Web Analytics
Jump to content

Vedlikehold av ibenholt gripebrett


Sortulv
 Share

Recommended Posts

Min nye (brukte) Jackson SL2H er jo utstyrt med et gripebrett av ibenholt, og jeg lurer på hva dere andre gjør for å holde treet i best mulig tilstand? Setter dere det inn med noe slags olje eller smørje når dere skifter strenger?

Og hva gjør dere etter å ha spilt på gripebrettet i evigheter med svette fingre?

Håper på svar, folkens!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har rosentre i mitt gripebrett og bruker spray for å vaske det, for så og imregnere brettet med olje. Jeg kjenner ikke til Ibenholdt, men regner med det er pustende, ulakkert treværk som kan behandles på samme måte. Vaske spray og deep conditioner kjøpte jeg hos imerslund i Oslo. Har garantert noe lignende i alle gitarbutikker. For rosentre kan man like gjerne bruke sitronolje fra butikken, men spør i butikken om de har noe for ibenholt.

Når gitaren var ny, satte jeg inn gripebrettet med deep cond. mange ganger etterhverandre til det var mettet (ikke trakk til seg noe mer) - var tørt som fy da jeg fikk den. Deretter bruker jeg bittelitt hver gang jeg bytter strenger.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei, litt dumt å ta opp denne tråden igjen, men jeg skifter strenger nå, og har nettopp satt inn ibenholtgripebrettet med Kyser Klassics Lem-oil. Tror dere det holder å bruke dette, eller burde jeg satt det inn med noe annet i tillegg?

Har nemlig hørt noen si at lemon oil tørker ut gripebrettet...

Håper på raskt svar fra noen, for jeg driver med dette akkurat nå nemlig

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Viktig at du ikke drukner gripebrettet ditt i det. Ha på, la være der i noen minutter, tørk deretter godt av.

Holder i massevis med sitronolje. Ibenholt tørker ikke så veldig fort ut, så holder masse med 1 gang i året, med mindre du får mye møkk på gripebrettet ditt

Link to comment
Share on other sites

takk, Tommy! Tror ikke jeg druknet gripebrettet i det, men jeg sprayet litt på en bomullsklut, og tørket over alle båndene med det... Deretter polerte jeg litt, tok på litt til av sitronoljen, og lot det være på i noen minutter. Høres dette greit ut?

Link to comment
Share on other sites

Bruker Gibson Premium Fretboard Conditioner... Alle produkter som er til denslags burde funke. Har aldri behandlet ibenholt på noen spesiell måte:)

Butikkene er stengt nå, så jeg får nok ikke kjøpt noe annet. Håper bare at dette fungerte greit for denne gangen. Og at det ikke tørker ut gripebrettet

Link to comment
Share on other sites

takk, Tommy! Tror ikke jeg druknet gripebrettet i det, men jeg sprayet litt på en bomullsklut, og tørket over alle båndene med det... Deretter polerte jeg litt, tok på litt til av sitronoljen, og lot det være på i noen minutter. Høres dette greit ut?

Høres bra ut! bare husk å tørk av igjen oljen ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er et stykke tre, og det skal mye til for å ødelegge det med litt olje.

Hvis man overdriver vedlikeholdet, kan det føre til problemer ved båndskifte, fordi gripebrettet blir for fett. Som med det meste annet her i livet, gjelder det å holde seg til den gyldne middelvei. For meget av det gode, er for meget av det gode.

Det er kjempeforskjeller mellom gripebrett. Jeg har hatt gripebrett som ikke har smakt vått eller tørt på 20 år, der oljen nesten preller av, og nye gitarer som slurper væske som en pampersbleie. Legg på litt, og tørk av ganske fort.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.