Web Analytics
Jump to content

Min andre innspilling


Capo

Recommended Posts

I går kveld spilte jeg for andre gang inn en sang. Dette er imidlertid en sang de fleste har hørt.

Den er samme stilen som den andre sangen jeg spilte inn (se http://forum.gitarnorge.no/Akustisk-gitar-...ml#entry332655).

Er det noe spesielt jeg bør forandre, fjerne, legge til eller spille inn på nytt? Hvordan er helhetsinntrykket?

EDIT: Har nå laget en konto på soundclick, så nå er det veeldig lett å høre sangen og gi tilbakemelding :)

http://www.soundclick.com/jonerik

Edited by Capo
Link to comment
Share on other sites

Legger til svaret jeg hadde da du postet i den forrige tråden så det virker mer sammenhengende...

Du har jo forsåvidt lest det og svart på det allerede, men det hører jo hjemme ser, så:

Veldig god "feeling" på denne sangen også. Godt jobba, virkelig!

Tips jeg har er som følger:

- Litt jevnere volum på deler av vokalen (se 00:58 for å høre hva jeg mener)

- Soloen var skikkelig tøff og usminka. Behold den ca slik - minner meg litt om Strings of Fire (sjekk dem ut hvis du aldri har hørt dem, Guns N' Roses acoustic tributene deres er helt rå!!)

- Personlig ville jeg lagd vokalen litt mindre "sår" (ihvertfall på verset), men beholdt det personlige preget. (ikke gjør for mye med den, for da kan den bli anonym, og det er den ikke nå)

- Lag en live akustisk versjon av denne med et lite publikum på ca 30-50 personer. Finn en lokal "skitten" scene og sett sammen et akustisk program. Finn noen lokale opptaks-helter og se hva de kan lage ut av live-opptaket. Husk å være skikkelig nøye med hvordan gitarlyden er på soundcheck. Du har en fin lyd nå, men må sansynligvis endre mikrofoner etc til live-innspillingen. Hør om en lokal butikk har SE GM10 inne og om du kan få låne den og supler med standard-mikrofoner til du finner lyden du er ute etter (ikke vær redd for å plassere GM10 "feil" i forhold til bruksanvisningen for å finne riktig lyd. Jeg bruker ofte min på baksiden av gitaren hvis jeg er ute etter noe spesielt. Vokal-lyden live er vanskeligere å kontrollere, så der kan du bare gå for en Shure SM58 eller SM57 etter min mening. Husk at ved live-opptak så trenger du preamper med mer headroom og mindre støy fordi du ikke kommer til å kunne legge deg på helt ideelt nivå, men det bør mikseren der du spiller inn være i stand til å takle. Evt hør med en lokal butikk om du får låne ihvertfall 1 skikkelig preamp mot at du reklamerer litt ved å takke dem.

Evt kan du bare beholde det akkurat som det er og være fornøyd med deg selv. wink.gif

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk, det er akkurat slik tilbakemelding jeg trenger.

Jeg ser hva du mener, skal fikse volumet. Mulig at jeg spiller inn et par av versene på nytt også, med litt mindre såkalt sårhet, greit å ikke "overspille".

Det live-akustisk-prosjektet vil jeg også prøve å få gjort noe med! Kanskje det er mulig å få til noe slikt i Molde. Først må jeg i tilfelle venne meg til å synge foran folk, noe jeg aldri har gjort Men er det lett å finne en slik lokal scene og slike folk som er villige til å bruke tid og krefter på noe så anonymt (i den betydning at jeg ikke er kjent)? Hvor mye penger må jeg i tilfelle ut med da?

Når det gjelder opplasting av sanger, bryter jeg noen lov hvis jeg legger ut disse coverversjonene på soundclick.com?

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder opplasting av sanger, bryter jeg noen lov hvis jeg legger ut disse coverversjonene på soundclick.com?

Ikke hvis du legger den under kategorien "Cover songs" og krediterer plateselskap og forfatter/komponist.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.