Web Analytics
Jump to content

Alternate picking


Faktor
 Share

Recommended Posts

Har sett at mange sider på nett vektlegger det å få en god "alternate picking" teknikk. (dvs annenhvert slag nedover og oppover med plekteret)

Hvorfor er dette viktig? Jeg har sett litt på når jeg selv spiller, og jeg spiller det som heter Economy picking, dvs at plekter fortsetter oppover hvis neste tone er på strengen over.

Kan noen forklare litt?

er alt ute? må jeg lære meg alternate picking for å bli stabil?

Link to comment
Share on other sites

Alternate picking og economy picking er to baser innenfor gitarspill, de motstrider hverandre på den måten at de fleste er enten eller. Frank Gambale har sin economy picking og Steve Morse har sin alternate picking. Jeg personlig ser ingen stor grunn til å kunne begge.

Gjør det du kan best!

Mange bruker alternate picking til tre toner per streng spilling, men hele poenget er at du skal kunne spille én tone per streng i samme tempo. Det er det yderst få som kan, fordi det er shite vanskelig å koordinere.

Link to comment
Share on other sites

hmm :) det var godt og høre

Kan skjønne at alternate picking er bra og øve på i begynnelsen (når en bare downpicker) men etterhvert virker det på meg så tungvint og kunstig å måtte "hoppe over" strenger for å slå den på riktig måte...

Link to comment
Share on other sites

john petrucci forklarer alternate picking veldig bra i sin "rock dicipline".  

Han forklarer også sweep picking (tror det er det samme som economy picking).  

absolutt verdt en kikk!

Sweep picking'en som Petrucci snakker om i Rock Discipline er ikke helt det samme som economy picking. Economy picking er uten legato, og brukes dessuten ikke bare til arpeggioer, men også skalaer og alt annet. Economy picking vil si at hvert eneste "outside picked" (Petrucci forklarer dette i videoen, for eksempel "ned-opp" fra G- til H-strengen) par med noter på to forskjellige strenger blir gjort om til et sweep ("ned-ned").

Jeg bruker economy picking utelukket. Det er en god del mer komplisert enn alternate picking, og definitivt ikke for alle, men det lar en spille mye hurtigere, mye mer avslappet og med mye mindre bevegelse. Dessuten kan det brukes til alt fra arpeggioer til skalaløp og alt annet innimellom, så man slipper å bytte teknikk, og kan dermed mye lettere spille kompliserte linjer som kombinerer forskjellige teknikker.

Link to comment
Share on other sites

aiwass:

"Det [economy picking] er en god del mer komplisert enn alternate picking"

For meg er det motsatt... economy picking er jo det som krever minst bevegelse av plekteret, kanskje det er det som faller meg mest naturlig og derfor er lettest for meg

Link to comment
Share on other sites

aiwass:

"Det [economy picking] er en god del mer komplisert enn alternate picking"

For meg er det motsatt... economy picking er jo det som krever minst bevegelse av plekteret, kanskje det er det som faller meg mest naturlig og derfor er lettest for meg

Ja, men rekkefølgen på plekteranslagene er mer komplisert. Med alternate picking er det opp-ned-opp-ned hele tiden, mens med economy picking må du se an i hvilken retning du skal (opp eller ned), hvor mange noter per streng, etc.

Det eneste som hjelper er å ta seg i å outside-pick'e, og sweep'e i stedet. Til slutt blir det en vanesak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.