Web Analytics
Jump to content

Ibanez JEM 7DBK


IbanezFanatic777

Recommended Posts

Ibanez JEM 7DBK..

Om man skal kjøpe en slik her i Norge, i original stand og god stand, hvor mye må man regne med å gi da?

Uten klistremerker og slikt, og uten plekterholder på forsida..

Jeg lukter litt på å kjøpe en slik, men frykter å ikke ha råd, om den er så utrolig dyr, så..

Har ikke råd til en nå for tida, så jeg sjekker prislappen først, også etterlyser jeg evt en på K/S/B senere..

Edited by Ibanezfreak
Link to comment
Share on other sites

Njasj, ikke umulig å finne en til rundt 8k, vil jeg tro. Har jo sett VWH selges til rundt 10-12k, og de er mer Jem enn en DBK (DBK har litt tynnere hals samt en overflate på kroppen som ikke alle liker = muligens vanskeligere å selge).

Kan ikke si jeg har sett stort etter DBK på bruktmarkedet. Noen spesiell grunn til at du vil ha en DBK kontra andre Jem modeller? Finnes jo en liten bråte å ta av. En oppjaga DY må jo være mye kulere. ;)

Link to comment
Share on other sites

Yaa.. Var det.. 8K, ikke galt, egentlig.. Nå angrer jeg nesten på at jeg ikke kjøpte den til 6K på Finn for et par mnd siden xD

Haha, var egentlig tilfeldig at jeg nevnte DBK, det var siden jeg så den til 6K på Finn for ei lita stund siden, men har jo lyst på de fleste.. 777DY er jo også å foretrekke, da UTEN den derre handrest-greie over tremoloen

Hvordan finner jeg ut hva slags strenger gitaren er satt opp for, da? Sånn om det ikke er opplyst om det..

Jeg vil ha en JEM for å spille på den + å utvide samlinga..

Jeg konser rundt RG og JEM, så jeg tenkte en JEM7 DBK var en grei "første JEM", da.. Mulig jeg tar feil, da, hehe

Ja, hehe, en JEM777DY i god, original stand hade heller ikke vært å forakte, men de er jo så dyyyre, om man skal ha en i god stand, som ikke er så veldig beat-up.. Tenkte å kjøpe en relativt billig JEM som "første JEM" ja, for ikke å spend for mye, men er jo åpen for forslag uansett :)

Ibanez JEM7 VSBL virker også grei å spille på, men den første skal forhåpentligvis være relativt billig.. Så, det begrenser seg jo til de "normale" JEMene, slik som 7DBK og JEM555 (Skal IKKE ha JEM555), men den er jo i riktig prisklasse, antar jeg, Hø Hø

Men om en Ibanez JEM777DY ikke er så gal i pris og slikt, i god stand, så kunne jeg godt tenkt meg en slik.. Satser jo på å få tak i en via forumet her, som kan sendes via posten innenfor Norges grenser..

Mulig jeg kjøper en RG til heller, men får se, hehe, tenkte bare å sjekke ca-priser på gitarer jeg kan komme til å kjøpe ei gang i tida :D

Edited by Ibanezfreak
Link to comment
Share on other sites

Finner du en med handrest får du helt sikkert solgt den videre til noen. ;) De er delvis ettertraktet og vanskelige å skaffe.

Men ja... Jeg betalte 2.500,- for min Jem, en RB. Har svirra en RB til rundt 8k også. Vil tro det er vanskelig å finne en strøken modell til den prisen. Min var full av skader og sår, men den spilte bra og det meste fungerte. Etter litt flikking ble den i toppform. :) Kan umulig finnes bedre gitarer. De som tror det vet selvsagt ikke hva de prater om. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ligger en J-custom på finn.no til 9K ett eller annet. Er jo også basert på RG...

Den er nok bytta bort i en JSX gitt. :)

Finnes da mange fine jem'er sikkert, jeg har bare prøvd to skikkelig.

Lå en DY på finn til rundt 10 for en stund siden også, vet ikke om den

fortsatt ligger ute.

Forøvrig var j-customen en ypperlig utfordrer til nye jem'er. Mye morsommere

å spille på. Men ikke ta det jeg sier for god fisk, jeg vet lite til ingenting

om gitargreier. :)

Edited by fleskefinn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.