Web Analytics
Jump to content

Preamp?


blinc

Recommended Posts

Hei. Er ny på det å recorde gitar. For å få akseptabel studiokvalitet på gitaren, bør jeg da ha en preamp etter gitaren, før lyden går i lydkortet? Hvilke preamper er i så måte anbefalt (fint hvis de er god på bass også) ?

Kan kun multieffekt også være en fullgod løsning? Hva er anbefalt? (Pod/Line6, Boss, Vox osv.. Gitarstil: Coldplay, U2, brit-pop)

Link to comment
Share on other sites

Du bør ha en høyimpedanse-inngang (hi-Z) dersom du skal plugge rett i lydkortet ditt.

Utover det kommer det an på kvaliteten på preamper, konvertere, effekter etc, men multieffekt kan gjøre en god jobb, det kan plugging rett i lydkortet, eller via en dedikert preamp, samt via en forsterker... Veldig vagt svar, men det er vanskelig å være mer spesifikk. Har selv brukt både apogee ensemble, oppmikking og boss GT10, og er strålende fornøyd med alle.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Er ny på det å recorde gitar. For å få akseptabel studiokvalitet på gitaren, bør jeg da ha en preamp etter gitaren, før lyden går i lydkortet? Hvilke preamper er i så måte anbefalt (fint hvis de er god på bass også) ?

Kan kun multieffekt også være en fullgod løsning? Hva er anbefalt? (Pod/Line6, Boss, Vox osv.. Gitarstil: Coldplay, U2, brit-pop)

Hvilket lydkort har du?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Steinberg MR816CSX

Det har HI-Z..

Men til morten: Hva er gode preamper for gitar/bass? (konkret)

GT10, f.eks som han nevnte.

Du kan også bruke Line6 POD og Toneport, samt lydkortet ditt og legge til gitar VSTi's i Sonar eller noe.

Link to comment
Share on other sites

Lydkortet ditt har jo i utgangspunktet både gode convertere og preampfunksjon. Kvaliteten vil til slutt komme mer an på de digitale/analoge effektene du dytter på signalet enn en potensiell forbedring i signalet ditt pga preamp/convertere. Ellers har du Universal Audio 710 Twin-Finity som er knallbra! Bruker selv stort sett Apogee Ensemble pga veldig gode convertere...

Link to comment
Share on other sites

Ja. Har sett litt på den UA-710. Har du den? Den er jo mulig fin til både git, bass og vokal++

Eneste er at UA fort koster skjorta..

Hva gitar-plugs bruker du?

Har den verken privat, i studio eller i butikk akkurat nå. ;) Har bare hørt den en del i studio + i litt andre settings.

Det er en veldig sær ting som stort sett bare skaffes på bestilling i alle norske butikker, men det tar jo ikke lang tid for noen butikker å få det inn.

UA koster skjorta, men du får dett igjen i headroom, lav egenstøy og generelt skikkelig god lyd.

Gitar-plugs bruker jeg ikke, men POD farm fra Line 6 er bra nok for de fleste. Jeg bruker kompressorer, klanger og eq i logic for det meste.

Link to comment
Share on other sites

Morten: Bytter dere mikker på gitar? Mulig å komme innom butikken?

Ja, vi gjør bytter mikker på gitar (og det meste annet). Bare stikk innom og prat med meg eller Anders. Evt kan du jo bare ringe og høre hvem som er på jobb før du stikker innom. 67550500. Resten får vi evt avtale på PM så det ikke blir så mye reklame fra meg her. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.