Web Analytics
Jump to content

problemer med tapping


ibanez
 Share

Recommended Posts

Er det noen steder på halsen det blir høyere lyd? Prøv å tap ved femte bånd, sjuende bånd, tolvte bånd, femtende bånd, syttende bånd, nittende bånd. Noen forskjell? Prøv også på alle strengene, hvor blir det mest lyd? Blir det like høyt/lavt overalt?

Link to comment
Share on other sites

Hiv alt av vreng og forsterker ut av vinduet når du skal øve tapping. Plugg ut, sett deg i et stille rom, og tap for harde livet til hver note blir like kraftig i volum som når du spiller vanlig. Enda bedre: Øv på akustisk gitar. Når fingrene har sluttet å blø skal du se at du har blitt bedre.

Link to comment
Share on other sites

Riktig som Aiwass sier. Vreng og alt annet piss er bare dumt. Du blir mye mer presis osv. når du øver uten forsterker. Og når du da etterpå plugger deg inn, DA vil du høre forskjell! :-D

Link to comment
Share on other sites

Joda.. Det blir grei lyd når jeg har vrengen på max.. men det er jo bare tull... spiller mye Ac/Dc, Backstreet Girls, Gunsn'f'nRoses og lignende råkenråll, da blir det bare teit med så mye vreng.... skal prøve "tapp til du blør på fingrene" greiene til integrum... Må bare på en ukes militærøvelse først.. da bli det litt teit å ta med gitaren :)

Link to comment
Share on other sites

Har jeg for myk finger?

Nope, det med myke/harde fingertupper er bare tull. Etter min mening så skal man klare å tappe like bra med alle fingrene, enten de er myke eller harde.

Alt som skal til er god teknikk, og god rytme. Rytme er veldig viktig hvis du vil tappe skikkelig bra, og så må du være presis. Jeg klarer å tappe like klart og effektivt med ringfingeren, og den bruker jeg så og si aldri når jeg spiller ellers. Helt myk fingertupp, men like god lyd som når jeg bruker langfingeren til å tappe med. Vet ikke om dette fungerer for alle, men det er iallfall min opplevelse.

Link to comment
Share on other sites

det å øve uten ampen når du øver teknikk (og kanskje også tone-"øving") er faktisk veldig bra. Mange har en tendens til å dytte vrengen , klangen og delayen på topp når de sitter med metronomen , og det er en ting : vreng gjemmer MANGE ting . hehe . så det er et godt tips .. ha det helt stille rundt deg , sitt uten amp og bare spill ... da vil du merke den store forskjellen , om du øver riktig..

gode tips..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er bra å øve mye uten forsterker eller med "clean" lyd, særlig når det kommer til tapping og legato, men øv med distortion en gang i blant óg. Korrekt dempeteknikk er veldig viktig, særlig med alternate picking, og hvis du blir for vant til å spille uten vreng eller uten forsterker, kan du få deg en ubehagelig overraskelse neste gang du skal opptre live.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.