Web Analytics
Jump to content

The suck-knob volume control


Konnis
 Share

Recommended Posts

Har da kjøpt meg en Peavey 6505 som hovedsaklig skal brukes hjemme (ja.). Så jeg trenger nok en attenuator etterhvert for å få skikkelig barsk lyd. I min søken på eBay kom jeg over denne:

Min lenke

Funker denne like greit som en THD Hot Plate? For den (suck-knob) koster jo sinnsykt lite.

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke se hvordan denne kan funke siden rørforsterkere låter bra på høyt volum siden utgangsrørene blir presset til kompresjon/mild vreng.

Men det kan være en eller annen form for kompensering i den boksen slik at den etterligner lyden fra 6505en på høyt volum.

Skal mye til for at det låter helt likt som ampen gjør på fullt volum, men det kan låte helt greit.

Jeg har en 100W Marshall 6101 som er som Marshall flest, de må ha mye volum for å få fylde i lyden. På den har jeg en knapp jeg kan trykke inn som kompanserer for volumet om man ikke kan spille grisehøyt, låter greit nok til øving og ville nok også ha funket greit til en gig på en klaustrofobisk pub.

Er bare en måte å finne ut om denne "suck knob" funker, bestill den så får du se. Om den ikke funker så er jo ikke det økonomiske tapet så alt for stort, er værre å kjøpe en Hot Plate bare for å finne ut at lyden ikke blir slik du trodde.

Du kan også sjekke ut Weber sine attenuatorer, bare husk at en 100W amp leverer som regel langt over 100W på fullt volum (f.eks var jeg nødt til å kjøpe Weber 150 for at den skulle takle min 100W Marshall, men har solgt både stacket og webern nå)

Link to comment
Share on other sites

Hva gjør da en Hot Plate som gjør den så dyr? Bare lurer :P

Den bruker spoler, kondensatorer og motstander for å lage en reaktiv og resistiv last.

Se og PDF på http://www.thdelectronics.com/product_page_hotplate.html

Grunnen til at den er dyr er at den er gjennomtenkt, litt komplisert (mange deler), og så låter den bra.

Jeg ville aldri gitt så mye som $17 (nesten 100 kr) for den greia på ebay. Se svaret til Gluke.

Link to comment
Share on other sites

siimen har en på 16ohm til salgs. Om kabet ikke er 16ohm så kan det vel kobles om til å bli det. :)

Takk for reklame! hehe..

Har en hotplate til salgs ja, og forøvrig ett 4x12" kab med v30 elementer som den kan brukes med ;) (vet du skrev 2x12" men 4x12" er jo mye tøffere ;) )

Edit: Skulle du kanskje ha en hotplate bare? V30 kom i enten 16 eller 8ohm så du bør skjekke kabinettet ditt hvis du har det fra før

Edited by siimen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.