Web Analytics
Jump to content

Gitar fra utlandet?


Olaff

Recommended Posts

Hva tror dere om å bestille gitar fra utlandet på grunn av stive priser i norge? En kar på gitar shappa sa at gitaren kan bøye seg og sprekke osv på grunn av at det er annerledes klima i Norge. Han fortalte at noen som hadde bestilt fra f.eks music123 fikk gitarer som ble øderlagt bare dager senere :shock: ... Kan dette være riktig?

Er det noen international ordning for garantier osv?

(Foresten, vet dere om noen billige gitar internett shapper i europa?)

Link to comment
Share on other sites

Kommer veldig an på hvordan instrumentet sendes. Store svingninger i temperatur er ikke gunstig. Et instrument kan gå i stykker etter et par dager uansett hvor det kjøpes, men garantien holder bedre om du bor i landet du kjøper fra. Du må sende gitaren tilbake ved bytte, og da går fort vinninga opp i spinninga.

Jeg kjenner ikke til noen spesifikke ordninger for garanti, men holder du deg til moderne land har alle land en egen ordning for garanti i forhold til kjøpsloven. Du må nesten undersøke hvilke rettigheter du har som kjøper fra utlandet.

Sett bort fra hvilke komplikasjoner som kan oppstå så er det gunstig å handle fra utlandet. Men det er en grunn til at ikke alle gjør det.

Link to comment
Share on other sites

OK .... Det at gitaren har bøyd seg eller halsen vrir seg kommer KUN av en ting !

VIKTIG Å TENKE PÅ !!!

IKKE ÅPNE KASSA FØR DET HAR GÅTT MINST 24 TIMER ETTER AT DU HAR MOTTAT ..... KASSA BØR LIGGE FLATT PÅ GULVET !!

Mange som sender merker kasse og vedlagte papirer med "skal ikke åpnes før det har gått 24 timer, i romtemeratur !

Hvorfor -->

fordi kassa blir fraktet på fly, og i et frakterom kan temeraturen komme ned i endel minusgrader .... det tar mange timer for et gjennomfryst instrument å tine opp ... hvis den ikke ligger rolig og får en "smooth oppliving" vrir den seg ....

ganske naturlig med tanke på at gitarkropp/hals/gripbrett/trussrod etc. er bygget i forskjellige materialer !!

så han som bestilte fra music123 og fikk gitaren ødelagt kan takke seg selv !!

Ang. bestilling fra utlandet .....

sjekk denne --> http://forum.gitarnorge.com/viewtopic.php?t=1907

Link to comment
Share on other sites

Anngående flyfrakt er det vanlig at de fleste fly har ett eller flere fraktrom ombord som er varmed opp til kabin temperatur, og det går ann og rekvirere at en forsendelse skal sendes i oppvarmet avdeling i lasterommet.

Slikt er veldig enkelt og be om når man sjekker in selv med godset... hvordan man gjør dette ved bestilling fra utland er jeg ikke sikker på dessverre.

Link to comment
Share on other sites

Tror ingen bra gitarer tar noe spessielt skade av flyturer.. Dårlige og ekstremt skjøre gitarer ville jeg vert mere betenkt på.. Tror neppe firmaer som importerer gitarer til Norge, oppbevarer dem i varmerom på flyene!!

En gang vi var på spillejobb så gikk vi ut midt på vinteren og spilte rundt juletreet!! det var kansje 25-30 grader inne og -20 ute.. Husker ikke om det var Tylor eller Takamine jeg spilte på da, men gitaren tok ikke skade av dette, selv om det ble en del stemming etterpå, hehe.

Link to comment
Share on other sites

  Tror neppe firmaer som importerer gitarer til Norge, oppbevarer dem i varmerom på flyene!!

vel....tror vel neppe de reiser første klasse ? hehe

skjønner hva du mener hehe

..... men snakker vi privat import regner jeg med at 99% frakter sakene sine billigst mulig ... jeg gjør ihverfall det ....

og da blir alt bare stæsha og stua inn regner jeg med ...

hver gang får jeg meldingen om å ikke åpne kassa før etter 24 timer ....

Link to comment
Share on other sites

Det er problemfritt å kjøpe fra utlandet MEN alle gitarer kan ta skade av å få temperaturforskjeller! Jeg har aldri opplevd å få skade på mine gitarer unntatt på Martin d28 hvor lakken sprakk i kulda på Svalbard. Løp å kjøp!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.