Web Analytics
Jump to content

Jørn Lande


Troll
 Share

Recommended Posts

Søkte etter litt sanger av han på YouTube og må si at jeg hører hva jeg hører. Noen som liker?

Litt Black Sabbath aktig i mine ører. Men det kan hende jeg er ute og kjører.. Men uansett. Syns det låter dritbra.

EDIT: Bedre kvalitet på myspace enn på youtube:

http://www.myspace.com/realjorn

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Jørn Lande har vært den mest markante metal-vokalisten i Norge de siste 15 år. Slo igjennom med Vagabond sammen med bla. Tekrø, Skaget og Krokstad. Hadde etterpå et Whitesnake coverband før han slo seg sammen med de to original-gitaristene i Whitesnake, Micky Moody og Bernie Marsden, og dannet the Snakes som var farlig nær tidlig Whitesnake-musikk. Han har jo også ry på seg for å være en vokalist som ligner mer på David Coverdale enn Coverdale selv.

Siden ble det vel solo-prosjektet Jorn i tillegg til bandet Masterplan, og han hadde også en kort karriere som vokalist for Yngwie Malmsteen. En av Jorn-platene som virkelig er verd å sjekke, er Unlocking the Past der han har coverlåter av band som har betydd mye for ham, som MSG, Deep Purple, Rainbow, Whitesnake... Meget bra plate med versjoner som nesten ikke står noe tilbake for originalene.

Link to comment
Share on other sites

Nesten ikke står tilbake? Hør for eksempel på originalen av knall- låta "Kill the King", og så på Lande- versjonen etterpå..

Sa ikke at de var bedre. Heller ikke like gode. "Nesten" uttrykket var mer en generell betraktning. Ingenting slår Rainbow line-up'ene fra 75-77, bare så det er sagt. (Men med å skrive det slik hadde jeg et håp om å få den yngre garde til å sjekke ut god gammel heavy-rock ;) )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.