Web Analytics
Jump to content

Vanskelig valg: drille hull i gitar eller kutte skruer på pickup?


Konnis
 Share

Recommended Posts

orker ikke forklare hele skiten, men greia er at de seks skruene på midten asv en pickup er for lange i midt tilfelle, så enten kan jeg kutte av litt av dem, eller drille litt i gitaren min så disse skruene stikker lenger ned.

Les her: http://www.ultimate-guitar.com/forum/showt...d.php?t=1151937

Har ikke planer om å selge gitaren, og det synes ikke hvis jeg bestemmer meg for å drille litt, men liker virkelig ikke tanken på det. Den er allerede godt brukt osv, så tror ikke noen hjemmemekka høl i pickup-lomma hadde drept gjensalgsverdien, men da går jo høla faktisk helt igjennom iogmed at jeg har en tremolofjærlomme på baksiden og. + At mye av det jeg skulle drilla igjennom er metall..

Hva mener dere? Kutte eller drille?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kutt skruene.

Har ganske sikkert ingenting å si på lyden. Det er den øvre delen av skruene som tar opp vibrasjonene fra strengene.

Har antakeligvis vel så mye å si på lyden dersom du fjerner for mye treverk rundt pickupen.

Link to comment
Share on other sites

Faen eller, liker ikke tanken på å borre i min elskede :P må tenke på at

1. mye av det under pickupen er metall

2. det er jævla tynt, så skruene fra pickupen kommer til å stikke ut i fjær-lomma

Tror jeg kutter litt i skruene jeg. Og hvis lyden blir rompis, så blir jeg sur og kjøper EMG's!

Link to comment
Share on other sites

Fikk jo dette svaret fra en pickupmaker:

"I couldn't be bothered to read the whole thread but the answer to the TS's question is Yes, the length of the poles does effect tone. Longer screws give you are darker tone while shorter screws give you a brighter tone. If the screws in your pickup are too long, you have to either cut the screws shorter or modify the pickup cavity of the guitar. If It were me, I'd get a drill and drill 1/8" deep holes where the screws are hitting the inside of the cavity. That will give you the clearance you need for the pickup to fit without altering the tone of your instrument."
Screws sound different than slugs. Long screws sound different than short ones, and a compression pedal and EQ does not make up for string balance. As a person that makes pickups for a living I have tested this many many times.

Snakker da om denne karen: http://www.rockmonkeyguitars.com/about_us.htm

så... tror jeg finner fram drillen? eller? hakke peiling :(

Link to comment
Share on other sites

Faen eller, liker ikke tanken på å borre i min elskede :P må tenke på at

1. mye av det under pickupen er metall

2. det er jævla tynt, så skruene fra pickupen kommer til å stikke ut i fjær-lomma

Tror jeg kutter litt i skruene jeg. Og hvis lyden blir rompis, så blir jeg sur og kjøper EMG's!

Hvorfor spør du da? Når du allerede vet hva du vil?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.