Web Analytics
Jump to content

Nytt medlem


Guitardude

Recommended Posts

Lykke til, og velkommen til forumet.

Du får skrike ut hvis du trenger noe hjelp en gang. Hva slags gitar har du forresten kjøpt deg? :)

Huff, vet ikke om jeg tør å si det, men det er en Morgan CG 09 Blk. Jeg er igrunnen kjempefornøyd, men jeg har ingenting å sammenlikne med. Lykkelig uvitende :lol:

Planen er å gå over på elektrisk når jeg er passe god til å spille, ble anbefalt å lære å spille først med akustisk. Begynner å få teken nå, fingrene begynner å gå av seg selv, og det motbeviser min teori at det er umulig å lære å spille gitar slik "proffene" gjør. For teoretisk er det for en realist som meg uforståelig.

Takk for velkomsten forresten !

Link to comment
Share on other sites

Huff, vet ikke om jeg tør å si det, men det er en Morgan CG 09 Blk.

Ingen ting galt med den gitaren. En av de gitarene som har stødigst kvalitet og veldig populær. Det er vel såvidt jeg vet nøyaktig samme gitar som CG-10 og CG-14 (forskjellig nummerering avhengig av butikken som selger. Skaper mindre konkurranse blant butikkene fordi nummere og priser blir vanskeligere å sammenligne). Jeg skal ikke si noe helt sikkert, men jeg er overbevist om at det også er nøyaktig samme gitaren fra nøyaktig samme kinafabrikken som Cataluña C81, men Cataluña har en lavere veiledende pris 1295 vs 1695. Det er nemlig også et par andre Cataluña gitarer som er helt identiske med Morgan med unntak av headstock og litt lavere veil. pris.

Hvis du har lest tråden min her: http://forum.gitarnorge.no/Morgan-Gitarer-t23524.html så ser du (etter hvert ;) ) at konklusjonen blir at de lager gode gitarer, men at man i en del tilfeller kan finne noe enda bedre til samme pris hvis man leter. I den prisklassen gitaren din er har du valgt trygt og fint.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.