Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Min andre innspilling


Anbefalte innlegg

I går kveld spilte jeg for andre gang inn en sang. Dette er imidlertid en sang de fleste har hørt.

Den er samme stilen som den andre sangen jeg spilte inn (se http://forum.gitarnorge.no/Akustisk-gitar-...ml#entry332655).

Er det noe spesielt jeg bør forandre, fjerne, legge til eller spille inn på nytt? Hvordan er helhetsinntrykket?

EDIT: Har nå laget en konto på soundclick, så nå er det veeldig lett å høre sangen og gi tilbakemelding :)

http://www.soundclick.com/jonerik

Endret av Capo
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil anbefale å laste opp fila en plass der folk slipper å laste den ned for å høre den.

Jeg tar gjerne en lytt selv, men jeg gidder som regel aldri å laste ned ting for å få gjort det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Legger til svaret jeg hadde da du postet i den forrige tråden så det virker mer sammenhengende...

Du har jo forsåvidt lest det og svart på det allerede, men det hører jo hjemme ser, så:

Veldig god "feeling" på denne sangen også. Godt jobba, virkelig!

Tips jeg har er som følger:

- Litt jevnere volum på deler av vokalen (se 00:58 for å høre hva jeg mener)

- Soloen var skikkelig tøff og usminka. Behold den ca slik - minner meg litt om Strings of Fire (sjekk dem ut hvis du aldri har hørt dem, Guns N' Roses acoustic tributene deres er helt rå!!)

- Personlig ville jeg lagd vokalen litt mindre "sår" (ihvertfall på verset), men beholdt det personlige preget. (ikke gjør for mye med den, for da kan den bli anonym, og det er den ikke nå)

- Lag en live akustisk versjon av denne med et lite publikum på ca 30-50 personer. Finn en lokal "skitten" scene og sett sammen et akustisk program. Finn noen lokale opptaks-helter og se hva de kan lage ut av live-opptaket. Husk å være skikkelig nøye med hvordan gitarlyden er på soundcheck. Du har en fin lyd nå, men må sansynligvis endre mikrofoner etc til live-innspillingen. Hør om en lokal butikk har SE GM10 inne og om du kan få låne den og supler med standard-mikrofoner til du finner lyden du er ute etter (ikke vær redd for å plassere GM10 "feil" i forhold til bruksanvisningen for å finne riktig lyd. Jeg bruker ofte min på baksiden av gitaren hvis jeg er ute etter noe spesielt. Vokal-lyden live er vanskeligere å kontrollere, så der kan du bare gå for en Shure SM58 eller SM57 etter min mening. Husk at ved live-opptak så trenger du preamper med mer headroom og mindre støy fordi du ikke kommer til å kunne legge deg på helt ideelt nivå, men det bør mikseren der du spiller inn være i stand til å takle. Evt hør med en lokal butikk om du får låne ihvertfall 1 skikkelig preamp mot at du reklamerer litt ved å takke dem.

Evt kan du bare beholde det akkurat som det er og være fornøyd med deg selv. wink.gif

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk, det er akkurat slik tilbakemelding jeg trenger.

Jeg ser hva du mener, skal fikse volumet. Mulig at jeg spiller inn et par av versene på nytt også, med litt mindre såkalt sårhet, greit å ikke "overspille".

Det live-akustisk-prosjektet vil jeg også prøve å få gjort noe med! Kanskje det er mulig å få til noe slikt i Molde. Først må jeg i tilfelle venne meg til å synge foran folk, noe jeg aldri har gjort Men er det lett å finne en slik lokal scene og slike folk som er villige til å bruke tid og krefter på noe så anonymt (i den betydning at jeg ikke er kjent)? Hvor mye penger må jeg i tilfelle ut med da?

Når det gjelder opplasting av sanger, bryter jeg noen lov hvis jeg legger ut disse coverversjonene på soundclick.com?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Når det gjelder opplasting av sanger, bryter jeg noen lov hvis jeg legger ut disse coverversjonene på soundclick.com?

Ikke hvis du legger den under kategorien "Cover songs" og krediterer plateselskap og forfatter/komponist.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.