Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul vs SG


hkurt
 Share

Recommended Posts

Tja, kroppsfasongen gjør jo at man kommer opp på de høyeste tonene mye enklere. Lånte en SG av en kompis en gang, og syns det var vesentlig forskjell spillemessig fra en LP. Ikke bare tilgangen til de høyere båndene, men den generelle følelsen. Om det er bedre eller ikke, kan jeg ikke svare på. Du må nesten prøve begge :)

Link to comment
Share on other sites

Å spille på en Les Paul for meg blir som å sitte med ei dritstor slegge i fanget siden jeg er vant med SG.

Søk og let litt på forumet, så finner du kanskje flere tråder om akkurat dette emnet. ;)

Blir som regel bare krangling når det gjelder disse gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Vekt og tyngdepunkt burde være to forskjeller man merker ganske kjapt. Med SG-en føler jeg at jeg holder hele gitaren med bare venstrehånda. Tyngdepunktet er jo langt ute på halsen. Helt merkelig og skiller seg vel sånn sett fra stort sett alle andre gitarer?

Link to comment
Share on other sites

var det eg skulle til å seia og, ogso at den er mykje lettare enn ein les paul. om den ikkje er uthula då.

Alle Les Pauls fra tidlig 80 er weight-relieved. De fra ca. 70 og fram til da kan være rimelig heavy. Når det er sagt, har jeg vært borti et par SG fra 70-tallet, og de er rimelig tunge de også. Likevel er det jo mindre treverk i en SG, så den er lettere enn en Les Paul fra samme periode.

Når det gjelder spillbarhet på SG kontra LP kan man ikke kategorisk slå fast at SG'en er "sånn" og LP er "sånn", da begge modellene har blitt og blir levert med forskjellige halsprofiler fra fet til slank, så der vil det være stor forskjell innen både SG's og LP's. Da kommer det an på hva man liker.

SG har et fortinn på de øverste båndene pga. cutaway og tykkelsen på kroppen, men jeg synes ikke det er noe problem å spille høyt oppe på en LP. Har sikkert med tilvenning å gjøre.

LP har et fortrinn på balanse ifht. SG, da SG'en kan virke litt framtung.

En SG og en LP med samme hals/halsprofil vil nok være ganske lik spillemessig, så da blir det vekt, tone, balanse og utseende som blir mest avgjørende for hva man evt. velger. (Ja takk, begge deler???)

Link to comment
Share on other sites

Og i tillegg har SG blitt levert med halsvinkel fra 0 grader og opp til en god del hvis vi snakker om originale Gibsons, bare sånn for å gjøre det enda mer håpløst. Har man flere gitarer, er en kurant SG i en eller annen tapning noe man bør unne seg. En klassiker!

Har et par gitarer igjen på lista før jeg kommer dit, men ja! Det blir en SG før eller senere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.