Web Analytics
Jump to content

Nå er jeg lei!


Synyster
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har en Ibanez RG 350. Når jeg tilslutt må stemme gitaren på vanlig måte, hever tremoloen seg bare mer og mer jo mer jeg strammer, slik at jeg etterhvert må slakke strengene for å få den ned. Tilslutt ender det alltid med at en streng ryker.

Hva gjør jeg feil? Hva må jeg gjøre?

På forhånd, takk :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Vil nok gjette at du setter på strengene feil.

Han setter ikke nødvendigvis på strengene feil, nei. Men et tips til trådstarter(hvis du ikke allerede gjør dette): Sett på strengene med kuleendene øverst(asså i stemmeskruene, sparer deg for litt slit).

Men okey, la oss ta det helt fra starten. Du har tatt av alle strengene og skal sette på nye, da ligger floyden presset ned i utskjæringen bak, right? Så setter du på nye, og stemmer opp, blir ustemt, og stemmer opp, blir ustemt, og stemmer opp, blir ustemt, og stemmer opp, og snæpp, så ryker en streng, sant? Det skjedde med meg også. Det du gjør når du setter på nye strenger er å stramme opp litt, så floyden retter seg litt ut, så tar du og presser whammy-stanga ned så floyden ligger helt parallelt med kroppen, da burde strengene være rimelig slappe. Hold stanga sånn, så floyden er rett, og stem opp hver streng. Hvis floyden nå står rett til værs når du slipper whammy-stanga, så må du fjerne dekslet bak, og skru den saken som holder fast fjærene lenger inn i kroppen. Er det motsatt, at floyden fortsatt ligger presset ned i utfresinga bak, da drar fjærene bak for mye, og da må du skru den tingen som holder fast fjærene lenger ut av kroppen.

Håper det hjalp.. :P

Også kan du skaffe deg en tremol-no. Genial liten sak. Har en selv, men den funker bare halveis fordi den knakk..

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Har funnet ut at jeg må til enhver tid ha en gitar med fast stol i hus. Men har blitt veldig god venn med floyd i løpet av de siste årene, og synes forsåvidt det er en genial sak. Forutsetter at man vet hvordan det funker/kan å justere/vedlikeholde tremmen, for å få det til å funke ordentlig. Men herregud så stabilt system når det første er satt opp ordentlig!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.