Web Analytics
Jump to content

problemer med tapping


ibanez

Recommended Posts

Er det noen steder på halsen det blir høyere lyd? Prøv å tap ved femte bånd, sjuende bånd, tolvte bånd, femtende bånd, syttende bånd, nittende bånd. Noen forskjell? Prøv også på alle strengene, hvor blir det mest lyd? Blir det like høyt/lavt overalt?

Link to comment
Share on other sites

Hiv alt av vreng og forsterker ut av vinduet når du skal øve tapping. Plugg ut, sett deg i et stille rom, og tap for harde livet til hver note blir like kraftig i volum som når du spiller vanlig. Enda bedre: Øv på akustisk gitar. Når fingrene har sluttet å blø skal du se at du har blitt bedre.

Link to comment
Share on other sites

Riktig som Aiwass sier. Vreng og alt annet piss er bare dumt. Du blir mye mer presis osv. når du øver uten forsterker. Og når du da etterpå plugger deg inn, DA vil du høre forskjell! :-D

Link to comment
Share on other sites

Joda.. Det blir grei lyd når jeg har vrengen på max.. men det er jo bare tull... spiller mye Ac/Dc, Backstreet Girls, Gunsn'f'nRoses og lignende råkenråll, da blir det bare teit med så mye vreng.... skal prøve "tapp til du blør på fingrene" greiene til integrum... Må bare på en ukes militærøvelse først.. da bli det litt teit å ta med gitaren :)

Link to comment
Share on other sites

Har jeg for myk finger?

Nope, det med myke/harde fingertupper er bare tull. Etter min mening så skal man klare å tappe like bra med alle fingrene, enten de er myke eller harde.

Alt som skal til er god teknikk, og god rytme. Rytme er veldig viktig hvis du vil tappe skikkelig bra, og så må du være presis. Jeg klarer å tappe like klart og effektivt med ringfingeren, og den bruker jeg så og si aldri når jeg spiller ellers. Helt myk fingertupp, men like god lyd som når jeg bruker langfingeren til å tappe med. Vet ikke om dette fungerer for alle, men det er iallfall min opplevelse.

Link to comment
Share on other sites

det å øve uten ampen når du øver teknikk (og kanskje også tone-"øving") er faktisk veldig bra. Mange har en tendens til å dytte vrengen , klangen og delayen på topp når de sitter med metronomen , og det er en ting : vreng gjemmer MANGE ting . hehe . så det er et godt tips .. ha det helt stille rundt deg , sitt uten amp og bare spill ... da vil du merke den store forskjellen , om du øver riktig..

gode tips..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er bra å øve mye uten forsterker eller med "clean" lyd, særlig når det kommer til tapping og legato, men øv med distortion en gang i blant óg. Korrekt dempeteknikk er veldig viktig, særlig med alternate picking, og hvis du blir for vant til å spille uten vreng eller uten forsterker, kan du få deg en ubehagelig overraskelse neste gang du skal opptre live.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.