Web Analytics
Jump to content

Alternate picking


Faktor

Recommended Posts

Har sett at mange sider på nett vektlegger det å få en god "alternate picking" teknikk. (dvs annenhvert slag nedover og oppover med plekteret)

Hvorfor er dette viktig? Jeg har sett litt på når jeg selv spiller, og jeg spiller det som heter Economy picking, dvs at plekter fortsetter oppover hvis neste tone er på strengen over.

Kan noen forklare litt?

er alt ute? må jeg lære meg alternate picking for å bli stabil?

Link to comment
Share on other sites

Alternate picking og economy picking er to baser innenfor gitarspill, de motstrider hverandre på den måten at de fleste er enten eller. Frank Gambale har sin economy picking og Steve Morse har sin alternate picking. Jeg personlig ser ingen stor grunn til å kunne begge.

Gjør det du kan best!

Mange bruker alternate picking til tre toner per streng spilling, men hele poenget er at du skal kunne spille én tone per streng i samme tempo. Det er det yderst få som kan, fordi det er shite vanskelig å koordinere.

Link to comment
Share on other sites

hmm :) det var godt og høre

Kan skjønne at alternate picking er bra og øve på i begynnelsen (når en bare downpicker) men etterhvert virker det på meg så tungvint og kunstig å måtte "hoppe over" strenger for å slå den på riktig måte...

Link to comment
Share on other sites

john petrucci forklarer alternate picking veldig bra i sin "rock dicipline".  

Han forklarer også sweep picking (tror det er det samme som economy picking).  

absolutt verdt en kikk!

Sweep picking'en som Petrucci snakker om i Rock Discipline er ikke helt det samme som economy picking. Economy picking er uten legato, og brukes dessuten ikke bare til arpeggioer, men også skalaer og alt annet. Economy picking vil si at hvert eneste "outside picked" (Petrucci forklarer dette i videoen, for eksempel "ned-opp" fra G- til H-strengen) par med noter på to forskjellige strenger blir gjort om til et sweep ("ned-ned").

Jeg bruker economy picking utelukket. Det er en god del mer komplisert enn alternate picking, og definitivt ikke for alle, men det lar en spille mye hurtigere, mye mer avslappet og med mye mindre bevegelse. Dessuten kan det brukes til alt fra arpeggioer til skalaløp og alt annet innimellom, så man slipper å bytte teknikk, og kan dermed mye lettere spille kompliserte linjer som kombinerer forskjellige teknikker.

Link to comment
Share on other sites

aiwass:

"Det [economy picking] er en god del mer komplisert enn alternate picking"

For meg er det motsatt... economy picking er jo det som krever minst bevegelse av plekteret, kanskje det er det som faller meg mest naturlig og derfor er lettest for meg

Link to comment
Share on other sites

aiwass:

"Det [economy picking] er en god del mer komplisert enn alternate picking"

For meg er det motsatt... economy picking er jo det som krever minst bevegelse av plekteret, kanskje det er det som faller meg mest naturlig og derfor er lettest for meg

Ja, men rekkefølgen på plekteranslagene er mer komplisert. Med alternate picking er det opp-ned-opp-ned hele tiden, mens med economy picking må du se an i hvilken retning du skal (opp eller ned), hvor mange noter per streng, etc.

Det eneste som hjelper er å ta seg i å outside-pick'e, og sweep'e i stedet. Til slutt blir det en vanesak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.