Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose


Charvel88

Recommended Posts

Har en Charvel model 2 med orginal kind off floyd lock alike thing på. Denne begynner å bli litt, øh mye, øhh særdeles mye utslitt. Elsker denne Gitaren over alt på jord (blei beskyldt av ho jeg var samboer med for mange år siden at jeg var meir glad i gitaren enn henne, brukte av og til å sove med gitaren i dobbelsenga når hun var på nattevakt+hodetelefoner på halvåtte når jeg blei vekt av ei sur kjerring). Vurderer orginal floyd, gotoh og scaller. Det er 3 ting jeg lurer på? 1 er dimensjonene/avstanden mellom boltene den samme? 2 Den orginale vib`en er laget av veldig mykt metal med hardmetallblad (skal gi en varmere lyd) 3 Skjønner det slik at Scaller er konstruert slik (berre med et par 100% bedre kvalitet), mens på orginal Floyd og Gotoh er hele Floydis`en laget i hardmetal (med lysere lyd som resultat). Ellers er den ombygd med EMG 81 og tonekontroll.

Link to comment
Share on other sites

Gotoh!

Er ikke noe å lure på.

Har gitarer med både original Floyd Rose, Schaller FR og nyeste Gotoh Floyd`n.

Den er laget bedre og låter bedre.

Den har andre dimensjoner så den er ikke en direkte drop in hvis Floyd`n din har original FR specs...

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Etter en rask joggetur rundt gitarstativet med skyvelære i hånden fant jag ut at de andre gitarene med floyd har samme avstand mellom boltene. Hm litt usikker på orginal kontra Scaller/ Gotoh men hvis Gotoh`en ikke passer har jeg vel eleminert en.

Tja Guitarpartsdepot var faktisk en cent biligere enn Warmoth.

Link to comment
Share on other sites

Du vil nok gå for orginal floyd. Det er den aller beste løsningen. Har gitarer med både licenced og med originale, og jeg skal bytte alle ut til originale med tiden. Du må måle avstanden på de stiftene som er på sidene og holder floyden på plass.

Deretter går du hit og bestiller.

Jeg går motsatt vei og bytter ut org Floyd med Gotoh, no contest.

Er litt jobb siden Gotoh ikke er direkte retrofit, men lyden/kvaliteten gjør det verdt det

Mulig jeg lar 80talls Schaller og original Floydene være da de er bra..

Link to comment
Share on other sites

Tror det blir Gotoh på meg, har googlet litt rundt omkring og skjønner at kvaliteten på nyere Floyd Rose er veldig variabel (fant blant annet en tråd med Jonh Suhr, der Floyd Rose omentrent slaktes).

Burde passe bra da avstanden mellom unbrakoboltene er 74 mm på begge alternativene+ at Gotoh er u-formet i ene kontaktpuntet med unbrakobolt og rett i det andre...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.