Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose


Charvel88
 Share

Recommended Posts

Har en Charvel model 2 med orginal kind off floyd lock alike thing på. Denne begynner å bli litt, øh mye, øhh særdeles mye utslitt. Elsker denne Gitaren over alt på jord (blei beskyldt av ho jeg var samboer med for mange år siden at jeg var meir glad i gitaren enn henne, brukte av og til å sove med gitaren i dobbelsenga når hun var på nattevakt+hodetelefoner på halvåtte når jeg blei vekt av ei sur kjerring). Vurderer orginal floyd, gotoh og scaller. Det er 3 ting jeg lurer på? 1 er dimensjonene/avstanden mellom boltene den samme? 2 Den orginale vib`en er laget av veldig mykt metal med hardmetallblad (skal gi en varmere lyd) 3 Skjønner det slik at Scaller er konstruert slik (berre med et par 100% bedre kvalitet), mens på orginal Floyd og Gotoh er hele Floydis`en laget i hardmetal (med lysere lyd som resultat). Ellers er den ombygd med EMG 81 og tonekontroll.

Link to comment
Share on other sites

Gotoh!

Er ikke noe å lure på.

Har gitarer med både original Floyd Rose, Schaller FR og nyeste Gotoh Floyd`n.

Den er laget bedre og låter bedre.

Den har andre dimensjoner så den er ikke en direkte drop in hvis Floyd`n din har original FR specs...

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Etter en rask joggetur rundt gitarstativet med skyvelære i hånden fant jag ut at de andre gitarene med floyd har samme avstand mellom boltene. Hm litt usikker på orginal kontra Scaller/ Gotoh men hvis Gotoh`en ikke passer har jeg vel eleminert en.

Tja Guitarpartsdepot var faktisk en cent biligere enn Warmoth.

Link to comment
Share on other sites

Du vil nok gå for orginal floyd. Det er den aller beste løsningen. Har gitarer med både licenced og med originale, og jeg skal bytte alle ut til originale med tiden. Du må måle avstanden på de stiftene som er på sidene og holder floyden på plass.

Deretter går du hit og bestiller.

Jeg går motsatt vei og bytter ut org Floyd med Gotoh, no contest.

Er litt jobb siden Gotoh ikke er direkte retrofit, men lyden/kvaliteten gjør det verdt det

Mulig jeg lar 80talls Schaller og original Floydene være da de er bra..

Link to comment
Share on other sites

Tror det blir Gotoh på meg, har googlet litt rundt omkring og skjønner at kvaliteten på nyere Floyd Rose er veldig variabel (fant blant annet en tråd med Jonh Suhr, der Floyd Rose omentrent slaktes).

Burde passe bra da avstanden mellom unbrakoboltene er 74 mm på begge alternativene+ at Gotoh er u-formet i ene kontaktpuntet med unbrakobolt og rett i det andre...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.