Web Analytics
Jump to content

Jackson SL3 eller LTD M-1000


Straymond
 Share

Recommended Posts

SL3 har jeg prøvd, og har bare gode erfaringer! Fin byggekvalitet, bra pickups, rask hals.

Den kommer faktisk i nærheten av å måle seg med min SL2H, så her snakker vi ikke om noen dårlig gitar.

En annen ting som kan være verdt å nevne er at den er utstyrt med en av Floyd Rose's egne tremolosystemer, FRT-O2000.

Det finnes nå 2 varianter av denne gitaren; SL3 med Seymour Duncan JB TB4 og to stykker SHR-1N (rail-humbuckere i singlecoilformat), og SL3MG, som er eksakt samme gitar, men med EMG-81 og -85.

SL3 Soloist™

SL3MG Soloist™ with Floyd Rose®

Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid ESP M 1000 og Jackson SL2 og SL1 , men aldri SL3.

Jeg vil anta at SL3 er i nærheten av de overnevnte men med mindre andre specs.

M 1000 er kanongitar for pengene. Orginal Floyd 2x emg 81 og solid body. Jeg har hatt den i samme tuning som deg, og den takler svært bra.

Ettersom jeg har aldri har prøvd en SL3 kan jeg ikke direkte gi en anbefalling. Men begge gitarene er ganske like og jeg tviler du vil bli misfornøyd med noen av dem. Men skulle jeg valgt, hadde jeg gått for ESP gitaren. Selvom jeg er mest fan av Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for Jackson, jeg liker dem hakket bedre en ESP....

Men når du sier "neckthrough, muuuuuligens setneck" så vil jeg si dropp setneck. Jeg har gitarer med begge, og liker dem kjempegodt, men det er stooor forskjell, og er det neckthrough feeling du er ute etter er ikke setneck et ok alternativ.

Stemme ned til B høres brutalt ut :) Min neckthrough er stemt ned til C# og jeg synes det er barskt B) En godt laminert neckthrough skal i alle fall ikke ha problemer med det.

Link to comment
Share on other sites

Er enig med ErlendB i at gjennomgående hals kjennes mer deilig å spille på enn noe annet, men lydmessig er vel både bolt-on og set-neck like bra. Mener jeg leste om noe forskning som hevdet at gjennomgående hals faktisk ikke leverer bedre sustain enn f.eks. bolt-on...

Uansett er det jo alltids en fordel å slippe å få den tykke bolt-on "klumpen" i veien når du spiller over tolvte bånd.

Link to comment
Share on other sites

ibanez%20rg1527%20prestige%20wizard%20neck.jpg

visst du har problemer med å nå fra 12 bånd og ned med den "klumpen" som kommer rundt 17 bånd, så har du små hender :P

Sa jeg at jeg hadde problemer med å nå over 12 bånd?

Nei, jeg har riktignok ikke digre never som Zakk Wylde, men de er akkurat så store som jeg trenger dem. Jeg har ingen vanskeligheter med å spille på en bolt-on hals, det eneste jeg sa var at neck-thru gjør det enda lettere.

Link to comment
Share on other sites

takker for glitrende svar, kara! og kanskje kvinner, litt vanskelig å kjenne etter over nett.

newsflash!

fikk plutselig tilbud om en ltd kh-602!

specsmessig så er jo ikke dette så altfor ulikt det jeg er ute etter. nå maser jeg fælt, men noen erfaringer med denne øksa?

Link to comment
Share on other sites

takker for glitrende svar, kara! og kanskje kvinner, litt vanskelig å kjenne etter over nett.

newsflash!

fikk plutselig tilbud om en ltd kh-602!

specsmessig så er jo ikke dette så altfor ulikt det jeg er ute etter. nå maser jeg fælt, men noen erfaringer med denne øksa?

Har prøvd den KH-modellen, ja. Det er for all del ingen dårlig gitar, og aktive EMG-81 er skikkelig fett - men om du vil ha min personlige mening ser den mildt sagt harry ut, og bærer et lite drag av plast over seg, til tross for solid konstruksjon. Spesiel de hodeskalleinnleggene har jeg aldri forstått meg på. Men dette er, som alle vet, smag og behag. Det kan være at du liker det jeg misliker, så kom deg ut og prøv gitaren om du føler at du er interessert! Jeg ville dog heller gått for en fra ESP's M-II serie, som nesten ser identiske ut, men du slipper hodeskallene og at alle skal forbinde gitaren din med Kirk Hammett.

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Man kanke drive å handle etter utseende! Heller en gitar som ser bæsj ut, men som spiller bra, enn en pen gitar som er umulig å spille på.

Bolt-on er et problem for meg, siden jeg har veldig små hender, men dette varierer jo fra person til person. Har ingen problemer med set-neck eller neck-thru, men med bolt-on så når jeg ikke opp. Det blir rett og slett for mye i veien.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.