Web Analytics
Jump to content

Preamp?


blinc
 Share

Recommended Posts

Hei. Er ny på det å recorde gitar. For å få akseptabel studiokvalitet på gitaren, bør jeg da ha en preamp etter gitaren, før lyden går i lydkortet? Hvilke preamper er i så måte anbefalt (fint hvis de er god på bass også) ?

Kan kun multieffekt også være en fullgod løsning? Hva er anbefalt? (Pod/Line6, Boss, Vox osv.. Gitarstil: Coldplay, U2, brit-pop)

Link to comment
Share on other sites

Du bør ha en høyimpedanse-inngang (hi-Z) dersom du skal plugge rett i lydkortet ditt.

Utover det kommer det an på kvaliteten på preamper, konvertere, effekter etc, men multieffekt kan gjøre en god jobb, det kan plugging rett i lydkortet, eller via en dedikert preamp, samt via en forsterker... Veldig vagt svar, men det er vanskelig å være mer spesifikk. Har selv brukt både apogee ensemble, oppmikking og boss GT10, og er strålende fornøyd med alle.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Er ny på det å recorde gitar. For å få akseptabel studiokvalitet på gitaren, bør jeg da ha en preamp etter gitaren, før lyden går i lydkortet? Hvilke preamper er i så måte anbefalt (fint hvis de er god på bass også) ?

Kan kun multieffekt også være en fullgod løsning? Hva er anbefalt? (Pod/Line6, Boss, Vox osv.. Gitarstil: Coldplay, U2, brit-pop)

Hvilket lydkort har du?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Steinberg MR816CSX

Det har HI-Z..

Men til morten: Hva er gode preamper for gitar/bass? (konkret)

GT10, f.eks som han nevnte.

Du kan også bruke Line6 POD og Toneport, samt lydkortet ditt og legge til gitar VSTi's i Sonar eller noe.

Link to comment
Share on other sites

Lydkortet ditt har jo i utgangspunktet både gode convertere og preampfunksjon. Kvaliteten vil til slutt komme mer an på de digitale/analoge effektene du dytter på signalet enn en potensiell forbedring i signalet ditt pga preamp/convertere. Ellers har du Universal Audio 710 Twin-Finity som er knallbra! Bruker selv stort sett Apogee Ensemble pga veldig gode convertere...

Link to comment
Share on other sites

Ja. Har sett litt på den UA-710. Har du den? Den er jo mulig fin til både git, bass og vokal++

Eneste er at UA fort koster skjorta..

Hva gitar-plugs bruker du?

Har den verken privat, i studio eller i butikk akkurat nå. ;) Har bare hørt den en del i studio + i litt andre settings.

Det er en veldig sær ting som stort sett bare skaffes på bestilling i alle norske butikker, men det tar jo ikke lang tid for noen butikker å få det inn.

UA koster skjorta, men du får dett igjen i headroom, lav egenstøy og generelt skikkelig god lyd.

Gitar-plugs bruker jeg ikke, men POD farm fra Line 6 er bra nok for de fleste. Jeg bruker kompressorer, klanger og eq i logic for det meste.

Link to comment
Share on other sites

Morten: Bytter dere mikker på gitar? Mulig å komme innom butikken?

Ja, vi gjør bytter mikker på gitar (og det meste annet). Bare stikk innom og prat med meg eller Anders. Evt kan du jo bare ringe og høre hvem som er på jobb før du stikker innom. 67550500. Resten får vi evt avtale på PM så det ikke blir så mye reklame fra meg her. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.