Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker m/pedal


Mering90
 Share

Recommended Posts

Var hos den lokale gitarbutikken idag og fikk litt forskjellige rabatter på både gitar, pedal og amp.

Jeg skal kjøpe Epiphone les paul standard, men vist jeg kjøpte amp så skulle jeg få 30% rabatt på gitaren. Greit nok, jeg trenger begge deler.

Amp: Blackheart Little Giant 5w.

Pedal: Zoom G2. 1U Der jeg skulle få med Cubase.

Forstod det slik at jeg kunne koble pedalen til pc'en for å få musikken på pc'en osv.

Hva tror dere om dette oppsettet?

Musikksmak: Metallica, Iron Maiden, GnR.. I den dur.

Link to comment
Share on other sites

Ser jo greit ut, men jeg skjønner ikke valget av en ampsim pedal sammen med en rørforsterker.. Greit nok at den lar deg spille inn musikken din, men da blir jo ikke lyden fra forsterkeren med. Og da har du jo bare en ampsimulator plutselig.

Hvis du vil ha multieffekter og mulighet til å innspille den lyden som faktisk kommer ut av forsterkeren er det kanskje like greit å bare kjøpe en god modeling amp først som sist ? Du får jo fotpedaler til de også slik at du kan skifte kanal/amp settings og koble fra og til de innebygde effektene.

Hadde jeg kjøpt meg en røramp ville jeg først og fremst ha kjøpt meg god overdrive pedal. + en reverb/delay/chorus/tremolo pedal (alt etter behov)

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

aha jeg forstår.

Har seg slik at det var han far min som var inne i butikken.. (18 årsgave)

Duden der anbefalte dette oppsettet. På ampen generelt er det vell ikke noe effekter? Uten toppen altså.

Edited by Mering90
Link to comment
Share on other sites

Nei, det er jo en helt streit røramp med tonekontroller bare.

Mulig jeg er konservativ, men jeg syns liksom at skal man kjøpe en slik amp bør man kombinere den med noen gode "standard" pedaler for å bevare den unike lyden en røramp gir deg. Skal du spille inn må du nok mic'e den opp heller. (en mikrofon + en preamp til line-in på lydkort eller eksternt lydkort med mikrofoninngang)

Vel.. jeg har et litt sånn sort/hvitt forhold til akkurat disse tingene :) Enten velg en god modeling amp med "alt" innebygd eller gå for en røramp du liker lyden i og kjøp de pedalene du trenger.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

edit:

En ting jeg i alle fall ville ha forsikret meg om med den zoom pedalen er at du faktisk kan slå av ampsimulering og kabinett simulering helt - ellers så vil du jo aldri høre lyden av forsterkeren din slik den skal være.

Link to comment
Share on other sites

Vil nok tro at Blackheart + en overdrive er en god løsning for god vreng.

Sjekk YouTube etter lydklipp. Ligger noen klipp med sinnsykt tøff lyd.

For å spille inn me gitar kan du gjøre som Greener sier, eller kjøpe deg et lydkort med ampsimuleringer senere. til lydkortet kan du kjøre gitar > lydkort eller mikke opp som Greener sier med mikrofon > lydkort.

men skaff deg amp gitar og alt, så kommer du tilbake og spør om hjelp til innspilling viss du trenger det :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Jeg lånte en Zoom G2.1U engang, og jeg syntes ikke den var noe særlig... Hva er det du skal spille da? zoomen koster vel rundt 2k, og ordentlige effekter trenger ikke være så dyrt, men kommer jo litt ann på hva du skal spille og.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. noe sier meg at du ikke har prøvd så mange forsterkere eller har helt oversikten ?

Det er i utgangspunktet to/tre valg :

-Digital/Modeling amp (eks : Vox valvetronix, Roland Cube)

Disse forsterkerne "etterligner" lyden i ymse kjente forsterkertyper og gir deg et knippe med effekter på kjøpet. Fordelen er at du her kan teste ut mange ulike forsterker typer eller den omtrentlige lyden av de i alle fall med kun å vri på en bryter. Hvis man ønsker stor variasjon i lyden og mulighet til å teste ut ulike effekter er dette et godt valg. Dessuten har de en "line out" funksjon som gir deg samme lyd på innspillinger som kommer ut av forsterkeren. Bakdelen er at de ikke låter like godt som det de etterligner, at de ikke fungerer så godt med pedaler foran og at "digitale" forsterkere aldri får den samme dynamiske følelsen som en analog rørforsterker f.eks. Forsterkerne kan ofte kompletteres med en fotpedal som lar deg skifte mellom ulike "programmer"/forsterkertyper og koble ut og inn effekt delen.

Forsterkerne er bygd opp av disse modulene :

Inngang > forsterkersimulering > effekter > høyttalerkabinettsimulering > utgang

-Analog transistor/røramp (Vox AC, Marshall JCM, Fender TwinReverb)

Disse forsterkerne har en distinkt "signatur" lyd ofte. Altså mindre variasjon i lyden, men generelt bedre lyd. Hvis du kjøper en slik forsterker kjøper du den fordi du liker lyden i akkurat den modellen du kjøper. Innebygde effekter begrenser seg ofte til Reverb og eventuelt tremolo. Man kan ofte skifte mellom to inngangskanaler med hver sine innstillinger med en forpedal. Fungerer veldig god sammen med vanlige pedaler.

-Multieffekt pedaler (digitale) (Zoom, Line6 Pod , Behringer v-amp)

Fungerer akkurat som en digital/modeling amp men mangler innebygd effektforsterker og høyttaler. Enkelt modeller har også innebygd lydkort osv. Kan brukes med headset eller kobles til stereoanlegg/sanganlegg/pc osv. Hvis den skal brukes i kombinasjon med en vanlig gitarforsterker bør man ha muligheten til å koble ut forsterkersimulering og kabinettsimulering helt.

-------------------

Når det gjelder størrelsen på forsterkeren må du jo tenke på om du skal spille live eller på soverommet.. Et svært Marshall stack på 100watt er jo tøft live, men på soverommet kommer det aldri til å låte bra fordi disse forsterkerne rett og slett ikke låter bra når de spiller så lavt. På soverommet passer en liten røramp på 5w eller en modeling amp som faktisk låter omtrent likedann uansett hvilket volum du spiller på - disse kan du jo også bruke et headset på for stille øving.

Du må tenke litt på hva du trenger og behøver. Og ikke minst må du prøve noen forsterkere !

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.