Web Analytics
Jump to content

Multi effekt


magnalf

Recommended Posts

Noe i Boss ME-serien kanskje? Disse kommer med expression-pedal som kan være gøy? ME-50 og ME-70 har i tillegg looper. ME-70 har også forsterkersimuleringer og funker veldi fint med hodetelefoner o.l. ME-50 går for helt ned i 1000 kr brukt.ME-70 er relativt ny og er foreløbig sjeldene på bruktmarkedet, men går nye for 2500 kr hos de fleste nettbutikker. Husk at du må kjøpe Boss sin adapter separat for disse.

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

jeg Mener at en Pod xt eller x3 live er gode alternativer. jeg hadde xt live før jeg gikk over til bokser, og det lærte meg ganske mye om forskjellige effekter :) den låter greit og :)

Kan anbefale noe i Boss ME eller GT serien. Har en Boss Me-70 selv, veldig fonøyd med den!

Forresten, kjøp brukt! Uansett, med mindre butikken har et sånt 1kroners salg til den første personen til kassen og du er først...

Men ihvertfall, Pod og Boss har noen gode multieffekter!

Link to comment
Share on other sites

jeg Mener at en Pod xt eller x3 live er gode alternativer. jeg hadde xt live før jeg gikk over til bokser, og det lærte meg ganske mye om forskjellige effekter :) den låter greit og :)

Hvis budsjettet ditt er f.eks 6000kr har du godt og vel så du kan velge fritt mellom Line 6 X3 live og Boss GT10.

GT10 er for meg mer et verktøy som er litt klønete å bruke, og forsterkersimuleringene er ikke spesielt gode, men til gjengjeld er effektene veldig solide.

X3 live har mange gode simuleringer og effekter og er veldig lett å komme i gang med. Har også selvfølgelig mye dybde og muligheter.

Jeg endte opp med GT10 selv fordi jeg føler den passer meg bedre og at X3 live er litt for "ekstrem" og skal gjøre så veldig mye med signalet ditt (som er bra hvis du vil ha store endringer, men jeg vil bare legge på litt kompressor, reverb, eq, kanskje en OD etc)

Hvis du har et budsjett på under 2000kr er faktisk Zoom ganske flinke, men de aller billigste er ikke noe å hoppe i taket for. Jeg ville også ett på Digitech (RP-serien) hvis du har et trangt budsjett. Gode saker. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Ønsker meg en multieffektpedal og vurderer å kjøpe en ME-70, men har hørt at det kan bli en del støy. Stemmer dette? Og er det noen rutinerte på området som evt. har noen andre anbefalinger?? Om det er av interesse spiller jeg på en highway 1 strat med en supersonic forsterker...

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som kan tipse meg om hva som er bra å kjøpe når jeg ska kjøpe min første multieffekt? Har aldri testert noen så trenger litt hjelp.

Jag har en Roger Linn Adrenalinn till salgs som jag varmt kan rekommendera (säljes pga att jag inte behöver någon multieffekt längre). Jag har ägt varianter från många multieffektproducenter men Adrenalinn är min favorit, men det är såklart subjektivt :) . Den är väl värd att checka ut om man vill ha något annat(jag höll på att säga "mer") än Boss, Zoom, Vox mm.

Link to comment
Share on other sites

Har ME-70 selv. Det kan bli litt støy med heftig med vreng eller full gain på rectifierkanalen som sagt, men ME-70 har en 'Noise Suppressor' som gjør at du kan ta bort støy og annet. Denne funker fint og fjerner støy, selv om pickup'ene ikke blir like følsomme for vibrasjoner i strengene hvis du skrur den for høyt. Vil absolutt anbefale Me-70.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.