Web Analytics
Jump to content

Instruksjon av ivrig 5-åring


joachiml
 Share

Recommended Posts

(Litt usikker på hvor denne tråden skulle plasseres, moderatorer får flytte den etter forgodtbefinnende.)

Fikk en telefon her om dagen fra en av nevøene, som har fått låne pappas gitar og som veldig gjerne vil kunne spille på den. Hans bestemor (min svigermor) har fortalt ham at onkel (altså meg) kan spille, så da må jeg til pers. Er det noen som har erfaring med å lære en liten sneip å spille? Litt usikker på hvor jeg skal begynne - alfabetet sitter vel neppe noe særlig, så akkord-navn kan bli vanskelig, og tabs blir i hvert fall håpløst. Er det greit å kjøre på med "trykk der, trykk der, spill på den strengen?" Hva slags sanger kan jeg prøve meg på? Ifølge moren er det Toby Keith og Michael Jackson det går i.

Alle tips mottas med takk, jeg har ikke lyst til å frata ham lysten til å spille.

Link to comment
Share on other sites

Tja, smoke on the water er vel en allsidig vinner i slike sammenhenger. Trykk her og der og der-teknikken holder vel enn så lenge. Black or White er vel heller ikke så vanskelig om jeg husker rett, riff er vel mer enn nok for en 5åring? Kanskje ikke lurt å begynne med akkorder eller kanskje holder det med powerchords til å begynne med?

Link to comment
Share on other sites

De fleste i den aldersklassen er fornøyd hvis de lærer en melodilinje e.l. spilt på en streng. Mer blir det gjerne ikke av det hele da de ganske fort oppdager at gitaren ikke spiller av seg selv.. Småfingrene har seriøse vanskeligheter med å danne så mange akkorder, men hvis interessen vedvarer er det bare å skaffe en mindre gitar (helst) og handle en "barnegitarbok" med forenklede grep, enkle melodilinjer som kan spilles sammen med backingtrack osv.

Link to comment
Share on other sites

Hej, det enkla är ofta det bästa, fråga honom vad han vill :) . Säger mamman att det går i Toby Keith og Michael Jackson så skulle jag ha plockat ut favoritsångerna med de och ha som reserv. Spela de och se hur han reagerar. Men i utgångspunkt så skulle jag ha låtit honom hamra lös på gitarren och undersökt vad han är intresserad av. Kanske han bara vill lage lyder, inte spela (så som vi tänker det)? Jodå, Smoke on the water kan funka, men jag ser ingen grund till att börja med den bara för att den ofta funkar, det finns inget standardbarn, ta som sagt hellre tag i det han visar intresse för. Som PerA skriver så är imitasjon något att fundera på, svara på det han spelar. Inte försök att tvinga på honom "läring". Vill han inte spela så vill han inte, färdig med det.

Tänk glädje, mestring och positivitet. Inte tänk mas, tvång och stress. Ge han en opplevelse, inte en lektion.

Hilsen förskolelärar-Mathias :)

Link to comment
Share on other sites

Om jeg ikke husker feil, var noe av det første Yngwie Malmsteen lærte på gitar melodien til hovedriffet til "Smoke on the Water" på en streng. Mulig det kan bli litt vanskelig for ham å¨spille powerchord'ene til å begynne med, da det krever mer å trykke ned flere toner samtidig på forskjellige strenger.

Link to comment
Share on other sites

He, he, ja, kan någon vara så snäll och förklara för mig vad som är logiskt med att han ska lära sig Smoke on the water när han tycker om Michael Jackson och Toby Keith? På vilket sätt är det med på bidra till motivasjon?

Åja, du liker Metallica, ja, men då ska vi se om vi inte kan hitta några tabs med Edith Piaf, liksom..

Det å opptre er motiverende

Alla tycker inte det och det kan ge motsatt effekt om man "träffar fel".

Sätt på han hörselskydd och låt han hugga loss på en elgitarr och en förstärkare, vettja. Se vad han kickar på, ett underbart cleant lyd eller den råaste vrengen.. hur reagerar han om du slänger på en sjuk lång delay? Plus eller minus? Och så tar du det därifrån. Ge han en upplevelse. Lisa gikk til skolen my ass :) .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.