Web Analytics
Jump to content

Jackson SL3 eller LTD M-1000


Straymond
 Share

Recommended Posts

SL3 har jeg prøvd, og har bare gode erfaringer! Fin byggekvalitet, bra pickups, rask hals.

Den kommer faktisk i nærheten av å måle seg med min SL2H, så her snakker vi ikke om noen dårlig gitar.

En annen ting som kan være verdt å nevne er at den er utstyrt med en av Floyd Rose's egne tremolosystemer, FRT-O2000.

Det finnes nå 2 varianter av denne gitaren; SL3 med Seymour Duncan JB TB4 og to stykker SHR-1N (rail-humbuckere i singlecoilformat), og SL3MG, som er eksakt samme gitar, men med EMG-81 og -85.

SL3 Soloist™

SL3MG Soloist™ with Floyd Rose®

Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid ESP M 1000 og Jackson SL2 og SL1 , men aldri SL3.

Jeg vil anta at SL3 er i nærheten av de overnevnte men med mindre andre specs.

M 1000 er kanongitar for pengene. Orginal Floyd 2x emg 81 og solid body. Jeg har hatt den i samme tuning som deg, og den takler svært bra.

Ettersom jeg har aldri har prøvd en SL3 kan jeg ikke direkte gi en anbefalling. Men begge gitarene er ganske like og jeg tviler du vil bli misfornøyd med noen av dem. Men skulle jeg valgt, hadde jeg gått for ESP gitaren. Selvom jeg er mest fan av Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for Jackson, jeg liker dem hakket bedre en ESP....

Men når du sier "neckthrough, muuuuuligens setneck" så vil jeg si dropp setneck. Jeg har gitarer med begge, og liker dem kjempegodt, men det er stooor forskjell, og er det neckthrough feeling du er ute etter er ikke setneck et ok alternativ.

Stemme ned til B høres brutalt ut :) Min neckthrough er stemt ned til C# og jeg synes det er barskt B) En godt laminert neckthrough skal i alle fall ikke ha problemer med det.

Link to comment
Share on other sites

Er enig med ErlendB i at gjennomgående hals kjennes mer deilig å spille på enn noe annet, men lydmessig er vel både bolt-on og set-neck like bra. Mener jeg leste om noe forskning som hevdet at gjennomgående hals faktisk ikke leverer bedre sustain enn f.eks. bolt-on...

Uansett er det jo alltids en fordel å slippe å få den tykke bolt-on "klumpen" i veien når du spiller over tolvte bånd.

Link to comment
Share on other sites

ibanez%20rg1527%20prestige%20wizard%20neck.jpg

visst du har problemer med å nå fra 12 bånd og ned med den "klumpen" som kommer rundt 17 bånd, så har du små hender :P

Sa jeg at jeg hadde problemer med å nå over 12 bånd?

Nei, jeg har riktignok ikke digre never som Zakk Wylde, men de er akkurat så store som jeg trenger dem. Jeg har ingen vanskeligheter med å spille på en bolt-on hals, det eneste jeg sa var at neck-thru gjør det enda lettere.

Link to comment
Share on other sites

takker for glitrende svar, kara! og kanskje kvinner, litt vanskelig å kjenne etter over nett.

newsflash!

fikk plutselig tilbud om en ltd kh-602!

specsmessig så er jo ikke dette så altfor ulikt det jeg er ute etter. nå maser jeg fælt, men noen erfaringer med denne øksa?

Link to comment
Share on other sites

takker for glitrende svar, kara! og kanskje kvinner, litt vanskelig å kjenne etter over nett.

newsflash!

fikk plutselig tilbud om en ltd kh-602!

specsmessig så er jo ikke dette så altfor ulikt det jeg er ute etter. nå maser jeg fælt, men noen erfaringer med denne øksa?

Har prøvd den KH-modellen, ja. Det er for all del ingen dårlig gitar, og aktive EMG-81 er skikkelig fett - men om du vil ha min personlige mening ser den mildt sagt harry ut, og bærer et lite drag av plast over seg, til tross for solid konstruksjon. Spesiel de hodeskalleinnleggene har jeg aldri forstått meg på. Men dette er, som alle vet, smag og behag. Det kan være at du liker det jeg misliker, så kom deg ut og prøv gitaren om du føler at du er interessert! Jeg ville dog heller gått for en fra ESP's M-II serie, som nesten ser identiske ut, men du slipper hodeskallene og at alle skal forbinde gitaren din med Kirk Hammett.

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Man kanke drive å handle etter utseende! Heller en gitar som ser bæsj ut, men som spiller bra, enn en pen gitar som er umulig å spille på.

Bolt-on er et problem for meg, siden jeg har veldig små hender, men dette varierer jo fra person til person. Har ingen problemer med set-neck eller neck-thru, men med bolt-on så når jeg ikke opp. Det blir rett og slett for mye i veien.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.