 og 225 seriene. Regnes å favorisere den øvre del av frekvensområdet. Veldig popuær i røramp fordi dem er varmestabile og veldig rimelige. Pris fra smallbear eller banzai er betydelig lavere enn her.

Generelt vil man lettere høre forskjell på kondensatorkonstruksjon enn ulike merker kondesatorer. Miksen som selger her har hostet ihop er ikke helt bak mål men samme selger har listet Paper In Oil kondensatorer som generelt regnes som bedre velydene til audio.

Jeg har tatt inn et parti med Russiske PIO (Paper In Oil) med verdi 0,047uF egnet for gitarer med single coils med 250k potmete. Dette er den samme type kodensatoren som Luxe har kapslett inn i bumblebee retroene sine og som høster mange lovord på nettet. Har montert en av dem i en strat men ikke fått testet den skikkelig enda. Har noen flere enn jeg trenger så om andre har lyst å prøve send en PM så kan dem få seg god kondis til en rimelig penge 15,- og uten noe pes ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.