Web Analytics
Jump to content

Vedlikehold av ibenholt gripebrett


Sortulv

Recommended Posts

Min nye (brukte) Jackson SL2H er jo utstyrt med et gripebrett av ibenholt, og jeg lurer på hva dere andre gjør for å holde treet i best mulig tilstand? Setter dere det inn med noe slags olje eller smørje når dere skifter strenger?

Og hva gjør dere etter å ha spilt på gripebrettet i evigheter med svette fingre?

Håper på svar, folkens!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har rosentre i mitt gripebrett og bruker spray for å vaske det, for så og imregnere brettet med olje. Jeg kjenner ikke til Ibenholdt, men regner med det er pustende, ulakkert treværk som kan behandles på samme måte. Vaske spray og deep conditioner kjøpte jeg hos imerslund i Oslo. Har garantert noe lignende i alle gitarbutikker. For rosentre kan man like gjerne bruke sitronolje fra butikken, men spør i butikken om de har noe for ibenholt.

Når gitaren var ny, satte jeg inn gripebrettet med deep cond. mange ganger etterhverandre til det var mettet (ikke trakk til seg noe mer) - var tørt som fy da jeg fikk den. Deretter bruker jeg bittelitt hver gang jeg bytter strenger.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei, litt dumt å ta opp denne tråden igjen, men jeg skifter strenger nå, og har nettopp satt inn ibenholtgripebrettet med Kyser Klassics Lem-oil. Tror dere det holder å bruke dette, eller burde jeg satt det inn med noe annet i tillegg?

Har nemlig hørt noen si at lemon oil tørker ut gripebrettet...

Håper på raskt svar fra noen, for jeg driver med dette akkurat nå nemlig

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Viktig at du ikke drukner gripebrettet ditt i det. Ha på, la være der i noen minutter, tørk deretter godt av.

Holder i massevis med sitronolje. Ibenholt tørker ikke så veldig fort ut, så holder masse med 1 gang i året, med mindre du får mye møkk på gripebrettet ditt

Link to comment
Share on other sites

takk, Tommy! Tror ikke jeg druknet gripebrettet i det, men jeg sprayet litt på en bomullsklut, og tørket over alle båndene med det... Deretter polerte jeg litt, tok på litt til av sitronoljen, og lot det være på i noen minutter. Høres dette greit ut?

Link to comment
Share on other sites

Bruker Gibson Premium Fretboard Conditioner... Alle produkter som er til denslags burde funke. Har aldri behandlet ibenholt på noen spesiell måte:)

Butikkene er stengt nå, så jeg får nok ikke kjøpt noe annet. Håper bare at dette fungerte greit for denne gangen. Og at det ikke tørker ut gripebrettet

Link to comment
Share on other sites

takk, Tommy! Tror ikke jeg druknet gripebrettet i det, men jeg sprayet litt på en bomullsklut, og tørket over alle båndene med det... Deretter polerte jeg litt, tok på litt til av sitronoljen, og lot det være på i noen minutter. Høres dette greit ut?

Høres bra ut! bare husk å tørk av igjen oljen ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er et stykke tre, og det skal mye til for å ødelegge det med litt olje.

Hvis man overdriver vedlikeholdet, kan det føre til problemer ved båndskifte, fordi gripebrettet blir for fett. Som med det meste annet her i livet, gjelder det å holde seg til den gyldne middelvei. For meget av det gode, er for meget av det gode.

Det er kjempeforskjeller mellom gripebrett. Jeg har hatt gripebrett som ikke har smakt vått eller tørt på 20 år, der oljen nesten preller av, og nye gitarer som slurper væske som en pampersbleie. Legg på litt, og tørk av ganske fort.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.