Web Analytics
Jump to content

Jeg vil spille "fusion"-soloer


Konnis
 Share

Recommended Posts

Tipper at fusion er feil begrep, men vil lære meg å improvisere noe a la dette:

Hvor begynner jeg? Hva slags teori burde ligge innabords før jeg begir meg ut på dette?

Regner med at jeg trenger litt mer funky skalaer enn araberskala, pentaton, blues osv. Forslag til hvilke skalaer som gjelder?

Link to comment
Share on other sites

Gå inn på Denne Linken

Så går du på menyen til venstre og velger "Jazz Guitar Lessons".

Der har du litt om modes og forskjellige skalaer.

Det som du i utgangspuntet trenger å lære er å kunne bruke de "fargene" som de forskjellige akkordene gir deg.

Da vil du veksle mellom forskjellige skalaer ettersom akkordene endrer seg.

Den siden jeg linket til er ganske komplett egentlig. Dersom du trenger noe basiskunnskap for å få videre, så linker den til den passende leksjonen på akkurat det.

Men dersom du er litt intressert i slike Jazz/Fusion greier, så kan du høre på denne karen for litt inspirasjon:

Temmelig tøffe fraseringer...

Link to comment
Share on other sites

Fusion er ofte modal-basert, og som Kjutte sa, var denne preget av miksolydisk, selvom den ikke var en modal-progresjon som sådan.

I denne så kan du spille miksolydisk på de to første akkordene (den andre akkorden er mer å se på som en betoning av 7-eren til grunntonen, for å skape spenning mot neste akkord), og moll-pentaton eller dorisk (i samme toneart som grunntonen) på den andre akkorden. Altså C mikso>C mikso>C penta/C dorisk.

Ellers er gjerne dorisk youtube-fusion-skalaen par excellence :D

Edited by windofpain
Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut fedrene til fusiongitar, Allan Holdsworth og John McLaughlin. Gå på spotify og søk på Zarabeth med Holdsworth, rimelig drøye greier. Selv hater jeg bandsoundet, men Holdsworth spiller så bra at jeg gidder å høre på det likevel :P

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Lær deg melodisk mollmodusene...

Har ikke sjekka nøye, men tror en del av soloen var Lydisk b7 skala..4 modus av melodisk moll.

Send meg en PM om du vil ha litt øvelser på oversikt på skiten:-)

...dessuten sjekk ut MYE Scott Henderson.Han er sjefsbjarne på fusion etter min mening.

Platene av Tribal Tech og Vital Tech Tones er innertiere!!

I tillegg er soloplatene hans,som erbluesplater, temmelig friske i tonaliteten:-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.