Web Analytics
Jump to content

Skal kanskje kjøpe en LTD KH-602, trenger erfarings tips


Helmaroc

Recommended Posts

Jeg lurer på om jeg kanskje skal kjøpe en LTD KH-602... jeg hadde først tenkt og kjøpe 202`en. men leste at folk synes den var piss, så jeg leste at 602`en var et bedere valg.

men viss noen tror at jeg burde tenke på en annen så si ifra.

Link to comment
Share on other sites

Det er forøvrig ganske forskjell på KH-202 og KH-602 både kvalitets og lydmessig.

Du gjør fornuftig ved å velge 602 fremfor 202. Men det finnes også gode eksemplarer av 202. Det er veldig variert kvalitet på dem.

Den 202 jeg har spilt på hadde D-hals og var ganske grei å spille på. Lydmessig så var lyden i EMG-HZ ganske tight og det låt stort.

Gitaren veier ikke mye, viss det har noe å si for deg.

Men helt personlig så ville jeg gått for en brukt M-1000 eller en brut EC-1000 kanskje.

Ellers har jo Ibanez veldig mye bra i den prisklassen dersom det er superstrat du skal ha. Du må prøve dem og se hva du liker best.

Link to comment
Share on other sites

Min Første El-Gitar var en 202, har den enda, men jeg bytta mikker til skikkelig EMG... Personlig synes jeg treverket er kjempebra, og er kjempefornøyd med gitaren... Folk klager over floyd rosen på 202'en, men jeg voldtar whammyen rett som det er, og gitaren holder seg like stemt !

Men som Troll sier, det finnes sikkert dårlige og gode KH-gitarer, men jeg var tydeligvis heldig og fikk en god en ! :)

Link to comment
Share on other sites

Om det er din første gitar, ville jeg ikke kjøpt gitar med Floyd (om du ikke MÅ ha det) ;) Min første gitar hadde det, ble lei veldig fort. Har fortsatt ikke sansen for floyd :P

Floyd er fint det, men selv litt lyst på en fast stol gitar.

Jeg synest att en gitar med floyd rose generelt er en risk å ta.

Den kan være en pain in the ass om man ikke er helt klar over hvordan den fungerer.

Satt ei stund selv med min første gitar før jeg fikk satt den opp skikkelig.

Husker jeg satt første natta, første floyd gitar, eksperimenterte litt til jeg fant den ultimate floyd stemmings-metoden:p

Satt der 2 timer i strekk.

Link to comment
Share on other sites

Er dette din første gitar ? I så fall er det kanskje ikke det beste kjøpet for en nybegynner egentlig kanskje..

Det er litt vanskelig å anbefale noe uten at du sier noe om hva du spiller osv, osv

det er ikke min første gitar, og jeg spiller for det meste metallica låter og litt i den veien, har en bæsj gitar som jeg er lei av, den gir dårlig lyd og ikke no bra med den

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville istede for å kjøpe en ny LTD KH-602,

prøvd å finne f.eks en fint brukt ESP M-II eller en Esp Horizon.

Her er en på forumet som selger M-II for 8500, helt dønn strøken.

http://forum.gitarnorge.no/Selges-ESP-II-t23071.html

Spørr du meg er det der MYE gitar for penga,

Seymour Duncan Blackout i den også. Metalpickup så det holder.

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Bare tenkte å nyansere litt her.

LTD KH-602 er en veldig fin gitar til metallica-spilling og lignende. Det finnes "bedre" gitarer i samme prisklasse i betydningen at de er mer allsidige (Les Paul/Eclipse, eller låter bedre på spesielle sjangre (Sg/strat/tele/LP jr) eller er mer lettspilt (Mye bra fra Ibanez, Fender etc). Evt kan du også få tak i en mer kostbar gitar brukt (En billig esp/gibson).

Innenfor det KH-602 skal gjøre (passe lettspillt gitar med floyd som er slitesterk og en tradisjonell metall-lyd) mener jeg det er en av de bedre du får tak i til den prisen (uansett om du måler prisen på en ny KH-602 eller en brukt en). Den låter som den skal, og er god å spille på. Prøv den en del selv. Har du plutselig andre ønsker enn det denne gitaren gir deg finnes det jo mye annet bra å velge mellom til samme pris, men til det du nevnte i posten din høres det ut som et solid kjøp, og jeg kan ihvertfall anbefale den, på tross av at jeg ikke ville eid en selv (fordi jeg musikkmessig er en gammel kjip mann fanget i en ung kropp og bare liker de gode gamle gitarene (+ fat body ESP Eclipse med S.Duncan og fast stol))

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.